Obavijesti

Promo sadržaj

Tvornica gipsa i gipsanih ploča u Kninu

Tvornica gipsa i gipsanih ploča u Kninu

Knaufova tvornica u Kninu proizvodi različite vrste ekološki prihvatljivih gipsanih ploča, spajajući inovaciju i održivost

Tema tjedna ovoga se puta zaputila u Knin kako bi napravila priču o tvornici gipsa i gipsanih ploča tvrtke Knauf. Oni gips, koji se naziva još i kraljevskim materijalom, već više desetljeća koriste za proizvodnju 39 različitih vrsta gips kartonskih ploča.

Gips je građevinski materijal koji ima prošlost od preko 200 milijuna godina, a koristili su ga i stari Egipćani za zidanje svojih poznatih piramida.

Tvrtka Knauf upravlja i obližnjim rudokopom u Kosovu Polju iz kojeg dolazi sirovina, a to je jedan od samo dva rudnika u cijeloj RH. Nakon što se iscrpi sva sirovina ovaj će rudokop biti podvrgnut tehničkom i biološkom sanacijom čime će tlo postati spremno za sadnju. Time se Knauf dokazuje kao ekološki osviještena tvrtka koja sve što iz prirode uzme u nju i vrati.

U kninskom proizvodnom pogonu u kojem iz sirovine nastaje konačni proizvod razlikujemo pet osnovnih vrsta gips kartonskih ploča. Svaka vrsta ima neke svoje specifičnosti i različite namjene. Najčešće se koriste bijele ploče, dijamantne plave se ugrađuju na mjestima gdje želimo što bolju zvučnu izolaciju, crvene su protupožarne, zelene su vlagootporne, cementne se koriste za vanjsku upotrebu jer podnose ekstremne klimatske uvjete.

Cementne i dijamantna ploča u sebi spajaju nespojivo. S lakoćom se režu i imaju mogućnost savijanja, a s druge su strane su čvrste. Tvrtka Knauf prepoznata je na tržištu kao proizvođač koji oblikuje dugotrajna i ekološki prihvatljiva rješenje. Nije stoga čudno da sve što proizvedu s lakoćom i prodaju.

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Slavimo Majčin dan: Osvojite nezaboravan vikend program za majke i kćeri!
NAGRADNI NATJEČAJ

Slavimo Majčin dan: Osvojite nezaboravan vikend program za majke i kćeri!

Darujemo čitateljice s programom Ženski vikend Hrvatskom/Women’s days by modniALMAnah! Napišite zašto baš vi i vaša mama trebate osvojiti ovaj vikend, a mi nagrađujemo tri najbolja odgovora.

Ovo nikako ne smijete zaboraviti ako želite siguran i zdrav roštilj!
PROMO

Ovo nikako ne smijete zaboraviti ako želite siguran i zdrav roštilj!

Zašto je roštilj vani više od obroka: Istražujemo čaroliju druženja na otvorenom.
Od sada u Pan-pek po najfiniji sourdough kruh
PROMO

Od sada u Pan-pek po najfiniji sourdough kruh

U Pan-peku vas čekaju sourdough klasik, sourdough korica ili sourdough tamni kruh – novi kruhovi od kiselog tijesta u čijem ćete okusu, kvaliteti, karakterističnoj rupičastoj strukturi i svježini uživati sa svakim zalogajem - probajte već danas!