Obavijesti

Promo sadržaj

Udahnite svjež izgled svojem domu bez previše napora

Udahnite svjež izgled svojem domu bez previše napora
3

Tražite načine kako biste uljepšali svoj dom, a nemate dovoljno vremena i/ili novaca da se posvetite potpunoj renovaciji? Odlučite se za manje i jednostavne promjene koje vas neće puno koštati, a vaš će dom poprimiti nov i svjež izgled.

Iznenadit ćete se kad shvatite koliko male promjene u vašem domu mogu utjecati na cjelokupni izgled prostora. Najbolje od svega je to da vam te promjene neće oduzeti mnogo vremena i novaca tako da se njima možete pozabaviti čak i ako nemate puno slobodnog vremena. 

Započnite s dodavanjem više sobnog bilja u vaš životni prostor. Brojna istraživanja su pokazala da životni prostori koji obiluju biljkama imaju manje prašine i plijesni. Lišće i drugi dijelovi biljaka djeluju kao prirodni filteri za hvatanje alergena i drugih čestica u zraku. Biljke ne samo da mogu uljepšati vašu okolinu, već vam mogu poboljšati raspoloženje. Čak i zaposlenici koji rade u uredima s biljkama imaju tendenciju da se bolje osjećaju na svom poslu, manje brinu i manje odlaze na bolovanje. Stoga oživite svoju sobu cvijećem ili svježim buketom i uživajte u svim dobrobitima koje vam pružaju. 

Raširite horizonte svog životnog prostora stvaranjem primamljivog vanjskog prostora koji će cijelu vašu obitelj, ali i posjetitelje, potaknuti da udahnete svježi zrak i uživate u svom dvorištu ili na terasi. Bilo da se radi o velikom obiteljskom roštilju, lijenom popodnevnom izležavanju uz šalicu kave ili večeri pod zvijezdama, pomno uređen vanjski prostor će dodati sasvim novu dimenziju vašem domu. Stvoriti vanjsku oazu znači stvoriti mjesto koje će vas odvesti daleko od svakodnevnih briga i učiniti da se osjećate kao da ste na odmoru svaki put kad prođete kroz vrata terase ili dvorišta, a u tome će vam pomoći namještaj kao što su vrtne garniture, lagane svjetiljke za vanjske prostore ili nenametljive dekoracije. Prilikom odlučivanja za vanjski namještaj imajte na umu da je odabir materijala iznimno važan jer je ključan za otpornost namještaja na vremenske uvjete. 

Poigrajte se i tonovima u svom dnevnom prostoru kako biste postigli sasvim svjež efekt. Ako je vaša dnevna soba bijela ili svijetla, može odavati dojam pretjerane sterilnosti i nepristupačnosti, a ako je previše mračna, ostavlja dojam podruma. Zato miješanje tamnih i svijetlih boja stvara dinamičan izgled koji ima dubinu i ravnotežu. Dizajn svakog prostora ima koristi od uključivanja barem malo bijele i malo crne boje. Osim uključivanja nešto bijele i nešto crne, uređenje dnevne sobe raznim kontrastnim neutralnim nijansama uvelike doprinosi stvaranju raskošnog izgleda koji primamljuje i izražava gostoljubivost. 

Spavaća soba treba izgledati udobno, sofisticirano i elegantno, bez obzira na stil uređenja koji odaberete. Radi lakšeg kretanja, ostavite najmanje 1 metar između kreveta i bočnih zidova ili velikih komada namještaja, te najmanje 150 cm između kreveta i niskog namještaja poput stolova i komoda. Ako morate hodati oko kreveta kako biste izašli iz spavaće sobe, razmislite kako možete pomaknuti krevet da stvari učinite jednostavnijima. Osim toga, opremite svoju spavaću sobu samo onim što vam je potrebno. Krevet 120x200, noćni ormarići i komoda su neophodni. Sve ostalo je stvar izbora. Čak i dekoracije možete svesti na minimum. Odaberite lijepo umjetničko djelo, posložite nekoliko obiteljskih fotografija, dodajte cvijeće i svijeće i to će biti sasvim dovoljno. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Papa Siksto V. - "Božji urbanist" koji je od Rima napravio metropolu
PROMO

Papa Siksto V. - "Božji urbanist" koji je od Rima napravio metropolu

Matej Sunara istražuje arhitektonsku baštinu Pape Siksta V. u Rimu, koji je obnovio crkve, sagradio palače, fontane i vodovod, te popločao ulice radi bolje povezanosti grada

Fantastični okusi, vrhunski stručnjaci i nezaboravna zabava na Weekend Food Festivalu
PROMO

Fantastični okusi, vrhunski stručnjaci i nezaboravna zabava na Weekend Food Festivalu

Najbolji odabir okusa i sadržaja ove je godine u staru rovinjsku Tvornicu duhana privukao više od 2500 tisuće posjetitelja na treći po redu Weekend Food Festival.
Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!