Obavijesti

Promo sadržaj

Bolest modernog vremena: Provjerite prijeti li i vama na radnome mjestu ova opasnost!

Bolest modernog vremena: Provjerite prijeti li i vama na radnome mjestu ova opasnost!

Previše sati provedenih za ekranom ili obavljanje previše zadataka istodobno, zbog čega zaboravljamo brinuti se o sebi, odmarati se i uživati u životu, najčešći su razlozi koji dovode do burnouta. Nasreću, ovaj sindrom možete jednostavno izbjeći

VIDEO

Umorni ste, nezadovoljni, dekoncentrirani i imate osjećaj da ste opterećeni poslom? Sve su to simptomi koji mogu postati prvi znaci da biste uskoro mogli "izgorjeti" od previše obaveza i stresova koje vam donosi vaše radno mjesto. Burnout je stanje kroničnog stresa koje dovodi do fizičke i emocionalne iscrpljenosti, otuđenosti i osjećaja neučinkovitosti. A upravo su preopterećenost poslom i manjak koncentracije bili prvi simptomi 38-godišnjeg Petra iz Zagreba, koji je doživio burnout na poslu.  

- Moji radni dani izgledali su tako što sam izašao iz kuće u 5.45, a vratio bih se doma poslije 20 sati, i tako šest dana u tjednu. Moj glavni problem bio je nedostatak sna, koji mi je onda posljedično snižavao koncentraciju, pa je i posao znao katkad patiti. Međutim, moja iscrpljenost najviše je došla do izražaja kad sam zaspao vraćajući se kući. Hodao sam, sve je bilo normalno i dalje se više ne sjećam. Probudio sam se nakon 20 minuta, stojeći na istome mjestu, okružen ljudima koji su stajali i gledali u čudu zašto nepomično stojim nasred pločnika. Tad sam shvatio da moram nešto promijeniti, a to je bio posao - priča nam Petar o svom iskustvu.  

Burnout,Syndrome,,Man,Sleeping,At,His,Desk,Working,Over,A

Važnije nam je vrijeme nego novac 

Inače, prema istraživanju koje su proveli znanstvenici sa Sveučilišta British Columbia u Kanadi, pokazalo se da je među zaposlenicima vrijeme mnogo cjenjenija valuta od visoke plaće. S tim se u potpunosti slaže i 50-godišnja Marija iz Osijeka. Rekla nam je da bi odmah promijenila posao za više slobodnog vremena, ali manje novca. 

- Nakon 10 sati provedenih u uredu, većinu vremena taj isti posao 'nosim doma'. Vjerujem da se mnogi u ovoj situaciji mogu poistovjetiti sa mnom. Najviše pati moja obitelj, kojoj se ne mogu posvetiti dovoljno. A opet, moram zarađivati jer imam neke dugove, koje jednostavno moram platiti i vratiti. Da nemam toga, vjerujte mi da bih otišla raditi za manje novca, ali da imam vremena za obitelj. I normalno da takva situacija uzrokuje moj burnout - priča nam Marija.  
 

Kako se riješiti stresa?

Ako ste i vi među onima koji ne mogu promijeniti posao, onda vam predlažemo da za početak promijenite stav ili da jednostavno uzmete godišnji odmor i malo se odmaknete od vlastite svakodnevice. No prije svega važno je da o svojim problemima na poslu razgovarate s nekim. Napravite pauzu tijekom radnog vremena i nazovite prijatelja ili nekog sebi bliskoga i porazgovarajte o svojim problemima. Dobri odnosi s prijateljima i voljenima važni su za svaki zdrav način života, a posebno su važni kad ste pod velikim stresom! 

Osim toga, kako biste smanjili vlastiti stres, važno je jesti pravilno. Voće i povrće uvijek su dobra opcija, a pokazalo se da riba s visokim udjelom omega-3 masnih kiselina smanjuje simptome stresa. Sendvič s tunom pod pauzom zaista je hrana za mozak

Još jedan veoma učinkovit način smanjenja stresa je i masaža jer će vam to pomoći da se opustite i izbacite negativne misli. A kako biste se dugoročno maknuli od vlastite svakodnevice i problema na poslu, savjetujemo da se upišete na neku aktivnost, poput učenja stranog jezika, ili se jednostavno upišite na neku vrstu vježbanja. Za sve ostalo pobrinut će se Addiko banka, koja ima posebnog suradnika za sve vaše probleme!  

Upoznajte Oskara 

Oskar je inače bankar, no onakav na kakve ste se možda naviknuli. Za njega ljudi nisu samo brojevi, a ono što ga izdvaja od drugih je želja da pomogne svima oko sebe, bez obzira na životnu situaciju. Oskar vam s Addiko bankom može pomoći da stres na poslu zamijenite kvalitetnim odmorom, nakon kojeg ćete se vratiti svakodnevici, sigurni smo, potpuno svježi i odmorni.

Naime, Addiko banka tijekom svibnja nudi klijentima beskamatni gotovinski kredit zahvaljujući kojem ćete za posuđenih 10.000 kuna nakon dvije godine vratiti isti iznos koji ste posudili. Akcija gotovinskih kredita s 0% kamata i bez troškova traje do 31. svibnja, a namijenjena je i potrošačima koji u ovom trenutku još nisu klijenti Addika. Dodatna prednost ove akcije je i to što zbog njene aktivacije ne trebate prebacivati svoja primanja iz drugih banaka. I ne brinite - uz Addiko ponudu gotovinskoga kredita nema nikakvih skrivenih troškova ni zamki! 

Addiko banka ovim je iskorakom ponovno potvrdila kako je riječ o financijskoj instituciji koja se ne boji izlaziti iz okvira tradicionalne banke, ne samo nametnuvši se na tržištu kao predvodnik digitalne revolucije u bankarskom sektoru nego i nastojanjem da se specijalizira kao prvi izbor za brze kredite u Hrvatskoj! 

Reprezentativni primjer: Uvjeti vrijede za zahtjeve predane do 31. 5. i kredit ugovoren u roku od 15 dana nakon predaje zahtjeva, za iznos od 10.000 HRK, na rok od 2 godine, ako pri podnošenju zahtjeva nemate nijedan ugovoreni proizvod banke. Za iznos kredita od 10.000 HRK te 100 % popusta na redovnu kamatnu stopu, NKS i EKS iznose 0 %; uz rok otplate od 2 godine i bez troškova obrade kredita, mjesečno plaćate anuitet u iznosu 416,67 HRK. Ukupni iznos za otplatu je 10.000 HRK.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
PROMO

Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu

Strateškim odabirom kompanija za preuzimanje i težnjom izvrsnosti u složenim procesima njihove integracije, Studenac nastavlja širenje na hrvatskom tržištu

Jeste li znali da se prava mala tvornica čokolade skriva u Opatiji?
PROMO

Jeste li znali da se prava mala tvornica čokolade skriva u Opatiji?

Uživajte u čarima odmora u hotelu Continental u Opatiji
Nastavi tradiciju uz Staročeško
PROMO

Nastavi tradiciju uz Staročeško

U današnje vrijeme, kod pristupa potrošačima sve je bitnija autentičnost i postojanost branda, a još bitnija je i očuvanost tradicije. Upravo smo na tradiciju najponosniji u Pivovari Daruvar kao nešto što iznimno poštujemo i čuvamo.