Obavijesti

Promo sadržaj

Tražite odredište za bijeg od paklenih vrućina? Preporučamo vam ovaj goranski biser

Tražite odredište za bijeg od paklenih vrućina? Preporučamo vam ovaj goranski biser
18

Ako nikad niste posjetili ovaj biser prirodne ljepote, a želite pobjeći od paklenih vrućina koje se kuhaju i s kontinentalne i priobalne strane Lijepe naše, evo nekoliko razloga da se u Kamačnik zaputite već ovoga vikenda!

Vrbovsko i njegova okolica kriju nebrojene prirodne ljepote, no perjanicu turističke ponude čitavoga kraja zasigurno čini čarobni kanjon Kamačnik, jedna od najbolje čuvanih tajni goranske Hrvatske. Ako nikad niste posjetili ovaj biser prirodne ljepote, a želite pobjeći od paklenih vrućina koje se kuhaju i s kontinentalne i priobalne strane Lijepe naše, evo nekoliko razloga da se u Kamačnik zaputite već ovoga vikenda! 

Netaknuta priroda 

Izletište Kamačnik u Gorskom kotaru s godinama je postalo prepoznatljivo mjesto za druženje - bilo s obitelji, prijateljima, poslovnim kolegama ili kućnim ljubimcima. Smješteno na pola puta između Zagreba i Rijeke, uz istoimenu rijeku proteže se šetnica duga više od tri kilometra, što ovu destinaciju čini idealnim mjestom za aktivan odmor. Kamačnik se ubraja u pet najdubljih izvora u Lijepoj Našoj te je zbog svojih prirodnih ljepota prije 20 godina proglašen zaštićenim krajobrazom.  

A kad ste već u tom kraju, svakako bismo vam preporučili i šetnju nekom od brojnih atraktivnih šetnica koje presijecaju zadivljujuće prirodne ljepote Gorskoga kotara, s malim insajderskim savjetom da ćete najveće osvježenje pronaći na obalama rijeke Kupe, koja u ovo doba godine sjaji najljepšim sjajem. 

Savršena gastro destinacija 

Jedinstveno goransko podneblje rezultira specifičnim bogatstvom okusa autohtone hrane i domaćih pića koje svakako valja isprobati prilikom dolaska u destinaciju. Osnovu  goranske kuhinje čini meso, stoga se na trpezi često može pronaći medvjeđi, veprov ili jelenji pršut, gulaš od divljači s lovačkim njokima ili palentom.  

Poseban specijalitet je pastrva spravljena na žaru ili pečena u kukuruznom brašnu, a svaki obrok prati i dobra kapljica. Po tradicionalnima recepturama tu se spravljaju domaća šljivovica, rakija od jabuke ili kruške, medica, a vrlo su popularni i razni likeri te sirupi spravljeni od bobičastog voća. Nadaleko je poznata štrudla s borovnicama, a najbolju ćete provjereno pronaći u Bistrou Kamačnik, koji se nalazi u samom ulazu istoimenog kanjona.

Tamo možete uživati u goranskim delicijama na terasi iznad samog slapa, kavici ili finger foodu u dubokom hladu pod stoljetnim krošnjama na samom ulazu u značajni krajobraz Kamačnik ili pak uzeti prefinu hranu za van.  

Zelenkastomodra boja čiste vode, mali izvori koji nastaju u polupećinama, sačuvana fauna sa zborovima ptica i svježina izvora Kamačnika uvrštenog u ekološku mrežu Natura 2000 savršena su oaza za bijeg od gradske vreve pa nije neobično što je Bistro Kamačnik postao popularno mjesto za organizaciju privatnih događanja, rođendana, vjenčanja ili poslovnih susreta domaćih, ali i stranih gostiju. 

Planinarski smještaj 

Nakon nezaboravne večere u Bistrou Kamačnik, konačište ćete pronaći u mjestu Vujnovići, tihom naselju grada Vrbovskog, u kojem se je ugodno ušuškao Planinarski dom Kamačnik. Ovaj se planinarski dom nalazi u neposrednoj blizini kanjona, a do njega možete pješke prateći dvije dobro utabane šetnice ili pak obližnjom prometnicom putem koje ćete se svog kreveta dočepati u svega par minuta vožnje. Kamačnik inače raspolaže sa osam soba ukupnog kapaciteta trideset ležajeva, a ujutro će vas, osim cvrkuta ptica i zamamnog mirisa netaknute prirode, razveseliti i prekrasni pogled na Vrbovsko.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini