Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

Trenirate i jedete zdravo? To ne znači da morate izbaciti slatko

Trenirate i jedete zdravo? To ne znači da morate izbaciti slatko

Od kada ste postali aktivni i usvojili zdrave navike, osjećate se bolje nego ikad prije, ali još vam je teško izbjegavati slatko? Zaboravite na brigu o tome i zasladite se uz nekoliko zdravih slastica bogatih proteinima

VIDEO

Vjerujemo da svi s vremena na vrijeme osjećamo poriv da posegnemo za nečim slatkim, što je sasvim u redu. Sve dok na slatko ne gledamo kao na slamku spasa bez koje ne bismo mogli preživjeti dan, nismo u opasnosti od toga da upropastimo dosadašnji trud koji smo uložili u vježbanje i pridržavanje plana zdrave prehrane. Zato je ovdje izuzetno važno shvatiti da za dobar izgled i zdrav život nije potrebno u potpunosti izbaciti šećer iz prehrane jer on može biti itekako koristan

Šećeri su ugljikohidrati i kao takvi odličan su izvor energije za naše aktivnosti. Pojesti nešto slatko usred duge vožnje biciklom ili intenzivnog trčanja znači napuniti tijelo gorivom i pomoći sebi u održavanju razine vježbanja. Konzumacija šećera neposredno prije ili nakon vježbanja bit će nevjerojatno korisna u pripremi našeg tijela za aktivnost i u oporavku nakon toga. 

Closeup,On,Young,Woman,In,Fitness,Clothes,With,Chocolate,Bar

Slastice podižu razinu šećera u krvi različitom brzinom i apsorbiraju se na različite načine, pa zato treba zapamtiti da nisu svi šećeri isti. Donosimo nekoliko prijedloga slastica koje je možda "najzdravije" odabrati kad osjetite želju za nečim slatkim.

Slastice koje možete pojesti bez grižnje savjesti

1. Slatke kombinacije s grčkim jogurtom

Grčki jogurt sam po sebi nije sladak, ali se odlično slaže s voćem, medom, ekstraktom vanilije ili nekim drugim slatkim dodatkom. I uvijek radije odaberite običan grčki jogurt, koji možete naknadno zasladiti, nego već gotovu verziju aromatiziranog jogurta jer ona najčešće ima previše dodanog šećera. 

Osim što je ukusan, ovaj kremasti mliječni proizvod koristan je za ljude koji vježbaju ili se bave sportom. Naime, sadrži kalcij za zdravlje kostiju, proteine za oporavak mišića nakon treninga te probiotike za održavanje normalne flore crijeva i jačanje imuniteta. Evo i ideje za jednostavan recept za zamrznutu slasticu na bazi grčkog jogurta.

Sastojci:

  • 1 banana
  • 500 g borovnica (svježih ili zamrznutih)
  • 1 žlica meda
  • 500 g grčkog jogurta

Priprema:
U blenderu izmiješajte 450 g borovnica (ili vašeg omiljenog voća), bananu, jogurt i med. Nakon što postane glatko, umiješajte preostale bobice i podijelite u 6 staklenki. Stavite u zamrzivač na oko 3 sata i imate gotovu poslasticu koja će vas ugodno rashladiti nakon napornog treninga. 

Healthy,Dessert,Of,Natural,Yogurt,,Cookies,And,Cherries,Served,With

2. Proteinska čokolada 

A ako nemate vremena za pripremu deserta od grčkog jogurta, uvijek se možete jednostavno zasladiti s nekoliko kockica čokolade. Naravno, ne bilo kakve nego Polleo protein čokolade.

Ovu novu, prvu proteinsku čokoladu u obliku table, proizvele su regionalno priznate tvrtke - Polleo Sport, kao lider u sportskoj prehrani i fitness opremi, te Kraš, lider konditorske industrije. Polleo Protein čokolada napravljena je prema recepturi koja objedinjuje finoću i punoću okusa karakterističnu za Kraš te je kvalitetnijeg sastava prilagođenog onima koji žude za slatkim, ali na "aktivan" način.

Od sada svi čokoljupci mogu uživati u novoj razini čokoterapije, okusom jednakim najukusnijoj "običnoj" čokoladi. Polleo Protein čokolada dolazi u dva okusa - mliječna i tamna - te je kvalitetnijeg sastava od ostalih na tržištu. Obje su verzije bez dodanog šećera, zaslađene stevijom te bogate vlaknima i proteinima.

3. Zobene palačinke

Zobene pahuljice snižavaju kolesterol, ublažavaju zatvor, pomažu u kontroli šećera u krvi, smanjuju rizik od raka debelog crijeva i poboljšavaju zdravlje srca. Osim toga, izvrstan su izvor visokokvalitetnih ugljikohidrata potrebnih za treninge.

Preporuka je izbjegavati gotove paketiće za jednu porciju jer oni mogu biti bogati šećerom. Pokušajte napraviti zobene pahuljice kod kuće, koristeći minimalnu količinu šećera ili prirodne zaslađivače poput stevije ili meda. Ako ne volite kaše, ubacite zobene pahuljice u smjesu za palačinke, koje dodatno možete zasladiti nekim voćem, orašastim plodovima i zdravim (voćnim ili čokoladnim) namazom

Sastojci:

  • 2 zrele banane 
  • 2 jaja
  • 120 ml bademova mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1,5 šalica zobene kaše
  • 2 žličice praška za pecivo
  • pola žličice mljevenog cimeta
  • ¼ žličice soli
  • zdravi namazi 

Priprema:

Dodajte sve sastojke u blender i miksajte na jakoj temperaturi dok smjesa ne postane potpuno glatka. Pustite tijesto da odstoji u blenderu dok zagrijavate tavu. Umjesto običnog, radije odaberite maslinovo ili kokosovo ulje i počnite pečenje na srednje jakoj vatri. 

Stack,Of,Pancakes,With,Blueberries,,Walnuts,And,Honey,Served,On

Slastica kojoj neće moći odoljeti ni najmlađi sportaši

Bio sportaš ili ne, svatko od nas ponekad žudi za nečim slatkim, ali vjerujemo da je taj osjećaj posebno istaknut kod djece. Rijetko će koje dijete reći ne čokoladi ili nečemu slatkom. Obično su roditelji ti koji paze da se njihova djeca ne predoziraju šećerom, što sigurno nije laka misija. 

Posebno je teško roditeljima djece koja se bave sportom zbog kojeg trebaju paziti na težinu ili izgled. Kod određenih sportova djeca mogu osjećati pritisak da moraju izgubiti ili povećati svoju težinu. U tom slučaju razne dijete ili prejedanja nisu dobra rješenja jer takve nezdrave prehrambene navike mogu smanjiti izdržljivost i koncentraciju te oslabiti mišićnu snagu mladih sportaša. Prehrana djece sportaša trebala bi biti zdrava i uravnotežena te obogaćena vitaminima, mineralima, proteinima i ugljikohidratima. Čokoladu ili nešto slatko ne treba zabraniti nego samo izabrati zdravije verzije, poput Polleo Protein čokolade.

Happy,Children,Playing,Sport,Game,On,Court

U svakom slučaju, ne morate prestati jesti čokoladu samo zato što pokušavate zdravije živjeti. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'
PROMO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'

Kada je „Uvod u anatomiju“ tek počeo s emitiranjem u ožujku 2005. godine, nitko nije mogao predvidjeti koliko će brzo serija dosegnuti međunarodnu slavu.

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje
PROMO

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje

Svi mi, bez iznimke, barem jednom u našem životu doživjeli smo neugodnosti povezane s problemima probavnog sustava.
LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu
PROMO

LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu

Dugo iščekivani LEAP Summit najavljuje deveto izdanje konferencije koja će inspirirati i potaknuti inovacije među vizionarima i poduzetnicima.