Obavijesti

Promo sadržaj

Ugasi vibru upali Smirilicu: Kako se smiriti nakon potresa, ali i pomoći potrebitima?

Ugasi vibru upali Smirilicu: Kako se smiriti nakon potresa, ali i pomoći potrebitima?

Nedavni su potresi na petrinjskom i, ranije prošle godine, zagrebačkom području osim materijalne štete ostavili utisak i na mentalno stanje onih koji su njima bili pogođeni

Prepoznatljiva tutnjava uslijed potresa postala je zvuk koji izaziva strah i nelagodu. Srećom, postoji umjetnost koja je sposobna i neugodne zvukove pretvoriti u nešto istinski lijepo i opuštajuće – ta umjetnost je glazba. Upravo takvu transformaciju napravila je osječka kantautorica Aklea Neon, koja je seizmografski zapis petrinjskog potresa ublažila i pretvorila u glazbenu podlogu za svoju novu melodiju nazvanu Smirilica. Time je pokazala da iako ponekad zna biti zastrašujuća, iznimna moć prirode nešto je što moramo prihvatiti kao dio naših života.

Ovu nevjerojatno opuštajuću melodiju koja na prvu osvaja smirujućim ritmom i pozitivnim tonovima inspiriranima glazbenim signalima biljaka moguće je preuzeti na vlastiti telefon, a sve što je potrebno je uključiti se u novu humanitarnu akciju na petrinjskom području uplatom donacije u proizvoljnom iznosu na fundraising platformi Čini pravu stvar. Nakon donacije ćete na svoju mail adresu primiti poruku zahvale i link za preuzimanje melodije. Postavljanjem Smirilice kao melodije zvona svojeg mobitela pozitivu možete dijeliti i s drugima te ih putem ove stranice pozvati na donaciju.

Sve je to dio dobrotvorne kampanje koju je pod nazivom Smirilica na platformi Čini pravu stvar pokrenula tvrtka A1 Hrvatska, a cilj joj je prikupiti 250.000 kuna za Zakladu SOLIDARNA, koja će sva sredstva iskoristiti za ponovnu izgradnju Srednje škole Petrinja. Ta škola je sa svojom 160-godišnjom tradicijom jedna od najstarijih obrazovnih institucija u Sisačko-moslavačkoj županiji i do sada je uspješno preživjela dva svjetska i Domovinski rat, ali je pokleknula pred razornom snagom petrinjskog potresa. Škola je dobila novu lokaciju, a sada joj je potrebna sva moguća pomoć kako bi na njoj ponovno izgradila zgradu ključna za život mladih u Petrinji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Od sada u Pan-pek po najfiniji sourdough kruh
PROMO

Od sada u Pan-pek po najfiniji sourdough kruh

U Pan-peku vas čekaju sourdough klasik, sourdough korica ili sourdough tamni kruh – novi kruhovi od kiselog tijesta u čijem ćete okusu, kvaliteti, karakterističnoj rupičastoj strukturi i svježini uživati sa svakim zalogajem - probajte već danas!

Ovo nikako ne smijete zaboraviti ako želite siguran i zdrav roštilj!
PROMO

Ovo nikako ne smijete zaboraviti ako želite siguran i zdrav roštilj!

Zašto je roštilj vani više od obroka: Istražujemo čaroliju druženja na otvorenom.
Nebo iznad Hrvatske obojeno kockicama - hrvatski balon "Kockice" osvaja visine!
PROMO

Nebo iznad Hrvatske obojeno kockicama - hrvatski balon "Kockice" osvaja visine!

Ovog vikenda, iznad Međimurja, ljubitelji prirode imali su priliku svjedočiti fantastičnom prizoru. Balon na vrući zrak, oslikan prepoznatljivim kockicama, vinuo se na svoj prvi let s Aerodroma Čakovec, obojivši nebo iznad Međimurske županije.