Obavijesti

Promo sadržaj

Tko još misli da cure nisu dobri gejmeri? Ultimate Gamer je dokazao girl power

Tko još misli da cure nisu dobri gejmeri? Ultimate Gamer je dokazao girl power
4

Ultimate Gamer je pokazao kako su djevojke barem jednako dobri gejmeri kao i dečki, čime se na najbolji način razbijaju predrasude. Naime, nedavno istraživanje koje je proveo Hrvatski Telekom pokazalo je da čak 50% dečki misli kako su oni bolji gejmeri od djevojaka

Veliki broj vatrenih fanova i navijača koji svake nedjelje s nestrpljenjem očekuju novu epizodu najuzbudljivijeg YouTube showa Ultimate Gamer i ovoga puta nisu ostali razočarani. Na Youtube kanalu Hrvatskog Telekoma, u napetoj petoj epizodi showa koji traži najboljeg amaterskog gejmera ovih prostora, mogli smo vidjeti vjerojatno jednu od najoštrijih borbi dosad. Naime, borba između srčanih Tapira koje predvodi njihov mentor, poznati streamer i gejmer Malajski Tapir, čija specijalnost je bila i ostala FIFA te Šnitera i njihovog mentora Marka KC-a, koji je stručnjak za LoL i FPS-ove, zahuktala se u igrama Wild Rift te planetarno popularnom Apex Legends.

Slobodno se tu već može govoriti o legendarnom rivalstvu između dva tima koji, iako prijatelji u stvarnom životu, ne pokazuju milost jedni prema drugima za vrijeme  borbi. Nije se to promijenilo niti tijekom partije Wild Rifta koja je ovog puta odlučivala o tome tko ide u eliminacijsku borbu. Nakon što se prašina razišla na bojnom polju, preostali Tapiri, DonRisotto, LittleMo te TheAlfredSource poraženi su od strane nabrijanih Šnitera, Dr_Ritose, Spyra i B1gLea. Nakon toga je uslijedio Apex Legends i igra koju će još dugo svi pamtiti. Odigran je profesionalni meč prepun nadmudrivanja i taktiziranja u kojem su zaista svi uživali. Na kraju eliminacijske igre ipak su nas napustili DonRisotto i LittleMo. Iako razočarani, oboje će nastaviti pratiti show i navijati za svoj tim. A svi koji se žele podsjetiti svih natjecatelja koji su prošli kroz show, mogu to učiniti na web stranici Ultimate Gamera.

Naše voditeljice Zefy i Tetka vode nas kroz show već tjednima

LittleMo i Spyro su djevojke koje su dogurale jako daleko u showu i obje su oduševile i pokazale veliku vještinu i talent. Mnogim gledateljima i gledateljicama su veliko nadahnuće. Ultimate Gamer je pokazao kako su djevojke barem jednako dobri gejmeri kao i dječaci, čime se na najbolji način razbijaju predrasude o djevojkama u gejmingu. Naime,  nedavno istraživanje koje je proveo HT pokazalo je kako čak 50% dečki misli kako su oni bolji gejmeri od djevojaka. Pitali smo LittleMo i Spyro, ali i naše voditeljice što nam mogu reći o tome.

Gejming se nažalost još uvijek smatra muškim hobijem, ali se to pomalo mijenja. Primijetila sam to i sama. Naime, otkako sam započela gejming karijeru, sve više primjećujem djevojke, ne samo u gejmingu, nego i u svijetu tehnologije općenito, što mi je jako drago jer i sama uz gaming trenutno studiram računarstvo i voljela bi se time baviti u budućnosti“, rekla je Spyro. Naša uvijek spremna voditeljica Tetka, smatra kako se vremena mijenjaju, ali tu uvijek ima pojedinaca koji vam, ako im dozvolite, mogu pokvariti dan. „Reakcije okoline na to kada im kažem da igram igrice i da sam dobra u tome uglavnom su normalne. Doduše, rijetko tko baš s oduševljenjem reagira, što je uostalom i ok. Čemu praviti frku oko toga što djevojka voli gejmati. Kod starijih generacija se još uvijek primjećuje malo negativniji stav, ali se i to mijenja“, kazala je Tetka.

Ultimate Gamer - girl power

Za kraj smo upitali naše sugovornice koja je njihova poruka svim djevojkama koje žele postati gejmeri ili su već dokazane gejmerice. Spyro je bila kratka: „Nemojte posustati u trenucima kada vas drugi žele obeshrabriti u onome što volite, bilo to hardcore igranje multiplayer FPS-ova ili jednostavno uživanje u strateškim i adventure igricama. Ne moramo nikome dokazivati svoju ljubav prema gejmingu“. LittleMo je poručila svim djevojkama da prate svoje snove jer ništa nije nemoguće. „Volite ono čime se želite bavitii okružite se ljudima koji vas podržavaju. Ne dajte se smesti, a hejtere na mute“, dodala je Mo. Zefy je istaknula kako je važno i imati uzora, nekoga tko će vas nadahnuti i pogurati kada vam je dosta svega. „Nađite si dobro društvo, ekipu za gejming i kada nađete vašu igricu, zagrizite i ne puštajte. I kako je Mo rekla, hejtere utišajte“, zaključila je Tetka.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura