Promo sadržaj

Komentari 0

Tisuće razloga za gol - humana misija Germanije nastavljena u Puli!

Tisuće razloga za gol - humana misija Germanije nastavljena u Puli!

Novih 30.000 kuna usmjereno Udruzi slijepih istarske županije

Perišić, Vlašić, Modrić.... Zagreb, Osijek, Pula, Dalmacija, Istra... Hrvatska je nizala golove na Euru, a Germania sad širom zemlje organizira donacije koje su prikupljene zahvaljući nizu golova naše momčadi. U sklopu akcije „Tisuće razloga za gol“, za svaki pogodak naše reprezentacije na Euru, Germania donira po 30.000 kuna jednoj udruzi, a pomoć je već stigla na adrese Udruge Hureka, „Rijeke ljubavi“, Društva distrofičara Istra, Centra za rehabilitaciju „Fra Ante Sekelez“ – Vrlika. Sada je na red još jednom došla Istra, odnosno Udruga slijepih istarske županije.

„Hvala mnogo Germaniji na velikodušnoj donaciji od 30.000 kuna, koju ćemo raspodijeliti na tri dijela. Po 10.000 kuna ići će Udruzi slijepih istarske županije, Planinsko rekreativnom klubu slijepih, te Sportskoj udruzi slijepih Učka“, naglasio je Zlatko Kuftić, predsjednik Udruge koja baš ove godine prigodno slavi  slavi 70 godina postojanja.

Financijska pomoć će, između ostalog, biti iskorištena za odlazak članstva na rehabilitaciju, nabavu govorno-elektronskog pikada za slijepe, kao i odlazak na ekipne turnire.

Ovo je peta donacija povodom golova Germanije u nizu, a svaki gol vrijedi 30.000 kuna, a to znači da je sedam pogodaka (računao se i autogol “crvene furije” u eliminacionom meču) donijelo 210.000 kuna u fond za humanitarne svrhe! Donaciju je dodijelila i sa članovima udruge šah i pikado zaigrala menadžerica korporativnog poslovanja Germanije, Kristina Džigurski.

Hrvatska je nažalost ispala sa Europskog prvenstva poslije drame protiv Španjolske u osmini finala, ali su naš igrači donijeli mnogo radosti, ne samo navijačima, nego i brojnim potrebitim udrugama!