Obavijesti

Promo sadržaj

Sveta Nedelja - grad za ugodan život i pametno poslovanje

Sveta Nedelja - grad za ugodan život i pametno poslovanje
7

Iz Grada kažu da je tajna njihova uspjeha u usklađivanju potreba građana i poduzetnika s projektima koje Grad provodi i planira provoditi. Osim toga, maksimalno izlaze u susret poduzetnicima

Najbolji omjer broja nezaposlenih i radno sposobnog stanovništva - najmanja stopa nezaposlenosti - u Zagrebačkoj županiji je u Svetoj Nedelji! Kažu tako podaci Državnog zavoda za statistiku i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koje je obradila tvrtka Coin. U prošloj je godini  tako stopa nezaposlenosti u Svetoj Nedelji s 8% u 2016. godini smanjena na 5,4%. Sveta Nedelja odnedavno ponosno nosi i titulu najboljeg grada za gospodarstvo, a prvak je i u poduzetničkoj razvijenosti.  Analiza rezultata poduzetnika sa sjedištem u jednom od 25 gradova i općina pokazala je da su prema prihodu po zaposlenom najbolji rezultat ostvarili poduzetnici u Svetoj Nedelji, u iznosu od 1,2 milijuna kuna. Tom je rezultatu najviše je pridonijela velika kompanija - Medical Intertrade u vlasništvu vukovarskog Sirijca Radwana Joukhadara, a tu su Rimac Automobili. A iz Svete Nedelje kažu da je tajna uspjeha njihovog grada u usklađivanju potreba građana i poduzetnika s projektima koje Grad provodi. Osim toga, maksimalno izlaze u susret poduzetnicima. 

- Grad nema ništa od toga da od poduzetnika stalno traži da plaća razna davanja. Poduzetnicima treba nešto i dati kako bi uspjeli. Ponosni smo što neki naši obrti postoje još od 1945. godine. Također, poduzetnicima zasigurno odgovara i pozicija Svete Nedelje. Vi možete cijelu Zagrebačku županiju proći bez naplate cestarina  - kaže  Dario Zurovec (31), jedan od najmlađih hrvatskih gradonačelnika. 
Naglašava da je na području Svete Nedelje registrirano 1500 većih i manjih poslovnih subjekata te da će Grad sve napraviti za daljnji razvoj poduzetništva. 

Velika sredstva ulažu se u izgradnju kanalizacijske mreže koja je neophodna za rad i život, kao i prometnu infrastrukturu koja između ostalog uključuje i izgradnju velikog rotora na silasku s autoceste Bregana - Lipovac (A3). Već krenulo s Energetskom obnovom Osnovne škole Sveta Nedelja i područnog objekta iste u Kerestincu, a koja se dijelom financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. U planu je obnova i proširenje dječjih vrtića, gradnja novog objekta dječjeg vrtića, uređenje centra grada, a planira se i gradnja bazena... Ulaže se i u obrazovanje pa Grad Sveta Nedelja nastavlja stipendirati deficitarna zanimanja, kao i ostale obrazovne programe, učenika i studenata s tog područja. 

BIZNIS AKADEMIJA

U organizaciji 24 sata, Tele 2 i Grada Svete Nedelje, održana je besplatna edukacija poduzetnicima i obrtnicima o internetskoj prodaji i marketingu u Društvenom domu Strmec. Predavanja ukupnog trajanja 180 minuta vodili su stručnjaci za digitalni marketing i prodaju: docent dr.sc. Vatroslav Škare s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Sanja Novak, mag.oec.
- Ovo je još jedan od segmenata kojima želimo pomoći našim obrtnicima i poduzetnicima. Dobar posao je uvijek najbolja reklama, ali bez digitalizacije poslovanja teško je danas opstati na tržištu - rekao je gradonačelnik Dario Zurovec. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.