Švedski investicijski fond preuzeo hrvatsku tvrtku specijaliziranu za dizala | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Švedski investicijski fond preuzeo hrvatsku tvrtku specijaliziranu za dizala

Švedski investicijski fond preuzeo hrvatsku tvrtku specijaliziranu za dizala
10

Švedski investicijski fond Sdiptech AB u ožujku je u potpunosti preuzeo METUS, vodeću tvrtku za pružanje usluge ugradnje dizala u Hrvatskoj i Europi, koja zapošljava više od 350 osoba. Kvalitetu tvrtke prepoznali su još 2015. godine, kad su stekli 70% udjela u društvu. Uz tvornicu dizala koja je otvorena 2019. u blizini Samobora, METUS započinje i izgradnju tvornice u Tomislavgradu, a iz fonda najavljuju daljnja ulaganja

METUS je obiteljska tvrtka osnovana 1994. godine. U počecima je fokus tvrtke bio na ugradnji dizala u Njemačkoj, a kako je tvrtka rasla tako su se širila i tržišta na kojima je djelovala. Osim domaćeg i najvećeg tržišta, onog u Njemačkoj, projekti su realizirani i na područjima Austrije, zemalja Beneluksa, Meksika, Perua, Švedske i Švicarske. Širenje tržišta utjecalo je i na samo širenje poslovne infrastrukture tako da danas METUS Grupa ima urede u BiH, Srbiji i Njemačkoj, te je prisutna u cijeloj Hrvatskoj s uredima u Zagrebu, Varaždinu, Rijeci, Splitu, proizvodnim pogonom u Samoborskom Farkaševcu i sjedištem u Svetoj Nedelji. Grupa danas zapošljava preko 350 radnika.

Sdiptech AB, brzorastući švedski investicijski fond koji svoj portfelj temelji na ulaganjima u područja bitnima za napredak društva: hidrologija i energetika, jedinstvena infrastrukturna rješenja i inženjering nekretnina,2015. godine prepoznaje METUS kao ključnog partnera i po prvi put ulaže u jugoistočnu Europu kupnjom 70% udjela u tvrtki. U ožujku ove godine Sdiptech AB u potpunosti preuzima vlasničku strukturu METUSA.

METUS je jedina tvrtka u Hrvatskoj koja nudi potpunu uslugu ugradnje dizala i pokretnih stepenica, od idejnog rješenja i projektiranja, proizvodnje i modernizacije dizala, isporuke, ugradnje i održavanja - sve po sistemu „ključ u ruke“. Cijeli proces vođen je iskusnim timom djelatnika koji klijente prati od početnog rješenja do finalne realizacije projekta, a za svaku situaciju nude optimalno rješenje te odgovaraju na svaki zahtjev kupca kroz vlastiti široki proizvodni program.

Otvaranjem novog inovativnog proizvodnog pogona na 1400 kvadratnih metara u Samoborskom Farkaševcu krajem 2019. godine, koji je omogućio još veću fleksibilnost i realizaciju zahtjevnih projekata, te prezentacijom hrvatskog dizala Marly B, METUS je još jednom potvrdio svoju vodeću poziciju na tržištu i najavio daljnju proizvodnju dizala po najvišim standardima.

Anton Rosančić regionalni manager, Fredrik Sederholm (Sdiptech), Tomislav Medić član uprave i CEO

Akvizicijom sedam lokalnih tvrtki specijaliziranih za održavanje dizala, METUS postaje i jedan od najvećih pružatelja usluge održavanja dizala. Vlastiti proizvodni pogon i prisutnost na teritoriju cijele Hrvatske, METUSU daju značajnu prednost pred konkurencijom po cijenama i po fleksibilnosti, te samoj razini kvalitete.

Tomislav Medić, član uprave i CEO

Izazovna epidemijska 2020. godina nije poremetila poslovanje METUSA. Naprotiv, donijeta je odluka o otvaranju novog proizvodnog pogona u Tomislavgradu. Izgradnja pogona započela je u lipnju, dovršetak se planira do kraja godine. Otvaranje još jednog proizvodnog pogona METUSU će svakako omogućiti još brže odgovaranje na potrebe tržišta te dodatno ojačati lidersku poziciju u ovoj grani industrije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

City Center one dobitnik Breeam certifikata
PROMO

City Center one dobitnik Breeam certifikata

Poznati shopping centri dobili su peticu za održivost!

Varaždinska festivalska sezona se „zagrijava“, biser sjevera Hrvatske je blizu
PROMO

Varaždinska festivalska sezona se „zagrijava“, biser sjevera Hrvatske je blizu

Posjet Varaždinu je uvijek dobra ideja, pogotovo u ljetnim mjesecima kada živost i vrevu na gradske ulice donose raznolika događanja i festivali.
Svi govore o stadionu u Kranjčevićevoj, ali Dinamu je potrebnije nešto drugo
PROMO

Svi govore o stadionu u Kranjčevićevoj, ali Dinamu je potrebnije nešto drugo

Europski klubovi znaju kako iskoristiti potencijal svojih stadiona, a istome se nada i direktor maksimirskog stadiona Miljenko Sakoman – jednom kad se u Maksimiru osim golova zabije i prva lopata