Obavijesti

Promo sadržaj

Svrbež, bol i pečenje zbog hemoroida posebno su neugodni tijekom ljeta

Svrbež, bol i pečenje zbog hemoroida posebno su neugodni tijekom ljeta
2

Sve se veći postotak ljudi upoznaje se s mukom koju zadaju hemoroidi. Osobama koje su sklone hemoroidima, ljeti je najteže jer visoke temperature mogu samo pogoršati osjećaj iritacije i svrbeže u analnom području

Hemoroidi uvelike utječu na kvalitetu života, posebice sada, kada želimo biti bezbrižni na ljetovanju. Simptomi koji prate hemoroide nisu opasni, ali većinom su vrlo neugodni. Hemoroidi su zapravo upaljene i otečene krvne žile, inače normalno prisutne u i oko anusa za regulaciju vjetrova i stolice. Ako se ne tretiraju na vrijeme, može doći do ozbiljnijih komplikacija. 

Što dovodi do hemoroida? 

Predugo čekanje na obavljanje nužde stvara pritisak na rektalno područje, kao i predugo sjedenje. S time se posebno susrećemo ljeti tijekom puta na ljetovanje. Kako bi smanjili pritisak na vene, poželjno je tijekom vožnje raditi pauze. Isto tako, ako imamo sjedilački posao preporučljivo je redovito ustajanje te bavljenje fizičkom aktivnošću izvan posla, čime se stimulira cirkulacija.  

U prevenciji nastanka hemoroida važne su i prehrambene i higijenske mjere. Nužno je svakodnevno unositi dovoljnu količinu tekućine i vlakana kako bi se olakšala probava. Na odmoru smo najčešće skloniji promjenama u prehrani, što može dovesti do zatvora ili pak dijareje, a ujedno time i do pojave ili pogoršanja hemoroida. Napinjanje tijekom obavljanja nužde povećava pritisak u trbuhu zbog kojeg otiču žile oko rektuma. Pretilost i trudnoća isto tako vrše pritisak na žile i povećavaju rizik od nastanka hemoroida.  

Kako ublažiti simptome hemoroida? 

U znatnoj mjeri za ublažavanje simptoma hemoroida, analnih fisura i proktitisa mogu nam pomoći kreme ili gelovi s aktivnim tvarima za protuupalno i antiseptičko djelovanje. Medicinski proizvod Anorectal gel ima djelotvorni sastav kojeg čine hijaluronska kiselina, indijska smokva, vještičja lijeska, MSM i ulje čajevca. Takav zaštićeni kompleks sastojaka dokazano je učinkovit za umirivanje i zaštitu analnog i perianalnog tkiva u slučaju nekompliciranih unutarnjih i vanjskih hemoroida.  

Anorectal gel stvara sloj s učinkom barijere koji pomaže u održavanju prirodne hidratacije i fiziološke elastičnosti analne sluznice, čime se potiču i ubrzavaju postupci obnavljanja i cijeljenja. Proizvod se može nanijeti više puta dnevno na prethodno oprano zahvaćeno područje, i dolazi sa višekratnim aplikatorom za lakšu lokanu primjenu. 

Potražite u ljekarnama 

Anorectal gel dio je poznate Pharmoval linije dodataka prehrani i medicinskih proizvoda i može se kupiti u svim ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama te s dostavom na kućnu adresu na internet trgovini drogerija.hr, a više o proizvodu potražite na službenim stranicama Phramoval proizvoda. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Kakva je budućnost slovenskih gradova i kakvu ulogu u tome imaju pametni gradovi?
PROMO

Kakva je budućnost slovenskih gradova i kakvu ulogu u tome imaju pametni gradovi?

Tehnološke inovacije poput pametnih gradova imat će ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti slovenskih gradova. Te inovacije mogu pomoći u uštedi energije, poboljšanju sigurnosti i kvaliteti života

Odmorite se u njegovanom vrtu
PROMO

Odmorite se u njegovanom vrtu

Robotska kosilica brine se za uređenje okoliša što znači da možete uživati ​​u miru i tišini tijekom vikenda i usredotočiti se samo na opuštanje
Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam