Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 2

U Zagrebu ste i tragate za prirodnim oazama? Gradska i okolna ponuda će vas oduševiti

U Zagrebu ste i tragate za prirodnim oazama? Gradska i okolna ponuda će vas oduševiti

Arhitektura grada, parkovi i opuštenost Zagrepčana godinama privlače mnoge turiste u glavni grad Hrvatske. Posjetitelji Zagreba ne smiju propustiti ni posjet njegovoj okolici, a posebno zelenom susjedu Zagorju

Zagreb je poznat kao jedan od najzelenijih glavnih gradova u Europi, a njegova zelena oaza uključuje mnoge parkove, botaničke vrtove i središnje zelene trgove koji skupa čine Lenuzzijevu ili takozvanu Zelenu potkovu. 

Zagrebačka priroda

Ako vam je cilj obići sve prirodne ljepote koje pruža Zagreb, spremite se na aktivan odmor. Vjerojatno ste već mnogo puta bili u parkovima Maksimir i Zrinjevac te na jezerima Bundek i Jarun, ali je li to stvarno sve zelenilo koje Zagreb pruža? 

Možete se odlučiti za Botanički vrt, koji se proteže uz Mihanovićevu ulicu, ima više od 5000 vrsta različitog bilja i pravi je raj za sve ljubitelje botanike. Malo dalje od centra očekuju vas na zapadnoj strani Mikulić potok - Vrabečka gora, a na istočnoj Grad mladih, gdje ćete naići na prava mala zelena okupljališta. Ove lokacije odlične su za šetače i bicikliste te će u njima uživati obitelji s djecom, grupe prijatelja i rekreativni sportaši.

Zagrebački skriveni biseri nedaleko od centra grada definitivno su Park šuma Jelenovac jezera Savica. Dok ćete na Jelenovcu napuniti pluća svježim zrakom, u močvarnoj oazi jezera Savica najviše će uživati ribiči, kojima će društvo raditi labudovi, čaplje i žabe.

Zelenila ima dovoljno i za ljubitelje konjičkih sportova te golfa. Usred Sljemenske šume doživite nezaboravno paintball iskustvo, a očekuju vas i veslačka te biciklistička staza na Jarunu. Zagreb je doista jedan od vodećih gradova za aktivnosti na otvorenom u Europi. 

Zimi je Zagreb jedini glavni grad Europe u kojemu možete skijati, a organizira čak i vlastiti FIS Svjetski skijaški kup - Trofej Snježne kraljice. Tijekom ostatka godine su planinarenje i vožnja biciklom na planini Medvednici nevjerojatni. Planinarenje izvan središta grada omogućit će vam da istražite čisti zrak i neprekinuti pogled na grad koje pruža veličanstvena tvrđava Medvedgrad, koja nadgleda glavni grad Hrvatske. 

Blizu grada, blizu srca

Ako ste završili svoju zagrebačku avanturu, ali ipak želite ostati u doticaju s prirodom, zaputite se u njegovu okolicu jer na manje od sat vremena nalazi se očaravajuća hrvatska regija - Zagorje. Jednodnevni ili dvodnevni izlet za vikend u Zagorje savršena je prilika za sve ljubitelje prirode. Njegova ljepota leži u zelenim brežuljcima, mnogim vinogradima, povijesnim ostacima i ukusnoj hrani.

Svima koji vole čuti zanimljiv povijesni podatak ili pročitati uzbudljivu priču o životu povijesnih ličnosti, u Zagorju definitivno neće manjkati sadržaja. Zagorje se može pohvaliti s devet bajkovitih dvoraca, u kojima možete hodati istim hodnicima kojima su nekad prolazile imućne plemićke obitelji. Osim toga, čak deset muzeja i šest galerija dočarat će život starih Zagoraca i njihovih daljnjih predaka. 

Zagorje je poznato po iskopini najveće koncentracije ostataka neandertalaca na svijetu. U Krapini, u paleolitskom arheološkom nalazištu u obližnjoj urušenoj špilji, nađeno je čak do 80 pojedinaca pračovjeka, što je istraživačima omogućilo da otkriju kakav je bio način života neandertalaca. Saznajte sve o neandertalcima u interaktivnome muzeju, koji će oduševiti i one najmanje. 

Aerial,View,Of,Old,Medieval,Castle,Veliki,Tabor,And,Green

Odmor po mjeri svakoga 

Za one koji su došli pošteno se odmoriti, spa i wellness centri u Zagorju odlično su rješenje. Terme Tuhelj i Jezerčica te Krapinske i Stubičke toplice pružit će vam sate i sate opuštanja u termalnoj ljekovitoj vodi. Nijedna druga regija nema tako visoku koncentraciju termalnih izvora ni tako visoku kvalitetu toplica. Cjelodnevno odmaranje i hodanje u ogrtaču s ručnikom na glavi komfor su kojem ćete se stalno htjeti vraćati. 

Nekima odmor znači izležavanje i ljenčarenje, ali postoje i oni koji će prije uživati u predanoj vožnji bicikla ili kilometarskim šetnjama. Zeleni brežuljci, parkovi s bogatim životinjskim svijetom i pješačke staze kojima nema kraja zagorska su obilježja kojima će se obradovati svaki sportski duh.

Ako ste u potrazi za jedinstvenim adrenalinskim doživljajima, Zagorje će biti vaša top destinacija. Ponuda je bogata, a najzanimljiviji su doživljaji vožnje balonom na vrući zrak te sudjelovanje u školi letenja i padobranskog skakanja s visine od 4000 metara. Ako tražite grupne aktivnosti, vožnja quadovima i okršaj puškama u paintballu savršen su izbor za vas.

Green,Region,Of,Zagorje,And,Town,Klanjec,View,,Rural,Croatia

Etno-gastro ponuda

U etno selu Kumrovec doživite zagorsku povijest i baštinu kroz projekt najpoznatijeg stanovnika, Josipa Broza Tita. Ovo vrhunsko etno selo prikazuje seoski život u regiji kroz razna stoljeća, u autentičnim kućama i s opremom. Posjetite i Titovu rodnu kuću, gdje ćete saznati sve o životu čovjeka koji je vladao bivšom Jugoslavijom. 

Zagorje ima bogatu seosku kulturu i šarenu paletu domaćih ukusnih jela. Tijekom izleta posjetite restorane ili autohtone zagorske kleti jer će vas ondje dočekati zagorska juha, purica s mlincima, vinski gulaš, kiseli kupus s buncekom, topli štrukli, bučnica, zapečene palačinke sa svježim sirom i još mnogo toga.

Ne smijemo zaboraviti ni na neodoljivu ponudu zagorskih vina. Zagorje obiluje vinogradima, o zagorsko tlo preferira bijele sorte grožđa, poput chardonnaya, pinota bijelog, rizlinga, graševine i silvanca. U mnogim zagorskim restoranima moći ćete odabrati domaće vino, a za koju kap više možete posjetiti i vinarije, poput onih u Krapini, Mariji Bistrici, Klanjcu i slično.

Turistička zajednica grada Zagreba i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije ove godine partnerski surađuju u promociji Zagreba i njegove okolice kroz jedinstvenu destinacijsku kampanju "Blizu grada, blizu srca" - Around Zagreb. Cjelokupnu ponudu pogledajte na web stranici

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu