Obavijesti

Promo sadržaj

U Biogradu na Moru, održana je 1.međunarodna, znanstveno stručna konferencija ReECON

U Biogradu na Moru, održana je 1.međunarodna, znanstveno stručna konferencija ReECON
4

Veleučilište Baltazar Zaprešić, Veleučilište u Virovitici i Tehničko Sveučilište Vilnius Gediminas iz Litve zajednički su organizirali konferenciju na kojoj su okupili znanstvenike i stručnjake iz raznih područja poslovne ekonomije, informacijskih tehnologija, turizma, ruralnog i regionalnog razvoja

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije svojim pokroviteljstvom, podržalo je konferenciju kojoj je bio cilj donijeti zaključke i preporuke za promicanje održivog poslovanja u dinamično okruženje, poboljšati poslovnu klimu i ojačati gospodarstvo u cjelini.

Iznimno smo ponosni, što smo kao jedan od organizatora i domaćin, u prostorijama Veleučilišta Baltazar u Biogradu na Moru, okupili stručnjake iz različitih područja i institucija, koji su predstavili svoje znanstvene i stručne radove te postignuća za poboljšanje poslovnih procesa, transparentnosti i odgovornosti, kao i održivih smjernica u razvoju društva i ekonomije”, rekao je doc.dr.sc. Ivan Ružić, dekan Veleučilišta Baltazar.

Konferenciju su obilježile učinkovite rasprave i razmjene mišljenja, koje su od velike koristi, ne samo sudionicima već i široj javnosti i poduzećima, koji primjenom predstavljenih teorijskih i empirijskih rezultata istraživanja, imaju ambiciju poboljšati poslovne procese.

Teme radova bile su iz područja Održivog gospodarskog razvoja, Turizam za novo desetljeće, Digitalne tehnologije, Suvremeni menadžerski izazovi, Nove paradigme u javnim politikama, Razvoj ruralne ekonomije te Značaj regionalnog razvoja.

Svi koji nisu imali priliku sudjelovati na konferenciji, radove mogu pronaći u posebnom broju časopisa 'ET²eR – ekonomija, turizam, telekomunikacije i računarstvo’ (ET²eR-Economics, Tourism, Telecommunications and Computer Science) s konferencije ReECON 2021. (kao e-publikacija). Također, odabrani će radovi biti objavljeni u Journal of Business, Management and Economics Engineering (BMEE)

Konferenciji je prisustvovalo 70-ak uzvanika, među kojima su bili: ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, župan zadarske županije, državni tajnik ministarstva regionalnog razvoja  i fondova EU,  državni tajnik ministarstva poljoprivrede, gradonačelnik grada Biograda, te brojni vrhunski znanstevnici i stručnjaci iz prakse.

Nakon konferencije održano je prigodno druženje i otvorenje Gastro praktikuma, u kojem će se održavati radionice cjeloživotnog učenja iz područja gastronomije, pod vodstvom Tomislava Špičeka, a otvaranje su svečano upriličili gastro eksperti Tomislav Špiček, Ivan Pažanin, Raul Lajtman i Petra Jelinić.

Veliko mi je zadovoljstvo što smo se odlučili na in site organizaciju ove konferenciju usprkos silnoj neizvjesnosti oko zdravstvene sitacije. Naime, pandemijska kriza nije uzrokovala samo gospodarsku stagnaciju, već i krizu društva zbog izostanka fizičke interakcije među ljudima. Ovo okupljanje potaklo je brojne znanstveno-stručne rasprave, posebno u kontekstu novih okvira poslovanja, a omogućilo je ljudima ponovno susretanje i izravnu komunikaciju.  Vrlo sam zadovoljan rezultatima  prezentiranih radova te sam siguran da će uvelike pridonijeti boljem shvaćanju i funkcioniranju gospodarstva.”zaključio je dekan Veleučilišta Baltazar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.