Obavijesti

Promo sadržaj

Svjetla, kamere, krstarenje!

Svjetla, kamere, krstarenje!

Filmovi koji u središtu radnje imaju krstarenja nude nam predivan bijeg u uzbuđenja i avanture

Ukrcavanje na krstarenje uzbudljivo je i impresivno iskustvo koje nudi svijet zabave i opuštanja. U carstvu kinematografije, nekoliko filmova predivno prikazuje privlačnost plovljenja morem ili oceanom, oslikavajući uzbuđenje koje manji brodovi pružaju, kao i glamur luksuznih kruzera i nebrojene mogućnosti koje se otvaraju jednom kad brod napusti luku. Od romantičnih komedija do uzbudljivih avantura, ovi nas filmovi uvode u svijet uzbuđenja, romantike i otkrića. Uz dolazak vrućeg ljeta, u ovom ćemo članku pokušati osvježiti se s ovim zabavnim filmovima čija se radnja odvija na brodu. 

Kapetan Ron (Captain Ron, 1992) 

Kapetan Ron je avanturistička komedija koja prati obitelj Harvey i njihovog kapetana (Kurt Russel) u uzbudljivoj plovidbi Karibima u staroj trošnoj jedrilici koju je obitelj dobila u nasljeđe, pa odlučila iskušati kako bi se maknuli iz svakodnevice. Film kombinira humor, avanturu i privlačnost putovanja po otocima, prikazujući ljepotu posjećenih destinacija. Iako ne oslikava grandiozno putovanje kruzerom, ovaj film uspijeva uloviti esenciju nekih elemenata koje često zapostavljamo, a nužni su za pružanje odmaka od svakodnevice: bezbrižno putovanje i uzbuđenje prihvaćanja nepoznatog. 

Dva stara galeba (Out to Sea, 1997) 

S proslavljenim komičarskim dvojcem, Walterom Matthauom i Jackom Lemmonom, u glavnim ulogama, Dva stara galeba vrckava je komedija čija se radnja odvija na kruzeru. Herb (Lemmon) nakon 47 godina braka tuguje za preminulom suprugom Sarom. Njegov šogor Charlie (Matthau) odlučio ga je razveseliti tako što mu je poklonio putovanje luksuznim kruzerom. Ipak, Charlie ima skrivene motive – u velikim je kockarskim dugovima i hitno mu treba novac, pa je odlučio da je najbolje na ovako nekom putovanju pronaći bogatu udovicu za koju bi se mogao vjenčati. Dvojica suputnika pretvaraju se da su voditelji plesa na brodu – to je bio jedini način da osiguraju besplatno putovanje – i film ih prati kroz duhovite situacije i romantične zavrzlame, a pritom nudi lagani uvid u živahne aktivnosti na brodu, uključujući rasplesane partyje, komedijske nastupe i uzbuđenje tajnih susreta u kasinu. 

Zamka za roditelje (Parent Trap, 1998) 

Zamka za roditelje omiljena je obiteljska komedija iz 1998. u kojoj je u glavnoj ulozi bila 10-godišnja Linsday Lohan. Radnja prati Annie i Hallie, sestre blizanke koje su roditelji odvojili nakon rođenja i odlučili da će svaki od njih odgajati jednu. One se slučajno sretnu u ljetnom kampu te, nakon upoznavanja, odluče zajedno spletkariti i pokušati ponovno spojiti svoje rastavljene roditelje, a sve to vodi gledatelje na očaravajuću pustolovinu punu smijeha, prijateljstva i ljubavi. Značajan dio radnje odvija se na luksuznom prekooceanskom kruzeru, na kojemu blizanke odlučuju zamijeniti svoja mjesta kako bi ponovno zbližile svoje roditelje, pritom vješto manevrirajući kroz užurbane brodske hodnike i komunicirajući s drugim putnicima. Scene s broda ispunjavaju osjećajem pustolovine i uzbuđenja, a raskoš i elegancija brodskog okruženja pružaju dodatni sloj šarma, stvarajući vizualno zadivljujuće iskustvo za gledatelje. 

Lohan je impresivno odglumila blizanke, sa šarmom i karizmom. Mlada glumica uvjerljivo je portretirala različite osobnosti dviju sestara, pokazujući njihovu nestašnu prirodu, duhovitost i ranjivost. Budući da je njena gluma jedan od najboljih elemenata filma, Lohan je tako svojim filmskim debijem impozantno uplovila u glumačke vode. 

Krstarenje (Boat Trip, 2002) 

Ova izvrsna komedija prati urnebesne dogodovštine dvojice prijatelja, Jerryja (Cuba Gooding Jr.) i Nicka (Horatio Sanz). Jerry ima dobar posao, lijep stan i vjernog psa, te prelijepu djevojku koja ga hladno odbije kad ju zaprosi. Nick, s druge strane, uvijek neuspješno pokušava pronaći djevojku. Nakon što sretnu neprivlačnog znanca s prelijepom djevojkom i saznaju da su se njih dvoje upoznali na krstarenju, odluče kako i sami trebaju okušati to. Ipak stjecajem okolnosti, zbog zlobne osvete zaposlenika turističke agencije, završe na gej krstarenju. Film je čuven po otkačenom humoru, prihvaćanju nečuvenih stereotipa i farsičnim situacijama u kojima se likovi nalaze te po sceni Gabrielle (Roselyn Sanchez) s bananom.  

Kakav otac, takva kći (Like Father, 2018) 

Radnja ove dirljive i komične priče vrti se oko Rachel (Kristen Bell) i njenog otuđenog oca Harryja (Kelsey Grammer). Rachel je ostavljena pred oltarom i na kraju odlazi na medeni mjesec na Karibe sa svojim ocem koji želi obnoviti odnos sa svojom kćeri. Dok prolaze kroz uspone i padove svojih veza, Rachel i Harry otkrivaju radosti života na moru, a film nudi spoj romanse, komedije i obiteljske dinamike, sve smješteno na luksuznom kruzeru sa svim glamuroznim popratnim sadržajem. Ipak, u radnji fokus nije na istraživanju specifičnih lokacija ili aktivnosti u kasinu, na plesnom podiju ili nekoj drugoj sličnoj pogodnosti koju kruzeri inače pružaju, već je fokus na emocionalnom putovanju na koje su se likovi zaputili. 

Zaključno, filmovi koji u središtu radnje imaju krstarenja nude nam predivan bijeg u uzbuđenja i avanture. Prikazuju većinom radosnu atmosferu, raznovrsne mogućnosti zabave kao i ljepotu destinacija koja krstarenja nude. Od karipskih avantura do vrckavih komedija, ovi filmovi slave čaroliju krstarenja i beskrajne mogućnosti koje ono pruža. Bez obzira sanjate li o svom sljedećem putovanju ili jednostavno tražite inspiraciju za kratki filmski bijeg od svakodnevice, ovi filmovi odvest će Vas u zadivljujući svijet zabave i ostaviti u Vama osjećaj žudnje za lutanjem pučinom. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sonja i Natalija, žene koje ruše rodne stereotipe
PROMO

Sonja i Natalija, žene koje ruše rodne stereotipe

Posjetili smo dvije iznimne žene koje svakim danom ruše nametnuta rodna ograničenja i dokazuju istinsku snagu žena

Svi su pohrlili po ulaznice za "Progledaj srcem"
PROMO

Svi su pohrlili po ulaznice za "Progledaj srcem"

Duhovno-glazbeni spektakl godine okupit će najpopularnije izvođače duhovne glazbe u Areni Zagreb
"Um širi od neba": Kineski predsjednik Xi i francuska kultura
PROMO

"Um širi od neba": Kineski predsjednik Xi i francuska kultura

Svaki put kad kineski predsjednik Xi Jinping održi novogodišnji govor, njegove police u uredskom prostoru unutar kompleksa Zhongnanhai uvijek su proučavali znatiželjni knjiški crvi diljem zemlje i svijeta.