Obavijesti

Promo sadržaj

Tajna formula radija koji svi slušaju: 'Kada smo pustili prvu pjesmu pali su serveri'

Tajna formula radija koji svi slušaju: 'Kada smo pustili prvu pjesmu pali su serveri'
4

Digitalizacija medijskog svijeta neprestano napreduje, a Extra FM je sudeći po svemu - uspješno prati

Sudjeluju u organizaciji najboljih proslava u regiji, rasprodaju arene, obaraju rekorde u prodaji karata, imaju svoju televiziju, popularne društvene mreže, ne manjka im ni slušatelja iz dijaspore. Jedini su medij koji kontinuirano prati rad glazbenika iz regije i njihov jedini glas od nedavno u cijeloj Hrvatskoj. Kako je popularni radio za mlade postao dijelom napredne radijske tehnologije DAB+ koja svakim danom broji sve više korisnika diljem Europe, doznali smo u razgovoru s direktorom Antoniom Lukom Radanovićem.

Jedan ste od najslušanijih radija u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, a nedavno ste krenuli u i osvajanje publike diljem Hrvatske putem DAB+ platforme, o čemu je riječ?

Kada je Extra FM prije pet godina po prvi puta krenuo s emitiranjem, odnosno kada smo pustli prvu pjesmu, pali su serveri stranice na kojima se program mogao slušati online, iako se na veliko govorilo da nitko ne sluša regionalnu muziku. Demantirali smo to i prije nego smo planirali – već prvi dan! Ta činjenica, kao i posjećenost koncerata u kojima Extra FM sudjeluje u organizaciji, potvrđuje koliko je naša publika mnogobrojna, što nas naravno veseli, ali nam nameće i odgovornost. U pet godina postojanja postali smo radio koji zapravo svi slušaju i stekli status prvog nacionalnog specijaliziranog glazbenog radija u RH. Širenjem na digitalni radio učinili smo iskorak, ali i potvrdili da smo predvodnici radijskih trendova na našim prostorima. Mi smo upravo u povodu našeg 5. rođendana odlučili napraviti nešto za naše slušatelje koji nam svakodnevno poklanjaju svoje povjerenje. Uvođenjem novih tehnologija iskazali smo zahvalu našoj vjernoj publici, koja nas sada zahvaljujući DAB+ može slušati u svakom kutku Hrvatske. Reakcije su odlične i mogu reći da smo uspjeli.

Što zapravo znači prelazak na DAB+ ?

To je za nas veliki korak naprijed. Postali smo dio digitalne ere radija koji slušateljima omogućava neometani signal, dostupnost multimedijalnog sadržaja i usluga bilo u automobilu bilo na samostalnim digitalnim radijskim prijamnicima kao što su tekstualni, grafički, slikovni i video podaci vezani uz audio sadržaj. Uređaj za slušanje DAB+ signala u automobilu ili kod kuće može se kupiti u specijaliziranim trgovinama.

Kako to izgleda, odnosno funkcionira u praksi i koje prednosti donosi slušateljima?

Za slušatelje znači dodatni sadržaj i kvalitetu. Slikovito rečeno – putujete li u automobilu koji posjeduje DAB+ od Zagreba prema moru, Istri, Slavoniji ili Zagorju možete uživati u stihovima Aleksandre Prijović, Saše Matića, Lepe Brene, Ace Lukasa i brojnih drugih bez gubljenja signala tijekom vožnje. Osim toga uz pjesmu odmah možete vidjeti naslovnicu albuma, komentare, podatke o pjesmi i izvođaču i slično.

Osim što slušatelji sada mogu slušati Extru diljem Hrvatske, sudjelujete u organizaciji koncerata regionalnih zvijezda diljem Hrvatske. Pripremate li neki dobar provod?

Za kraj ljeta mogu vam najaviti Vibe Music Festival koji 22. rujna u Split dovodi popularne mlade izvođače iz regije VoyageaNuccijaGazda PajuHennyjaZeru i Popova. Njihove pjesme ne silaze s ljestvica najslušanijih, zajedno su preslušane više od milijardu puta i sigurno su jamac dobrog provoda. Pobrinuli smo se i za spektakularan početak zime. Jedna od najvećih regionalnih zvijezda današnjice Aleksandra Prijović imat će čak dva koncerta u zagrebačkoj Areni! Nakon što je u samo dva mjeseca rasprodala prvi koncert, odlučili smo razveseliti obožavatelje koji karte za najavljeni Extra koncert godine nisu stigli kupiti na vrijeme i najavili smo i drugi koncert Aleksandre Prijović 2. prosinca u zagrebačkoj Areni. Pratimo trendove, osluškujemo našu publiku i želje slušatelja. Ponosan sam jer na Extri radi mladi tim ljudi koji od izazova stvara prilike.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
PROMO

Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu

Strateškim odabirom kompanija za preuzimanje i težnjom izvrsnosti u složenim procesima njihove integracije, Studenac nastavlja širenje na hrvatskom tržištu

Jeste li znali da se prava mala tvornica čokolade skriva u Opatiji?
PROMO

Jeste li znali da se prava mala tvornica čokolade skriva u Opatiji?

Uživajte u čarima odmora u hotelu Continental u Opatiji
Nastavi tradiciju uz Staročeško
PROMO

Nastavi tradiciju uz Staročeško

U današnje vrijeme, kod pristupa potrošačima sve je bitnija autentičnost i postojanost branda, a još bitnija je i očuvanost tradicije. Upravo smo na tradiciju najponosniji u Pivovari Daruvar kao nešto što iznimno poštujemo i čuvamo.