Obavijesti

Promo sadržaj

Tri srca u akciji pošumljavanja opožarenih područja u Dalmaciji

Tri srca u akciji pošumljavanja opožarenih područja u Dalmaciji
6

Radenska Adriatic podržala je najveću europsku akciju dobrovoljnog pošumljavanja

Proteklog vikenda na Mosoru, krškoj planini između Splita i Omiša, održana je 37. Boranka – najveća europska volonterska akcija sadnje sadnica drveća na opožarenim područjima. Ova akcija, koju od 2018. godine koordinira Savez izviđača Hrvatske, ove se godine održala četvrti vikend zaredom, a u šest godina povezala je više od 10.500 volontera iz Hrvatske i inozemstva. Među vjernim je prijateljima akcije pošumljavanja i Radenska Adriatic, koja će ove godine četvrtu godinu zaredom posaditi po 10.000 stabala u Sloveniji i Hrvatskoj.

37. akcija Boranka na Mosoru je okupila 250 dobrovoljaca – uglavnom srednjoškolaca, studenata i izviđača iz Splita i okolice. U akciji je sudjelovalo i 11 članova ekipe tvrtke Radenska Adriatic, koja je jedan od glavnih podupiratelja Boranke.

„Boranka je prekrasan projekt čiju smo važnost prepoznali prije četiri godine i otada zajedno pošumljavamo opožarena područja Dalmacije. Lijepo je vidjeti kako kampanja povezuje mlade volontere i stvara nove generacije čuvara šuma. Izuzetno smo ponosni što se na ovaj način možemo odužiti prirodi“, rekao je Marián Šefčovič, predsjednik uprave Radenske Adriatic, u kojoj su oduvijek bili usko povezani s prirodom.

U akciji pošumljavanja, koja je prštala mladenačkim optimizmom, sudionici su se, uz stručno vodstvo hrvatskih šumara, pobrinuli za obnovu mješovite šume, koju na tom području čine hrast, čempres, bor i druge vrste drveća. S novozasađenim sadnicama i sjemenom ukupan broj posađenih stabala u šest godina popeo se na više od 130.000. Boranka je tako postala najveća europska akcija dobrovoljnog pošumljavanja i sjajan primjer kako se volonteri, organizacije i tvrtke mogu udružiti u obnovi prirode.

„Ekipa je bila izuzetna, posao je bio dobro organiziran, a osjećaj kada posadiš svoje prvo stablo na takvom terenu i daš svoj doprinos za bolje sutra je nezaboravan“, dodala je Natalija Kreft, koja je kao dio tima Radenske Adriatic sudjelovala u sadnji drveća, te je istaknula važnost principa održivosti koje Radenska Adriatic poštuje i primjenjuje u svom poslovanju.

Jedna od važnih aktivnosti Radenske Adriatic jest briga o šumama, koje želi sačuvati za buduće generacije. Na to potiču i širu javnost kampanjom kupnje Radenske u staklenoj ambalaži te podizanjem svijesti o zatvaranju kruga održivosti odgovornim povratom ambalaže. U sklopu akcije obvezali su se i ove godine, četvrtu godinu zaredom, posaditi 10.000 stabala u Sloveniji i 10.000 stabala u Hrvatskoj.

Srcem za sutra: posvećenost održivosti koja raste

Briga za okoliš i ljude jedan je od ključnih prioriteta u poslovanju i djelovanju tvrtke Radenska. S obzirom na rastuće ekološke izazove i ulogu koju tvrtka ima na tržištima jadranske regije, 2020. godine tvrtka je i formalno prihvatila obvezu održivog poslovanja, koja je rezultat dugogodišnjeg truda i odgovornog načina rada u grupi. Radenska otada vodi i akcije pošumljavanja te je do danas posađeno više od 60.000 stabala.

Više o održivom poslovanju na: www.srcnozajutri.si

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Popularni svadbeni bend, Grupa Profeel & Tulumbus napravili spektakal u Zagorju
PROMO

Popularni svadbeni bend, Grupa Profeel & Tulumbus napravili spektakal u Zagorju

Nadaleko poznati najtraženiji svadbeni bend, Grupa Profeel, prošlog vikenda, uoči svadbene sezone predstavio je novitet na zagorskim cestama. Točnije, u sudjelovanju sa ’ Tulumbus-om’ pripremili su spektakal kakav se rijetko viđa

Andi Idrizi i Luigi Šalov među 250 boraca na hrvatskom castingu za HELL Boxing Kings
PROMO

Andi Idrizi i Luigi Šalov među 250 boraca na hrvatskom castingu za HELL Boxing Kings

Boksačke kvalifikacije u Zagrebu za milijunski nagradni fond
KB d.o.o. postavlja standarde u održivosti s novim projektom i tehnologijama
PROMO

KB d.o.o. postavlja standarde u održivosti s novim projektom i tehnologijama

Tvrtka KB d.o.o. iz Sračinca održala je 24.04.2024. završnu konferenciju projekta „Development of green-based production“.