Promo sadržaj

Komentari 0

Umjetna inteligencija tvrtke Cantab PI najučinkovitija u svijetu

Umjetna inteligencija tvrtke Cantab PI najučinkovitija u svijetu

Cantab PI postao globalni partner vodećim tvrtkama u farmaceutskoj industriji

Aktana, vodeća sofverska tvrtka za optimizaciju prodaje i marketinga u farmaceutskoj industriji sa sjedištem u San Franciscu, objavila je partnerstvo s tvrtkom Cantab PI sa sjedištem u Cambridgeu, UK, i razvojnim timom u Zagrebu.

Kako su prenijeli mnogi svjetski mediji, Cantab PI podatkovna platforma za farmaceutsku industriju, koja se temelji na modelima strojnog učenja i umjetnoj inteligenciji (AI/ML), dokazala je svoju učinkovitost na globalnom tržištu. Naime, Cantab PI platforma prikuplja podatke iz različitih izvora kao što su društvene mreže, znanstveni časopisi i ostali izvori. Umjetna inteligencija Cantab PI platforme na temelju navedenih i ostalih podataka postiže rezultate koji u strogo kontroliranim ispitivanjima i A/B testovima značajno nadmašuju preciznost i učinkovitost svih ostalih ponuđača slične tehnologije na tržištu.

Cantab PI platformu i umjetnu inteligenciju već tri godine koristi Novartis, jedna od top 10 svjetskih farmaceutskih kompanija, na nekima od vodećih svjetskih tržišta, s iznimnim rezultatima u povećanju prodaje. Suradnja s Aktanom će tvrtki Cantab PI omogućiti brže širenje na nova tržišta.

Naš je poslovni cilj da izvučemo što je moguće više od brojnih podataka koje posjedujemo. Ovaj novi program je dio naše stalne misije da pronađemo inovativne načine za segmentaciju, angažman i follow up naših klijenata”, izjavio je Paul Thompson, globalni direktor upravljanja umjetnom inteligencijom u Novartisu.

Cantab PI je tvrtka koja razvija nagrađivane „MLaaS“ („Machine Learning as a Service“) platforme u podatkovnom oblaku koji rješavanju ključne izazove vodećih svjetskih korporacija. Trenutni fokus je razvoj dvije vlastite platforme: za optimizaciju prodaje i marketinga u farmaceutskoj industriji, te za različite behavioralne modele u bankarstvu. U svibnju ove godine, Cantab PI je već dobio „Global Innovation Award“ KiwiTecha, vodećeg međunarodnog startup/scaleup akceleratora sa sjedištem u New Yorku, te mađarske OTP banke, na međunarodnom natječaju na kojem je sudjelovalo više od 450 globalnih start-upova i scale-upova.

Većina naših prototipova umjetne inteligencije na kraju završi u primjeni. Štoviše, svi naši takvi modeli umjetne inteligencije donose izmjeriv i značajan rezultat na poboljšanje poslovanja nekih od vodećih svjetskih korporacija, već danas na tri kontinenta“ - navodi dr.sc. Siniša Slijepčević, osnivač i direktor Cantab PI-ja. „Uspjeh najviše zahvaljujemo iznimnim timovima matematičara i programera u Zagrebu koji se vjerujem mogu barem ravnopravno nositi s bilo kojim timom Data Scientista na planetu.