Obavijesti

Promo sadržaj

Udruga Domine i Germania zajednički u borbi protiv nasilja nad ženama

Udruga Domine i Germania zajednički u borbi protiv nasilja nad ženama

Stop nasilju nad ženama – ove riječi imaju odjeka samo ako su popraćene konkretnim i kontinuiranim akcijama i djelima

Upravo zato Germania donira brojne sigurne kuće i udruge za ženska prava diljem zemlje. Poslije niza donacija sigurnim kućama koje zbrinjavaju žrtve obiteljskog nasilja, podrška je stigla i udruzi Domine koja se sada već preko dva desetljeća bori za prava žene i poticanje razvoja civilnog društva, a u cilju joj je uskoro postati krizni centar sa uslugom kriznog smještaja  žrtvama obiteljskog nasilja.

Osnovne aktivnosti ove udruge iz Splita su edukacije, publiciranje, direktna pomoć i podrška, a poznati su i po veoma srčanoj borbi protiv femicida, čemu smo svjedočili i prilikom nedavnog zvjerskog ubojstva u Splitu koje je počinio muškarac ubivši svoju bivšu partnericu na njenom radnom mjestu.

Ni jedna žrtva više - ni jedna žena manje!” krik je protiv nasilja i podrška svim ženama koje su njemu izložene, poručuju članice udruge Domine.

Mirjana Kučer, izvršna koordinatorica udruge, prilikom dodjele donacije od strane zaposlenika Germanije – Maria Frankovića, izjavila je: “Zahvaljujemo Germaniji Sport ne samo na izdašnoj novčanoj donaciji, već i na kontinuiranoj borbi protiv nasilja nad ženama te na senzibiliziranju javnosti o ovom problem. Sredstva ćemo utrošiti na tekuće operativne troškove poput pravne i psihološke pomoći žrtvama obiteljskog nasilja te na osiguravanje kriznog smještaja, a koji troškovi su povećani uslijed eskalacije obiteljskog nasilja tijekom pandemije.

Germania nastavlja pomagati organizacije, udruge i sigurne kuće te još glasnije šalje poruku da je nasilje nedopustivo i da se zlostavljači moraju prijaviti I sankcionirati.

Žrtve nasilja je važno ohrabriti, kako bi vidjele da nisu same i da postoje stručni ljudi koji im mogu pomoći. Važno je glasno govoriti o ovom velikom društvenom problemu, što udruga Domine srčano i radi. Zato smo sa zadovoljstvom podržali njihov rad. I u 2022. godini aktivno nastavljamo sa našom kampanjom Stop nasilju nad ženama.”, naglasila je Kristina Džigurski, menadžerica korporativnih poslova u Germaniji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura