Promo sadržaj

Komentari 0

U Đurđevcu otvorena nova poslovna zona – povoljna cijena zemljišta već od 0,67 kn/m

U Đurđevcu otvorena nova poslovna zona – povoljna cijena zemljišta već od 0,67 kn/m

U Đurđevcu otvorena nova poslovna zona – povoljna cijena građevinskog zemljišta od 0,67 kn/m2 uz oslobođenje plaćanja komunalne naknade i doprinosa u iznosu od 100%. Poduzetnicima osigurani glavni projekti i građevinska dozvola

Grad Đurđevac je završetkom radova na poslovnoj zoni A sjever, investiciji u koju je uloženo gotovo 11 milijuna kuna,  poduzetnicima ovog dijela Podravine osigurao osnovnu infrastrukturu za početak ulaganja te omogućio preduvjete za daljnji razvoj poslovanja. Svojim potencijalom i površinom od 230.000m2 poslovna zona A sjever, Gradu Đurđevcu i Koprivničko – križevačkoj županiji otvara novi resurs za gospodarski uzlet te jačanje poduzetničke pozicije ovog područja.

Projekt Razvoj infrastrukture poslovne zone A-sjever Đurđevac, financiran je bespovratnim sredstvima iz OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., od čega je 85% sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Grad Đurđevac poduzetnicima u poslovnoj zoni A sjever nudi jedinstveni model na području Republike Hrvatske, s ciljem poticanja ulaganja, a koji se prvenstveno odnosi na olakšavanje administrativnih barijera ishođenja potrebne dokumentacije, za izgradnju proizvodnih hala. Naime, investitorima se osiguravaju, na posebnom dijelu poslovne zone, glavni projekti za izgradnju poduzetničkih hala, a na temelju kojih će Grad ishoditi građevinske dozvole. Sve navedeno uveliko skraćuje vrijeme potrebno za realizaciju investicije, uz izrazito povoljnu financijsku konstrukciju, gdje se vlasnicima budućih hala nudi cijena građevinskog zemljišta od 0,67 kn/m², što je umanjen iznos za 99% od početnih 67,09 kn i to za obavljanje proizvodne djelatnosti. Cijena se u ovom obimu umanjuje bez obzira na djelatnost, u slučaju da poduzetnik djeluje na području grada Đurđevca te seli djelatnost u poslovnu zonu A sjever. Investitori mogu izabrati hale površine od 360 m² do 1.680 m², s tim da je omogućena i etažna gradnja.

Programom olakšica i poticaja investitorima u poduzetničkim zonama u Gradu Đurđevcu, koji je prošle godine donijelo Gradsko vijeće Grada Đurđevca, poduzetnicima su omogućeni maksimalni poticaji, usmjereni privlačenju ulaganja te otvaranju novih radnih mjesta. Zbog toga su poduzetnici s područja Grada Đurđevca, a koji svoje poslovanje odluče preseliti i razvijati u Poduzetničkoj zoni A-sjever, oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa i komunalne naknade u iznosu od 100% za prvih pet godina, ako je riječ o proizvodnim djelatnostima te narednih pet, sukladno postotku izgrađenosti građevinske parcele na području Zone.“, istaknuo je gradonačelnik grada Đurđevca, Hrvoje Janči.

Projekt je nastavak aktivnosti koje su  započele u mandatu bivšeg gradonačelnika, Željka Lackovića, kada se započelo s otkupom zemljišta, rješavanjem imovinsko – pravnih pitanja te pripremom projektno - tehničke dokumentacije.

Vizija razvoja Đurđevca je oduvijek bila jasna – ključ je u razvoju poduzetništva. Ponosan sam da je ulaganje čiju smo pripremu započeli davne 2013. godine uspješno realizirano i veselim se dolasku poduzetnika u Zonu A-sjever. Dugotrajan trud i rad su se isplatili. Sada čekamo natječaje iz nove financijske perspektive 2021.-2027. iz kojih ćemo financirati izgradnju infrastrukture u Poslovnoj zoni B, naglasio je Lacković.

Sama zrelost projekta jasna je kada se uzme u obzir kako su sagledavane i komparativne prednosti same lokacije. Izgradnjom ceste s pratećom infrastrukturom unutar poslovne zone „A-sjever“ omogućila se i cestovna dostupnost parcela zone, što je i osnovni preduvjet aktivacije zone.