Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 14

U Karlovcu vas očekuju mnogi koncerti i zabava, a uz majstore pivare naučite praviti svoje pivo

U Karlovcu vas očekuju mnogi koncerti i zabava, a uz majstore pivare naučite praviti svoje pivo

Dugoočekivani karlovački Dani piva ove godine traju od 27. do 31. kolovoza. Za nezaboravan provod bit će zaduženi mnogi glazbeni izvođači, a dobrodošli su svi ljubitelji piva, hrane i dobre zabave

Hrvatska se može pohvaliti mnogobrojnim manifestacijama koje već godinama okupljaju njezine građane, ali i radoznale posjetitelje. Bogata ponuda sadržaja poput koncerata, gastronomskih delicija i divne hrvatske prirode tek je djelić atmosfere u kojoj ponovno imamo prilike uživati. 

Nakon lockdowna, otkazivanja mnoštva događanja i smanjenih socijalnih kontakata, danas željno iščekujemo svaku novu manifestaciju. Svaki koncert i druženje uz kriglu piva bude u nama osjećaje koje je nemoguće nadomjestiti bilo kojim online događanjem. Iz tog razloga s oduševljenjem smo dočekali Dane piva u Karlovcu

Više od tri desetljeća dobre zabave u Karlovcu

Već 34. godinu zaredom Karlovac organizira najveću pivsku manifestaciju, koja je ujedno najdugovječniji pivski festival u Hrvatskoj, a glavni sponzor tradicionalno je Karlovačko. Kao što je bilo i prijašnjih godina, Karlovac u zadnjim danima kolovoza postaje destinacija za najbolji pozdrav ljetu. Ove godine petodnevni glazbeno-scenski spektakl trajat će na karlovačkim ulicama od 27. do 31. kolovoza

- Iz godine u godinu trudimo se sugrađanima i gostima ponuditi nešto novo. Dani piva više nisu samo još jedan festival; oni su najveća pivska manifestacija koja u prostoru najljepših gradskih perivoja te jedinstvene kulturno-povijesne baštine u pet festivalska dana okupi posjetitelje iz svih dijelova Hrvatske. Iako nam se početkom ove godine činilo kako će Dani piva pričekati bolja vremena, odgovornim ponašanjem, ali i predanim zajedničkim radom, uspjeli smo u rekordno kratkom roku postaviti scenu za još jedno izdanje manifestacije za pamćenje i zato sam zahvalan svim ovim ljudima koji danas sjede ovdje sa mnom, ali i svima vama što dalje širite pozitivne riječi o jednoj od najvećih nacionalnih manifestacija - istaknuo je gradonačelnik Karlovca Damir Mandić

Pivo, hrana i glazba 

Posjetitelji će moći uživati u najboljem pivu, satima dobre zabave i raznolikom programu, za koji će se pobrinuti čak 12 vodećih domaćih glazbenih imena. Uz nezaobilazne nastupe i najbolje ljetno osvježenje, pivo, Karlovčane i njihove posjetitelje očekuje raznolika gastronomska ponuda.

- Dani piva kao najprepoznatljivija karlovačka manifestacija imaju snagu privući novu turističku potražnju te smo uvjereni da će posjetitelji motivirani dolaskom na manifestaciju otkriti i ostale prirodne i kulturne posebnosti našega grada kao i cjelokupnu turističku ponudu. Sam pivski brend Karlovca dodatno jačamo suradnjom s našim ugostiteljima kroz posebnu pivsku gastronomiju, slana i slatka jela pripremljena s pivom koja posjetitelji radu kušaju - izjavila je Marina Burić, direktorica TZ-a grada Karlovca.

Program otvorenja festivala vodit će jedinstvena Ida Prester - glazbenica, voditeljica i društvena komentatorica, koja spontanim nastupom i beskrajno pozitivnom energijom s lakoćom osvaja publiku gdje god se pojavi. 

- Dani piva poseban su događaj koji pokazuje snažnu vezu između Karlovačkog piva i grada Karlovca. Iako sam osobno prvi put dio ove velike priče, uzbuđenje vezano za Dane piva koje vlada kod nas u posljednje vrijeme potvrđuje značenje ovog festivala za sve sudionike. Iz godine u godinu pomičemo granice kako bismo gostima omogućili jedinstveno iskustvo iza kojeg su sati i sati marljivih priprema - istaknula je Marta Bułhak, predsjednica Uprave HEINEKEN Hrvatska.

Koncerti za pamćenje

Uz Massima, prvog će dana na pozornicu izaći i svojevrsna institucija rock glazbe – Zabranjeno pušenje. Ovaj energični bend više od 40 godina pomiče granice glazbe u regiji i nedvojbeno je da će s ostalim imenima pripremiti pravi spektakl. Za to će se pobrinuti i Silente, bend koji hitovima osvaja domaće i regionalne glazbene visine, a dio bogatog programa bit će i prekaljeni rokeri Goran Bare & Majke. Jamac dobre zabave je i maskirani electro pop duo Nipplepeople.

Na pozornicu će stati i Vojko V, kojem će se pridružiti i trap senzacija Z++, koji je pokrenuo potpuno novi glazbeni val na domaćoj sceni. Uz Natali Dizdar, posjetitelji 34. Dana piva Karlovac dugo će pamtiti i nastup grupe Detour. Kako bi Dani piva bili pravi glazbeni i zabavni spektakl, pobrinut će se i legenda domaće glazbene scene Željko Bebek te jedan od najprogresivnijih i originalnijih bendova - TBF. Energičnoj atmosferi pridonijet će i trio Tight Grips, čije nastupe karakterizira žestok, ali na momente ambijentalan i eksperimentalan zvuk.

Prva pivska akademija

Organizatori Dana piva pomno su planirali ovu petodnevnu atrakciju s ciljem da ugode svakom posjetitelju. Od besplatnog parkiranja na ŠRC-u Korana, preko besplatne festivalske autobusne linije, pa do izravne željezničke linije Glavni kolodvor Zagreb - Karlovac centar, čija će cijena povratne karte iznositi simboličnih 10 kuna. Organizatori se nadaju da će ove mjere utjecati na smanjenje prometne gužve u Karlovcu tijekom festivala. 

Kao i prijašnjih godina, organizatori su posebnu pažnju obratili na zabranu konzumacije alkohola za mlađe od 18 godina, pa će tako oni stariji dobiti dobro poznate narukvice "Ja sam 18+". Pivo će se točiti u posebne festivalske plastične čaše napravljene od recikliranog materijala. Ono što će ove godine biti posebno zanimljivo je pivska akademija

- Naši majstori pivari pripremili su poseban dvodnevni program u okviru kojeg će sudionici imati priliku pripremiti vlastito pivo. A najbolje je što to isto pivo, nakon što ga pripreme, mogu ponijeti kući - napomenula je Marta Bułhak, predsjednica Uprave HEINEKEN Hrvatska.

S obzirom na postojeće epidemiološke preporuke i odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite u svrhu sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 na okupljanjima, za sve posjetitelje koji u Danima piva žele uživati u prvim redovima, a ne posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu, organizatori su pripremili posebnu lokaciju za provođenje brzih antigenskih testova. 

Više informacija o programu pronađite na službenoj stranici festivala te na Facebook i Instagram profilima.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura