Obavijesti

Promo sadržaj

Tehnološki spekatakl u Dioklecijanovoj palači; Tinel Open još jednom oduševio!

Tehnološki spekatakl u Dioklecijanovoj palači; Tinel Open još jednom oduševio!

Nakon nezaboravnog prošlogodišnjeg izdanja na Tvrđavi Klis, edukativni događaj Tinel Open vratio se prošlog tjedna sa konferencijom u Dioklecijanovim podrumima. Organizatori su za treću konferenciju predvidjeli oko dvjestotinjak besplatnih ulaznica, koje su nestale za rekordnih 45 minuta!

Suorganizatori događaja Locastic i Digitalna Dalmacija su još jednom pripremili zanimljiv program sa dva predavanja i dvije panel rasprave, a posjetitelje su educirala dobro poznata imena iz domaćih digitalnih agencija i softverskih tvrtki. 

ŠTO KADA VAM DOSADI PROGRAMIRANJE? 

U očaravajućoj atmosferi, treći po redu Tinel Open otvorila je Nina Erceg koja se već tijekom studiranja usmjerila na computer vision i machine learning, kasnije je shvatila da joj je privlačan i rad s ljudima, tako da danas povezuje svoje strasti i sposobnosti kao Product Owner u tvrtki Rimac Technology. 

“Kada izlaziš iz komfor zone, strah je neizostavan korak, ali korak koji vodi prema učenju i rastu!”  

U predavanje pod nazivom “Što kada vam dosadi programiranje?”, Nina se dotakla izazova u svijetu razvoja aplikacija i objasnila što programeri mogu napraviti ako izgube motivaciju za rad - trebaju li nastaviti sa pisanjem koda ili im je pametnije da pronađu neku drugu zanimaciju. 

NI PRVA, A NI POSLJEDNJA TEHNOLOŠKA KRIZA. 

U prvoj panel raspravi večeri, pričalo se o izazovima i inovacijama u dobar recesije, koja je postala sve češće tema u tehnološkim krugovima. Razgovor je vodio Antonio Perić-Mažar iz agencije Locastic, a njegovi gosti bili su Mateo Perak (Profico), Nikola Kapraljević (Infinum), Suzana Špika-Šimera (Postindustria) i Domagoj Ostović (Lloyds Design). 

 

Ovi stručnjaci iz domaćih digitalnih agencija osvrnuli su se na krizu i recesiju te objasnili kako se njihove tvrtke planiraju nositi s nadolazećim izazovima u tehnološkoj industriji. Svi su se složili kako je potrebno prebaciti fokus na postojeće klijente i unaprijeđivanje suradnje, a uvjereni su i da će kvalitetne firme i dalje imati dovoljno posla. 

STRUČNJACI KAŽU: PRERANO JE ZA AI REGULATIVE! 

Na drugoj panel raspravi govorilo se o umjetnoj inteligenciji, o čemu su svoja iskustva i razmišljanja s moderatoricom Pinijom Poljaković podijelili osnivači tvrtki i agencija koje su u proteklih nekoliko godina imale priliku raditi na proizvodima temeljenima na ovoj rastućoj tehnologiji: Davor Runje (Airt), Mario Frančešević (SeekandHit), Ivan Biliškov (Codeasy) i Davor Aničić (Velebit AI). 

“Umjetna inteligencija je kreativna, ali nije inovativna.” 

Tokom veoma konstruktivne rasprave, panelisti su rekli kako se trenutno nalazimo u “ratu podacima” i da najviše će profitirati AI tvrtke koje raspolažu sa najvećom bazom podataka. Također, sudionici su konstatirali kako je ova tehnologija još uvijek u ranoj fazi razvoja te da nema smisla regulirati nešto što se mijenja na dnevnoj bazi. 

GOST IZNENAĐENJA ISKRENO O RAZVOJU DIGITALNE AGENCIJE 

Paul Manuel je osnivač i član uprave nizozemske agencije DEPT® koju je uspješno gradio iz temelja do današnjih 3.000 zaposlenika koji danas rade za najveće klijente svijeta kao što su Amazon, Ebay, Philips, Google Workspace, Adidas i mnogi drugi.  

Tijekom 30-minutnog intervjua, Paul je uz moderatorsku palicu Antonija Perić-Mažara dao vrlo korisne savjete svima koji se u budućnosti žele okušati u svijetu IT poduzetništva. Pričali su o samim počecima DEPT-a, odabiru kvalitetnog kadra, projektima i izazovima s kojima su se susreli na putu do današnjih 3.000 zaposlenika koji rade u 37 zemalja. 

CAR ZA KRAJ! 

Za glavno predavanje dana i posljednji segment programa bio je zadužen sjajni Tomislav Car iz tvrtke Productive. Nakon što je sa timom uspješno izgradio agenciju Infinum, Tomislav se odlučio iskušati u razvoju digitalnog proizvoda koji poduzećima poboljšava produktivnost i profitabilnost, tako da objedinjuje radne zadatke, dokumente, praćenje vremena, planiranje, financije, izvještaje i mnoštvo funkcionalnosti koje tvrtkama omogućavaju bolju produktivnosti i mjerljivije rezultate. 

A NA KRAJU  PROGRAMA, DRUŽENJE I NETWORKING 

Gosti često kažu kako je networking zapravo najbolji dio Tinela, a tako je bilo i u Dioklecijanovim podrumima. Gotovo dvjestotinjak lokalnih programera, dizajnera, marketingaša, poduzetnika, studenata i učenika do kasnih je sati uživalo u delicijama sponzora.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sonja i Natalija, žene koje ruše rodne stereotipe
PROMO

Sonja i Natalija, žene koje ruše rodne stereotipe

Posjetili smo dvije iznimne žene koje svakim danom ruše nametnuta rodna ograničenja i dokazuju istinsku snagu žena

"Um širi od neba": Kineski predsjednik Xi i francuska kultura
PROMO

"Um širi od neba": Kineski predsjednik Xi i francuska kultura

Svaki put kad kineski predsjednik Xi Jinping održi novogodišnji govor, njegove police u uredskom prostoru unutar kompleksa Zhongnanhai uvijek su proučavali znatiželjni knjiški crvi diljem zemlje i svijeta.
Svi su pohrlili po ulaznice za "Progledaj srcem"
PROMO

Svi su pohrlili po ulaznice za "Progledaj srcem"

Duhovno-glazbeni spektakl godine okupit će najpopularnije izvođače duhovne glazbe u Areni Zagreb