Obavijesti

Promo sadržaj

Tinkerastičan kviz s Deanom Kotigom samo u Tinker Labs-u!

Tinkerastičan kviz s Deanom Kotigom samo u Tinker Labs-u!
6

Kviz je oduvijek bio izvor zabave i edukacije za sve generacije, ali kada najpoznatiji hrvatski lovac iz Potjere - Dean Kotiga održi kviz u Tinker Labs školi za male znanstvenike, magija znanja postaje stvarnost

 Jedan od najuzbudljivijih događaja godine u Tinker laboratoriju upravo je ovaj! Dean Kotiga pridružio se našoj djeci i održao nevjerojatan kviz koji će Tinkerići pamtiti cijeloga života.

Dean Kotiga: Najpoznatiji lovac u Potjeri

Prije nego što zaronimo dublje u priču o ovom događaju, upoznajmo se s glavnom zvijezdom - Deanom Kotigom. Dean Kotiga jedan je od najpoznatijih lica na hrvatskoj kvizaškoj sceni, a njegova pojava na televiziji i društvenim medijima inspirirala je mnoge da se zaljube u svijet kviza i znanja.

Tinker Labs: Škola za male znanstvenike

Tinker Labs je škola koja potiče razvoj djece kroz eksperimente, istraživanja i igru. Ovdje mali znanstvenici otkrivaju čarobni svijet znanosti i tehnologije, razvijaju kreativnost i radoznalost te stječu temeljna znanja i vještine koje će im koristiti tijekom cijelog života.

Mnoga djeca zaziru od učenja i odlaska u školu. Kad moraju pisati test ili odgovarati pred profesorom, jedino o čemu mogu razmišljati je koju će dobiti ocjenu i što će to zapravo značiti za njihov konačni uspjeh. Je li moguće potaknuti u djeci iskrenu želju i volju za učenjem?

U Tinker Labsu je sve moguće! Riječ je o centrima za učenje koja su namijenjena djeci od 4 do 12 godina koji su osmišljeni kako bi obogatili i dopunili njihovo klasično obrazovanje.

Možete li zamisliti učionicu u kojoj petogodišnjaci provode eksperimente i uče pojmove poput kinetičke energije? S ciljem poticanja dječje radoznalosti i kritičkog razmišljanja Tinker Labs provodi radionice za djecu predškolske i školske dobi. Naime, s obzirom na situaciju obrazovnog sustava koji još uvijek ne odgovara potrebama suvremene nastave, Tinker Labs posebno je osmišljen pedagoško-istraživački program koji uvodi djecu u svijet znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti, ali i matematike.

Veliki susret u Tinker Labs-u

Kada je Dean Kotiga pozvan u Tinker Labs, nitko nije mogao predvidjeti koliko će to biti uzbudljivo iskustvo za sve sudionike. Djeca koja pohađaju nastavu u Tinker Labsu pripremala su se danima unaprijed, čitajući, istražujući znanstvene činjenice i ponavljajući sve što su do sada učili na Tinkeru kako bi se pripremili za ovu posebnu priliku.

Kviz se održao u Tinker Labs centru u Dubravi, a pretvorio se u pravu Tinker Potjeru. Dean Kotiga stigao je s osmijehom na licu i energijom koju su djeca obožavala. Bili su toliko nestrpljivi i spremni pokazati svoje znanje Kotigi! Ponosno su odgovarali na svako pitanje, a činjenica da su prvoplasirane ekipe imale 100% točnosti čini cijelu Tinker Labs ekipu iznimno ponosnom!

Tinkerići su bili oduševljeni i izrazili su želju jednoga dana sudjelovati u Potjeri, što je vrlo lako moguće s obzirom na pokazano znanje.

Zajedničko učenje i zabava

Ovaj susret Kotige i Tinkerića nije bio samo običan kviz. Bio je to trenutak kada su se znanje, zabava i inspiracija spojili. Djeca su ne samo testirala svoje znanje, već su i naučila važnu lekciju o trudu, istraživanju i svakodnevnom učenju.

Ovaj događaj također je podsjetnik svima da se znanje treba dijeliti i da nema ograničenja kada je u pitanju otkrivanje novih stvari. Dean Kotiga je svojim sudjelovanjem pokazao koliko je važno podržavati i poticati rast djece te kako znanje može pomoći da sanjamo i dosegnemo više. Što će naši Tinkerići definitivno ostvariti jednoga dana.

Dean Kotiga ostaje heroj kviza, a Tinker Labs mjesto gdje se rađaju budući znanstvenici. Najbrže rastuća franšiza trenutno se nalazi na 50 lokacija u Hrvatskoj, a od ove školske godine otvorene su nove Tinker Labs škole. Znanstveni laboratorij stigao je u Dubrovnik, Makarsku, Krk, Gospić, Daruvar, Vrbovec, Dugo Selo, Sveti Ivan Zelinu te u Zagreb: Novi Zagreb istok, Trnje, Sesvete i Žitnjak.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na temelju pozitivne stručne ocjene Agencije za odgoj i obrazovanje dalo je Tinker Labs programu verifikaciju te preporuku provedbe tečajeva kao izvrsne izvanškolske aktivnosti za djecu.

Prijaviti se stignete već danas u ovu zanimljivu i nesvakidašnju aktivnost jer su upisi u tijeku za sve tečajeve diljem Hrvatske. Slobodno možete posjetiti vama najbliži centar i prvi sat doći potpuno besplatno.

Više o obrazovnom procesu iza kojeg stoji cijela Tinker Labs franšiza možete saznati na www.tinkerlabs.hr ili na društvenim mrežama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
PROMO

Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu

Strateškim odabirom kompanija za preuzimanje i težnjom izvrsnosti u složenim procesima njihove integracije, Studenac nastavlja širenje na hrvatskom tržištu

Jeste li znali da se prava mala tvornica čokolade skriva u Opatiji?
PROMO

Jeste li znali da se prava mala tvornica čokolade skriva u Opatiji?

Uživajte u čarima odmora u hotelu Continental u Opatiji
Nastavi tradiciju uz Staročeško
PROMO

Nastavi tradiciju uz Staročeško

U današnje vrijeme, kod pristupa potrošačima sve je bitnija autentičnost i postojanost branda, a još bitnija je i očuvanost tradicije. Upravo smo na tradiciju najponosniji u Pivovari Daruvar kao nešto što iznimno poštujemo i čuvamo.