Obavijesti

Promo sadržaj

„Tradicija za budućnost“ - Humanitarni koncert u povodu 170 godina HGK

„Tradicija za budućnost“ - Humanitarni koncert u povodu 170 godina HGK

Spoj vrhunskog glazbenog programa i humanitarni karakter obilježit će dugogodišnju tradiciju Hrvatske gospodarske komore

Hrvatska gospodarska komora u ovoj godini slavi 170 godina od svog nastanka. Kroz gotovo dva desetljeća djelovanja, sukladno brojnim promjenama koje redovito prate sva svjetska i europska gospodarstva, pa tako i hrvatsko, Komora se mijenjala u mnogim segmentima i pristupima, ali svoju viziju slijedi od samih početaka - u suradnji s čitavim nizom dionika neprekidno stvara okruženje koje će doprinijeti boljoj kvaliteti života svih građana. HGK je tako stalni partner poduzetništvu i podrška gospodarstvenicima na poslovnom putu, u njihovom rastu i razvoju.

Sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen je Ivanu i Ivi, mladim ljudima kojima je potrebna pomoć za iskorak u samostalni život 

Kako bi obilježili 170 godina svog djelovanja u krugu svih onih koji, na razne načine, podržavaju misiju i viziju njezinog dugogodišnjeg djelovanja, Hrvatska gospodarska komora priređuje koncert „Tradicija za budućnost“. Vrhunski program prepun glazbenih ostvarenja koja su kroz godine postajale sastavni dio hrvatske povijesti i kulture, u ambijentu jedne od najpoznatijih koncertnih dvorana u Hrvatskoj, neupitno će na jedan poseban način obilježiti ovo druženje. Međutim, ovaj je koncert i mnogo više od okupljanja na kojemu se slavi velika obljetnica jedne organizacije s dugom tradicijom - sav prihod ostvaren od prodaje ulaznica namijenjen je Ivanu i Ivi, mladim ljudima kojima je potrebna pomoć za iskorak u samostalni život.  

U povodu završnih priprema za organizaciju humanitarnog rođendanskog koncerta Komore, glavne vrijednosti Komore istaknuo je i njen predsjednik, dr.sc. Luka Burilović: „Tradicija, kultura, inovacije, poslovni uspjesi i pojedinci koji svojim radom i kreativnošću inspiriraju sastavni su dio identiteta HGK. Ovaj način obilježavanja našeg jubileja prilika je da široj javnosti i u širem društvenom kontekstu pokažemo kako ovu našu instituciju jedinstvenom čini spoj tradicije i suvremenosti, djelovanje s ciljem dobrobiti i poduzetnika i građana, uz naglasak na društvenu odgovornost i solidarnost prema ranjivim skupinama društva.“ 

Humanitarna akcija uklopljena u obilježavanje jubileja HGK rezultat je suradnje sa Zakladom “Vaša pošta”, društveno-odgovornom platformom Hrvatske pošte čiji je cilj stvaranje boljega i humanijeg svijeta za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Zaklada je utemeljena u skladu sa smjernicama Održivog razvoja Ujedinjenih Naroda i djeluje na nacionalnoj razini skrbeći za štićenike iz 20 dječjih domova u Hrvatskoj. Za njih nalazi i okuplja brojne donatore iz svih segmenata društva kako bi se osigurao početak samostalnog života štićenika domova nakon što postanu punoljetni i izađu iz sustava dječjih domova. Ovim je načinom zbrinuto čak 487 djece iz 20 domova diljem Hrvatske, za koje su ugovorene police vrijedne više od 21 milijun kuna. 

Izrazito nam je drago što je institucija poput HGK prepoznala našu inicijativu i odlučila na ovaj način doprinijeti našem radu. Ivan i Iva štićenici su domova za nezbrinutu djecu, a izazovi s kojima se od malih nogu susreću mnogima od nas su nepoznati i s njima se teško možemo poistovjetiti. Nakon dugogodišnje skrbi u domu, oboje trebaju zakoračiti u jedan potpuno drugačiji svijet i u njemu pronaći svoje mjesto pod suncem. Proteklih desetak godina svjedoci smo brojnih uspješnih životnih priča upravo mladih pojedinaca kao što su njih dvoje, i zato nas posebno veseli ova suradnja i njezin cilj“, izjavila je u povodu ove humanitarne inicijative Senka Klarić, upraviteljica Zaklade.

Iva i Ivan vjeruju u bolju budućnost 

Iva je učenica ugostiteljske škole i u kuharstvu je pronašla kako izraziti svoju kreativnost, a to ju izrazito ispunjava. Tijekom školovanja, profesori su je nerijetko imenovali i mentoricom mlađim učenicima. Iva već sada razmišlja o nastavku školovanja i podizanju svojih kvalifikacija, ljeto će također provesti radno, u restoranu na otoku, a sav novac koji će zaraditi uložit će u nove početke i budućnost. Ondje ju čekaju iznajmljivanje stana i početak potpune samostalnosti. Unatoč svemu kroz što je prošla, Iva je optimistična mlada djevojka, vesele naravi, uvijek prijateljski raspoložena i spremna pomoći, a na život gleda kao borac te vjeruje u svoj uspjeh. 

Ivan se nakon završenog školovanja za elektroinstalatera zaposlio te se polako priprema učiniti veliki korak u samostalnost. Svjestan je kako okrenuti novu stranica u životu nije lako, no ima veliku želju dokazati svima, a i samome sebi, da on to može. Želja mu je nastaviti živjeti i raditi u Samoboru, gradu u kojem je odrastao i u kojem je pronašao svoj pravi dom.

Jubilej će svojim nastupima u KD Vatroslava Lisinskog obilježiti brojni poznati glazbenici  

Humanitarni koncert „Tradicija za budućnost“ održat će se 8. svibnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, s početkom u 20 sati. Za vrhunski program zaslužni su poznati izvođači poput ansambla LADO, klape Kaše, Jure Brkljače, Viktorije Kulišić Đenke, Filipa Hozjaka, Vande Winter, Vlatke Kopić Tene, Josipe Lončar, Elis Lovrić, Blanke Došen, dua Hojsak & Novosel te Drage Diklića uz pratnju Tamburaškog orkestra HRT-a pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda.

Ulaznice za koncert možete kupiti OVDJE.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.