Obavijesti

Promo sadržaj

Tonči Huljić, kreativno srce mjuzikla Pacijenti

Tonči Huljić,  kreativno srce mjuzikla Pacijenti

Došlo je vrijeme da čovjek poludi, a na izvedbi mjuzikla „Pacijenti“, ludilo se doživljava na najbolji mogući način

„Pacijenti“, autora Tončija Huljića, Mire Gavrana i Igora Barberića, u listopadu su na rasprodanoj premijeri, ali i svim kasnijim izvedbama, potpuno zarobili srca publike. 

Na ovogodišnjoj Međunarodnoj autorskoj konferenciji MAKK 2016. koja se 17. i 18.11. održava pod motom „Autor je kreativno srce digitalne ekonomije“ u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, Tonči Huljić i Igor Barberić otkrit će sve tajne nastajanja ovog hit mjuzikla, zanimljive detalje događaja „iza pozornice“ i ostale pikanterije ove suradnje.

Premda je par mjeseci prije same premijere priznao da mu je stvaranje mjuzikla „stvarno užasno težak posao, kompleksan i vrlo riskantan“, meštar od glazbenog zanata Tonči Huljić nedvojbeno se dokazao i u mjuziklu. Osjetilo se tada i koliko mu zadovoljstvo pruža činjenica da se uhvatio u koštac i s ovom umjetničkom formom, svjestan „da bez sinergije svih troje ljudi: redatelja, skladatelja i libretista, teško može doći do dobrog finalnog rezultata“. Nakon premijere, Huljić nije krio svoje zadovoljstvo: „Presretan sam, zadovoljan sam, prošlo je bolje nego sam i sam očekivao. Svi ljudi koji su došli na premijeru su došli na povjerenje i na imena autora, i po prvi puta sam osjetio tremu sat vremena prije predstave, ali vrlo brzo je nestala s prvim smijehom, prvim aplauzom, reakcijama na ono što smo im ponudili i vjerujem da smo opravdali to povjerenje“.

Do tog rezultata, trebalo je puno rada i muke, a ponekad i „najtežeg dijela skladateljskog posla – biti krvnik samom sebi, uzeti sjekiru i udariti po pjesmi“. Kojoj je pjesmi iz mjuzikla „Pacijenti“ Huljić tako presudio i zašto? Zašto se sada odlučio na taj životni izazov - stvaranje mjuzikla? Kako je funkcionirao ovaj autorski tim? Kako se Vjekoslava Huljić „sinkronizirala“ sa suprugom Tončijem kao skladateljem i libretistom Mirom Gavranom? Kakva preslagivanja i promjenu koncepcije je unio redatelj Igor Barberić? Tonči Huljić i Psihomodo Pop – na papiru nespojivi, no kultni zagrebački rock bend i Gobac pjevaju Huljićev song iz ovog mjuzikla. Tko je ovdje lud, a tko normalan ili uistinu važi: „tko nije lud nije normalan?“

Poslušajte životopisnog Tončija Huljića i Igora Barberića 17. studenog u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti na MAKK-u i inspirirajte se na neka nova stvaranja. Razgovor s ovim dvojcem iz autorskog tima vodite će nagrađivana vrsna urednica, reporterka i voditeljica N1 televizije Nataša Božić koja će zasigurno od njih doznati i koju informaciju više.

Programi i raspored MAKK-a 2016. pronađite na www.makk.hr, kao i na službenim Facebook i Twitter stranicama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve