Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 4

U početku su ga zvali 'zec', a danas je sinonim za cijelu klasu vozila - znate li o čemu je riječ?

U početku su ga zvali 'zec', a danas je sinonim za cijelu klasu vozila - znate li o čemu je riječ?

Uz ubrzani način života potrebno nam je adekvatno vozilo koje je prilagođeno raznim izazovima i situacijama koje nam život donosi. Ako ste u potrazi za jednim takvim, na pravom ste mjestu...

VIDEO

Jeste li ikad razmišljali o tome kako se transport razvijao kroz povijest? Još i prije nove ere ljudi su naučili pripitomiti životinje kako bi ih mogli koristiti za prijevoz i trgovinu. One su bile sposobne za putovanja na većim udaljenostima i nošenje tereta. To je ujedno bio prvi značajan razvoj događaja u povijesti prometa, a za njega su se najčešće koristili konji i deve.

Zatim su izumljeni fiksni kotači na kolicima i riječni čamac, a prvu cestovnu mrežu stvorili su Rimljani u Britaniji prije više od 2000 godina. Njima su ceste bile potrebne kako bi razvili svoje carstvo, a ti isti putovi koriste se i danas. Do značajnijih izuma došlo je u vrijeme Prve industrijske revolucije u 18. i 19. stoljeću, kad su izumljeni bicikl i automobil. Nakon tih izuma, kasnije je počela i proizvodnja automobila na tekućoj vrpci, koja je napravila potpunu revoluciju u načinu na koji putujemo i prevozimo robu.

Jedinstveni Volkswagen Caddy

Među pionirima automobilske proizvodnje svakako se nalazila i tvrtka Volkswagen. Ona je u ondašnje doba bila poznata po luksuznim automobilima, za kojima su mnogi ljubitelji automobila čeznuli, a tako je i danas. Među najpopularnijim modelima Volkswagen Gospodarskih vozila svakako se nalazi i sjajni Caddy, koji će ovo desetljeće proslaviti svoju 50. obljetnicu. A sjećate li se kako je izgledao u svojim počecima?

Priča o njemu počinje u SAD-u, gdje je Caddy ispočetka imao svoju pick-up inačicu, poznatiju pod imenom Rabbit. U Europu dolazi 1982. godine te se ekskluzivno počinje proizvoditi u Sarajevu. Tad je uprava Volkswagena odlučila da će za potrebe europskog tržišta promijeniti ime u Caddy. 

Najveća prednost Caddyja bila je i ostala njegova praktičnost jer predstavlja odličan spoj osobnog vozila za svakodnevne potrebe i vozila koje nam svojom prostranošću omogućuje transport velikih količina robe. Zahvaljujući tom 2u1 spoju, Caddy je danas jedan od najpopularnijih modela za one koji traže više od običnog vozila. Možemo reći da je to svestrano vozilo za sve životne situacije

100% novi Caddy!

Sada nam Volkswagen Gospodarska vozila predstavljaju i petu generaciju bestselera - novi Caddy, koji je proizveden u više od tri milijuna primjeraka na tržištu. Dolazi kao kombiobiteljski monovolumen i gradsko dostavno vozilo. Krasi ga suvremeni dizajn, koji je orijentiran na funkcionalnost, a u usporedbi s prijašnjim modelima, ova peta generacija je veća, praktičnija, učinkovitija i inteligentnija. 

Velika novost je i to da se novi Caddy temelji na modularnoj poprečnoj platformi (MQB), koja se upotrebljava u Golfu 8, što znači da je mnogo udobniji nego prije. A kad je riječ o tehnologiji i opremi, vanjski dizajn Caddyja opremljenog s maksimalno sedam sjedala odlikuje se mnogim novim značajkama, kao što su posebno veliki panoramski krov sa staklenom površinom od 1,4 m2, LED glavna i stražnja svjetla, novi 18" kotači od lakog metala i još mnogo toga.

Dolazi i s visokokvalitetnim Digitalnim Cockpitom, koji omogućuje sveobuhvatni pregled i informativnu zabavu usmjerenu na budućnost pomoću mobilnih mrežnih usluga, kojima se lako može pristupiti putem središnjeg Innovision Cockpit dodirnog zaslona.

Kod novog modela Caddy također možete birati između dizelskih i benzinskih motora. Riječ je o agregatima konstruiranim pomoću najsuvremenije tehnologije. koji ispunjavaju standarde emisija za normu Euro 6 za 2021. godinu i svi su opremljeni filtrima za krute čestice. Ovisno o odabiru motora, potrošnja novog modela Caddy niža je do 12 % u usporedbi s prethodnim modelom.

Službeni partner vašeg svakodnevnog života

Roditelji znaju da je roditeljstvo posao s punim radnim vremenom, pa je nužno imati i adekvatan automobil koji će olakšati svakodnevne izazove. Kad su djeca u blizini, uvijek se nešto događa, od otvaranja i zatvaranja vrata, uključivanja i isključivanja svjetla, pojačavanje i stišavanja glazbe, a novi Caddy s lakoćom sve to podnosi.

4
| Foto: Volkswagen Hrvatska

No, ako trebate vozilo koje će vam služiti i u poslovne svrhe, najbolja opcija je novi Caddy Van. Riječ je o vrlo prostranom vozilu kojim možete dostavljati velike količine robe. Ovaj model također impresionira novim konceptom sjedenja: klupa s tri sjedala podijeljena je u dva dijela koja se mogu jednostavno i neovisno sklopiti ili ukloniti. To vam omogućuje stvaranje dodatnog prostora za vaš teret u bilo kojem trenutku. I kao šlag na kraju... kupnjom vozila ostvarujete odličnu pogodnost - 100% odbitka PDV-a!

Suvremeni sustavi potpora

Na kraju je važno znati da je sigurnost oduvijek bila i ostala najvažnija . Zato je ovaj otporni svestrani talent dostupan sa serijskim zračnim zavjesama za bočna mjesta u svim redovima sjedala. Za dodatni komfor pobrinut će se Front Assist sa City funkcijom kočenja u nuždi, koji će vas upozoriti na napuštanje voznog traka pomoću impulsa upravljača.

Uz ovu značajku, nova generacija ima još neke najsuvremenije sustave potpora kao što su: potpora pri promjeni voznog traka, potpora izlaska iz parkirnog mjesta (Rear Cross Traffic Alert), potpora za manevriranje prikolicom (Trailer Assist*) i sustav Travel Assist s potporom za zaustavljanje u nuždi (Emergency Assist). Tako, primjerice, kod potpore Trailer Assist sustav samostalno manevrira vozilom s prikolicom pri poprečnom parkiranju i olakšava vožnju unatrag kada se želite precizno približavati utovarnim rampama ili drugim ciljevima. Vozač samo mora ubaciti stupanj za vožnju unatrag, pritisnuti tipku parkirnog sustava i regulatorom za namještanje vanjskih zrcala odrediti smjer u kojem će se prikolica zakretati.

*uvodi se kasnije

Novi Volkswagen Caddy dostupan je kao kombi i monovolumen u iznova konfiguriranim varijantama opreme Caddy, Life i Style te kao gradsko dostavno vozilo u verzijama Cargo i Cargo Maxi.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu