Promo sadržaj

Komentari 0

Sve nas spaja solidarnost - Germania Sport podržala rad Zaklade Ana Rukavina

Sve nas spaja solidarnost - Germania Sport podržala rad Zaklade Ana Rukavina

Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade: Upisom u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica zaposlenika te velikodušnom donacijom, Germania se pridružila velikoj obitelji od gotovo 61.000 potencijalnih darivatelja

Germania je postala član jedne velike solidarne obitelji – podržala je rad Zaklade Ana Rukavina, koja se bavi sustavnim radom na proširenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Djelatnici Germanije dali su uzorke krvi za HLA tipizaciju tkiva nakon koje se upisuju u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te su tako postali potencijalni donori!

Ova društveno odgovorna tvrtka donirala je Zakladi 20.000 kuna i pomogla joj da još glasnije širi poruku “Želim život”.

Hvala Germaniji što su prepoznali važnost rada Zaklade i na taj način uložili u budućnost svih onih koji u bolesti trebaju našu pomoć. Upisom u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica zaposlenika te velikodušnom donacijom, Germania se pridružila velikoj obitelji od gotovo 61.000 potencijalnih darivatelja koji su se stavili na raspolaganje oboljelim osobama diljem svijeta i na tome smo im od srca zahvalni“, izjavila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

U Registar se mogu upisati punoljetne, zdrave osobe, državljani Hrvatske, u dobi do 40 godina. Da bi osoba mogla postati mogući potencijalni darivatelj, moraju biti zadovoljeni medicinski kriteriji koji su važni zbog sigurnosti kako darivatelja, tako i primatelja.

Našem dragom kolegi, koji je ujedno i fotograf svih naših društveno odgovornih akcija, upravo je transplatacija koštane srži spasila život, što nas je i ponukalo na ovu kampanju kako bi pomogli rad Zaklade Ana Rukavina, ali i osvijestili naše djelatnike, a nadamo se i zajednicu na važnost solidarnosti u svim aspektima” izjavila je menadžerica korporativnih poslova Germanije, Kristina Džigurski.