Obavijesti

Promo sadržaj

Svjetska ekskluziva: Bruce Dickinson pjeva Deep Purple repertoar s filharmonijom

Svjetska ekskluziva: Bruce Dickinson pjeva Deep Purple repertoar s filharmonijom
3

Jako se veseli povratku u voljeni Zagreb gdje će 24.3. u Ciboni, uz svoje i Deep Purpleove hitove, izvesti Jon Lordovo remek djelo u kojem se na istoj valnoj duljini susreću rock bend i orkestar

Bruce Dickinson, pjevač Iron Maidena i jedan od najcjenjenijih dirigenata svoje generacije, Paul Mann (Deep Purple, London Symphony Orchestra), bili su bliski prijatelji i suradnici pokojnog Jona Lorda, kompozitora, klavijaturista i osinivača legendarne hard rock grupe Deep Purple koji je napisao “Concerto For Group And Orchestra”. Upravo su oni došli na ideju da se izvođenjem ovog jedinstvenog klasičnog djela, koje je krajem 60-ih među prvima uspješno spojilo klasiku i rock, oda počast jednom od najvećih glazbenih inovatora prošlog stoljeća, sedam godina nakon njegove smrti, na 50. godišnjicu premijerne londonske izvedbe. Nakon dva senzacionalna koncerta 2019. u Quebecu i 2021. u Györu, 15. ožujka iz Bukurešta će krenuti na europsku i južno-američku turneju u pratnji cijenjenih filharmonijskih orkestara te all stars banda sastavljenog od članova Jon Lordovog banda i članova čuvenih rock sastava Jethro Tull i Whitesnake.

Zagrebačka publika će tako uz pjevača Iron Maidena, s kojima je prodao više od 100 milijuna primjeraka albuma i Paula Manna koji s Deep Purpleom i Jon Lordovim bendom od 1999. izvodi “Concerto” s najpoznatijim svjetskih filharmonijskim orkestrima diljem svijeta, 24. ožujka u Košarkaškom centru Dražen Petrović vidjeti i čuti 74 člana dobro poznate i cijenjene Zagrebačke filharmonije uz još četiri sjajna muzičara svjetskog kalibra: John O’Hara na klavijaturama (Jethro Tull), Tanya O’Callaghan na basu (Whitesnake), Kaitner Z Doka na gitari (Jon Lord, Ian Paice, Don Airey), Bernhard Welz na bubnjevima (Jon Lord, Ian Paice, Don Airey). 

To je 45 minutno djelo klasične muzike koje je napisao Jon Lord iz Deep Purplea u kojem se na istoj valnoj duljini susreću rock ‘n’ roll bend i orkestar. Ja sam pjevač u vokalnom dijelu Concerta koji je u stvari prvi dio predstave. U drugom dijelu showa krećemo s malo aktivnijom instrumentalnom interakcijom benda, a onda izvodimo pet pjesama Deep Purplea s orkestrom i bendom: Perfect Strangers, When A Blind Man Cries, naravno Smoke on The Water, Hush te Pictures of Home što je raritet i nevjerojatno dobro zvuči s orkestrom. Uz to izvest ćemo još nešto pomalo specijalno. Napravili smo orkestralni aranžman za Jerusalem i Tears Of The Dragon s orkestrom i bendom. Znači, radi se o fenomenalnoj večeri ispunjenom fantastičnom svirkom nevjerojatnih muzičara. I to je to. To je muzika! “ - rekao je Bruce Dickinson uoči ovog jedinstvenog koncerta.

Koncert organizira tvrtka Music Time predvođena producentom Tomislavom Kašljevićem, a ulaznice su dostupne u sustavu Eventim. Službeni partner zagrebačkog koncerta je najstarija hrvatska craft pivovara, Pivovara Medvedgrad. Osim u Zagrebu, u okviru europske turneje i također u organizaciji Music Timea, koncert će biti održan i 22. ožujka u Sarajevu u Dvorani Mirza Delibašić i 25. ožujka u Cankarjevom domu u Ljubljani.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sonja i Natalija, žene koje ruše rodne stereotipe
PROMO

Sonja i Natalija, žene koje ruše rodne stereotipe

Posjetili smo dvije iznimne žene koje svakim danom ruše nametnuta rodna ograničenja i dokazuju istinsku snagu žena

Svi su pohrlili po ulaznice za "Progledaj srcem"
PROMO

Svi su pohrlili po ulaznice za "Progledaj srcem"

Duhovno-glazbeni spektakl godine okupit će najpopularnije izvođače duhovne glazbe u Areni Zagreb
"Um širi od neba": Kineski predsjednik Xi i francuska kultura
PROMO

"Um širi od neba": Kineski predsjednik Xi i francuska kultura

Svaki put kad kineski predsjednik Xi Jinping održi novogodišnji govor, njegove police u uredskom prostoru unutar kompleksa Zhongnanhai uvijek su proučavali znatiželjni knjiški crvi diljem zemlje i svijeta.