Promo sadržaj

Komentari 0

Svečana podjela majstorskih diploma i zahvala JoomBoosu

Svečana podjela majstorskih diploma i zahvala JoomBoosu

Svečana podjela majstorskih diploma, na kojoj su svoju majstorsku diplomu preuzela 162 majstora i majstorica, održana je 4. srpnja 2018. godine u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika

Svečana podjela majstorskih diploma, na kojoj su svoju majstorsku diplomu preuzela 162 majstora i majstorica, održana je 4. srpnja 2018. godine u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika. Na jesenskom roku 2017. godine i proljetnom roku 2018. godine, u organizaciji Obrtničke komore Zagreb, uspješno je majstorske ispite položilo 245 kandidata. 

Majstorski ispit najviši je stupanj obrazovanja u obrtničkim zanimanjima kojim se stječe strukovna kvalifikacija i titula majstora te otvara mogućnosti za daljnje napredovanje u karijeri, otvaranje obrta, izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja i veću konkurentnost u predstavljanju i poslovanju.

Polaganjem majstorskog ispita stječe se peta razina obrazovanja koja je povezana s istom razinom obrazovanja u zemljama EU te omogućuje konkurentnost i mobilnost na europskom tržištu rada.

Jedna od najvažnijih zadaća majstora je i prenošenje stečenih znanja  i vještina novim generacijama. Majstorice i majstori imaju značajnu ulogu  kao stručni učitelji koji kod mladih ljudi-budućih obrtnika trebaju razviti i poticati osobnu, stručnu  i socijalnu kompetenciju te im pomoći da se razviju u  stručne i kvalitetne majstore i ljude.

Svečanosti su, uz dobitnike majstorskih diploma, prisustvovali pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić, zamjenica pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu Zagrebačke županije Jadranka Dujić Frlan, pomoćnica pročelnika Ureda za obrazovanje Grada Zagreba Katarina Milković, zamjenica glavne tajnice i voditeljica Odjela za obrazovanje HOK-a Mirela Lekić te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Karlovca Draženka Sila Ljubenko. 

Za izniman doprinos i nesebični angažman, kao i za sveukupnu pomoć pri organizaciji i realizaciji 1., 2., i 3. Zagrebačkog obrtničkog sajma zahvalnica je uručena Mirki Jozić, pročelnici Gradskog ureda za  gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša. Zahvalnice su uručene i Damiru Fašaiću, pročelniku Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije, kao i Mireli Katalenac, pročelnici Upravnog odjela za prosvjetu Zagrebačke županije, pročelniku Ureda za obrazovanje Grada Zagreba Ivici Lovriću te pomoćnici pročelnika Ureda za obrazovanje Katarini Milković. 

Zahvalnice  za ostvarenu uspješnu suradnju na 3. Zagrebačkom obrtničkom sajmu dodijeljene su i grupaciji 24sata i JoomBoosu, Perinić Sistemima, Print Grupi, Obrtničkoj komori Karlovačke županije, Obrtničkoj komori Varaždinske županije, te obrtničkim i srednjim strukovnim školama.

Dodjeli majstorskih diploma i zahvalnica za 3. Zagrebački obrtnički sajam nazočili su i ravnatelji obrtničkih i srednjih strukovnih škola, potpredsjednici  Obrtničke komore Zagreb i predsjednici udruženja obrtnika, kao i članovi tijela Komore.