Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 2

Trebate novi mobitel? Evo kako ćete odabrati najbolji za sebe

Trebate novi mobitel? Evo kako ćete odabrati najbolji za sebe

Svake godine na tržište dolaze deseci novih modela pametnih telefona, zbog čega ljudima postaje sve teže odlučiti koji odabrati. Svatko od nas želi model koji će odgovarati baš našim potrebama - evo kako to procijeniti

VIDEO

Mobitel je danas, mogli bismo samouvjereno reći, postao jedna od glavnih ljudskih potreba. Gotovo pa se ne možemo sjetiti vremena u kojem ga nismo koristili. U sukladu s potražnjom, tržište pametnih telefona konstantno se širi i raste, što je u jednu ruku dobro jer imamo više izbora, od kojih će jedan sigurno udovoljiti našim potrebama, ali u drugu je loše jer moramo uspoređivati na stotine značajki i modela, što može biti zamorno i zbunjujuće. 

Kako biste se malo bolje snašli u ovome moru tehnoloških performansi koje nude današnji pametni telefoni, sastavili smo kratki vodič za odabir mobitela koji će najbolje odgovarati upravo vašem životnom stilu i interesima. Evo na što treba paziti.

Thinking,Millennial,Couple,Pose,Isolated,On,Grey,Studio,Background,,Pretty

Značajke za filmofile i fotografe - dobra rezolucija ekrana i kamere

Prilikom odabira mobitela vjerojatno ćete prvo uočiti veličinu. Nekad mobiteli nisu bili pretjerano veliki, a čak je bilo popularno imati što manji kako bi stao u džep. Sigurno ste primijetili da danas tržište izbacuje sve veće mobitele. To, istina, otežava držanje uređaja u jednoj ruci, ali omogućuje radnje koje prije nisu bile moguće, primjerice komforno gledanje filmova i serija. Uz to, ako često gledate YouTube ili uređujete videosadržaje prije objave, onda bi veličina ekrana trebala biti najmanje 12,7 cm, a rezolucija barem HD (što je 1920 x 1080 piksela).

Što se tiče strastvenih fotografa, oni bi trebali najviše pozornosti obratiti na kameru i prostor za pohranu datoteka. Kod kamere ćete gledati broj megapiksela (veći broj znači fotografiju s više detalja), otvor blende (što je veći otvor, hvata se više svjetla i stvaraju se bolje fotografije u mraku ili po noći), mogućnost stabilizacije slike i vrstu objektiva (primjerice širokokutni objektiv omogućuje snimanje golemih krajolika, a teleobjektivom možete zumirati izdaleka). Pametni uređaji često imaju po nekoliko kamera, tako da možete snimiti dobru i kvalitetnu fotografiju u svakoj situaciji. 

Oni koji stalno fotografiraju ili snimaju vjerojatno će imati mnogo materijala za koji je potrebno jednako toliko prostora. Dakle, što više gigabajta, to bolje - danas postoje uređaji čak s jednim terabajtom prostora za pohranu. 

Image,Of,Excited,Happy,Pretty,Girls,Friends,Sitting,In,Cafe

Ako vam je važna brzina, obratite pozornost na procesor i RAM

Za sve gejmere i ljude koji dio posla obavljaju putem mobitela brzina rada uređaja bit će od presudne važnosti. Brzinu je moguće procijeniti provjerom ima li uređaj snažan procesor i koliki mu je RAM. Naime, uz dovoljno RAM prostora, više aplikacija može istodobno raditi i više zadataka mobitel može obavljati - prosječna preporuka bila bi 4 GB za Android korisnike. Također, uvijek pokušajte izabrati novije verzije operativnog sustava jer to najčešće znači da će uređaj biti dovoljno brz.

Dakako da će uređaju, što je veći i brži, trebati više baterije za rad. Upravo zato važno je prilikom kupnje novog mobitela pripaziti na procijenjeno trajanje baterije. Veći kapacitet baterije osigurat će njezino dulje trajanje, a cilj je odabrati onaj uređaj koji može izdržati barem jedan cijeli dan intenzivnoga korištenja. Još neke korisne značajke koje možete uzeti u obzir su: mogućnost bežičnog punjenja, gaming mode, senzor otiska prsta i otključavanje uređaja licem, dualna SIM kartica, dvopojasni Wi-Fi, stereo zvučnici, NFC (tehnologija pomoću koje dva uređaja mogu razmijeniti različite vrste podataka) i slično.

Handsome,Excited,Young,Gamer,With,Long,Hair,And,A,Cap

Ovaj mobitel ima odličan omjer cijene i kvalitete

Osim ovog vodiča za kupnju mobitela po mjeri svakoga korisnika, donosimo vam naš prijedlog uređaja koji će zadovoljiti gotovo sve potrebe, od one za dobrom fotografijom i brzim pretraživanjem do dugotrajne baterije i privlačnog dizajna. Riječ je o najnovijemu modelu HUAWEI nova 9 SE, čija je trenutna cijena 2599 kuna.

Uređaj ima 6,78-inčni zaslon sa stopom osvježavanja od 90 Hz i podržavanjem P3 raspona boja. Njegov stražnji poklopac izrađen je od zakrivljenog stakla i dostupan je u čak tri boje: Crystal Blue, Pearl White i Midnight Black. 

S novim operativnim sustavom EMUI 12 korisnici mogu uživati u glatkom korisničkom iskustvu, koje pruža pouzdanost i praktičnost. Prijeđite prstom da biste otvorili upravljačku ploču za izravan pristup zaslonu, WiFi-ju, Bluetoothu i postavkama glasnoće, pa čak i aktivirajte pametnu suradnju putem opcije Device+ za gledanje filmova na velikom ekranu. Uz to, zahvaljujući novom distribuiranom sustavu datoteka, možete odmah pristupiti datotekama na telefonu s prijenosnog računala. Otvorite, gledajte i uživajte bez kabela.

HUAWEI nova 9 SE ima i grafenski sustav odvođenja topline, koji je sposoban brže detektirati i hladiti pregrijana područja, tako da, bez obzira na to koliko ih igrali ili gledali, vaše omiljene emisije i igre nikad neće pregrijati uređaj.

Uvidjet ćete da uređaj pruža savršeno korisničko iskustvo zahvaljujući velikom broju popularnih aplikacija u AppGallery trgovini. Riječ je o jednom od tri najveća tržišta aplikacija na svijetu. S više od 560 milijuna korisnika diljem svijeta, to je mjesto za tisuće vrhunskih globalnih i lokalnih aplikacija. Od financija do igara, zabave, sporta i navigacije - što god vas zanima, istražite sve u AppGalleryju.

Uređaj iz serije pametnih telefona namijenjenih mladima

Ovaj najnoviji HUAWEI pametni telefon svojim će značajkama najbolje odgovarati mladima, pa tako, primjerice, njegova tehnologija SuperCharge od 66 W može do kraja napuniti vaš telefon u samo 36 minuta. Pauza za kavu sve je što vam treba da napunite tijelo, um i telefon! Mladima će se ipak vjerojatno najviše svidjeti napredne mogućnosti koje pruža njegova moćna kamera.

Naime, glavna kamera visoke rezolucije od 108 MP koristi inovativnu tehnologiju piksela 9-u-1 za povećanje veličine piksela na 2,1 µm. Senzor od 1/1,52 inča upija više svjetla, što rezultira visokim dinamičkim rasponom i niskim šumom. Zahvaljujući snažnom algoritmu za spajanje s više kadrova, stražnja četverostruka kamera snima živopisno u svakom trenutku, bilo da snimate danju ili noću.

Glavna i širokokutna kamera na HUAWEI nova 9 SE rade zajedno, istražujući cijelu scenu i usredotočujući se na dijelove do kojih vam je najviše stalo u trenutku snimanja. Slobodno prebacujte između prednje i stražnje kamere dok snimate neprekidno, kako biste u svakom trenutku snimili najbolje od onoga što je ispred i iza vas.

Kao šećer na kraju, HUAWEI je za sve kupce pripremio posebno iznenađenje. Kupnjom uređaja od 28. ožujka do 28. lipnja ove godine korisnik ima pravo na 12 mjeseci zaštite zaslona od oštećenja

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.