Obavijesti

Promo sadržaj

Uspostavljanje Regionalnog centra kompetentnosti za elektrotehniku i računalstvo

Uspostavljanje Regionalnog centra kompetentnosti za elektrotehniku i računalstvo
7

U Regionalnom centru kompetentnosti Ruđera Boškovića održana je konferencija za medije na temu “Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u području elektrotehnike i računalstva”.

U uspostavu “RCK Ruđera Boškovića” uključeno je deset partnera na projektu, Grad Zagreb, Elektrotehnička škola, I. tehnička škola Tesla, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Visoko učilište Algebra, Klimaoprema d.d., Kraš d.d., Franck d.d., Purić d.o.o. te Projekt jednako razvoj d.o.o., čiji su predstavnici nazočili konferenciji.

Tijekom konferencije posebno je naglašeno kako će se provedbom aktivnosti razvijati i jačati programi strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih te će se nabaviti specijalizirana oprema. Dodatna vrijednost projekta jest planirano uspostavljanje i ojačavanje iznimno važne suradnje s gospodarskim sektorom kroz sustav mentoriranja učenika tijekom stručne prakse, a ostvarit će se kroz četiri tvrtke koje su projektni partneri. Jednaka se važnost pridaje i stručnom usavršavanju odgojno-obrazovnih radnika, organiziranju i provođenju seminara i studijskih putovanja, natjecanju učenika, radionicama za učenike i sl. Na kraju projekta biti će uspostavljen regionalni centar kompetentnosti, nabavljena specijalizirana oprema, razvijeni novi strukovni kurikulumi, a odgojno-obrazovni radnici će biti stručno osposobljeni jer će steći vještine i znanja vezana za najnovija dostignuća u svojim strukama.

Istaknuto je da je u srpnju 2020. godine potpisan ugovor vezan za Poziv „Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo“ iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”

Ukupna vrijednost projekta: 49.508.697,83 HRK, a razdoblje provedbe projekta: od 29. 3. 2020. do 29. 12. 2023.

Također, iste je godine potpisan i ugovor vezan za Poziv „Uspostava infrastrukture regionalnog centra kompetentnosti u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. - 2020. te ukupnom iznosu od 29.895.440,12 kuna.

Inače, učenici ove škole zajedno sa svojim mentorima ostvaruju vrhunske rezultate na svim razinama natjecanja i smotri. Uspješnost škole potvrđuju brojna priznanja i zahvalnice, posebice Fakulteta elektrotehnike i računalstva te Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. Tehnička škola Ruđera Boškovića dvostruka je dobitnica Nagrade Grada Zagreba i Ministrova priznanja. Posebno je važno ministrovo priznanje za razvoj i promidžbu odgojno-obrazovnog sustava Republike Hrvatske u svijetu. Danas, škola učenicima osigurava kvalitetu u svim strukovnim kurikulumima i programima obrazovanja te po završetku srednjoškolskog obrazovanja uspješno plasiranje u svijet rada ili pak upis na visoka učilišta.

Ako se vratimo u 1948. kada je osnovana Optička škola na Kraljevcu pa sve do danas, u ovoj 2022. godini uspostavljamo Regionalni centar kompetentnosti Ruđera Boškovića i vjerujemo da ćemo novim europskim projektom ostvariti zadane ciljeve kojima će se ponovno potvrditi naša izvrsnost u strukovnom obrazovanju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.
Zašto su kasina nepresušna vrela zabave
PROMO

Zašto su kasina nepresušna vrela zabave

Svi smo svjesni kako su igre u kasinu, bilo fizički ili online, zabavne i uzbudljive