Obavijesti

Promo sadržaj

Uz pomoć sredstava iz EU fondova turistička sezona sada može trajati cijelu godinu

Uz pomoć sredstava iz EU fondova turistička sezona sada može trajati cijelu godinu
3

Kada je riječ o rastu i razvoju hrvatskog malog i srednjeg poduzetništva, posebno treba istaknuti turizam, budući da se radi o djelatnosti koja predstavlja važan pokretač gospodarstva i stvara snažne pozitivne učinke koji se prelijevaju na ostala područja gospodarstva

Zbog svog povoljnog geografskog položaja i pogodne klime, Hrvatska je jedna od najposjećenijih turističkih destinacija u Europi, ali i u svijetu, što poduzetnicima otvara široku lepezu mogućih poduzetničkih aktivnosti: od smještajnog i izvan smještajnog ugostiteljstva i projekata u sferi nautičkog turizma, etno-eko ponude, zabavno-tematskih parkova, kreativnog turizma, sporta i rekreacije, uslužnih obrta, sve do zabave i trgovine.

Jedan od uspješnih projekata upravo u području turizma je projekt u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014-2020.“ pod nazivom „Ulaganje u turističko naselje Plitvice Holiday Resort 4“ tvrtke Rotokor d.o.o. iz Rakovice. Kroz ovaj projekt na lokaciji u Grabovcu uređene su zone s dva umjetna jezera, šetnicom te 14 luksuznih smještajnih jedinica, od čega je 5 kućica u krošnjama i 9 kućica uz jezero. Napravljena je nova recepcija te, kao dodatni sadržaj resorta, avanturistički mini golf i poligon za pse. Za restoran je nabavljena nova ugostiteljska oprema.

Ideja za projekt je nastala s ciljem stvaranja jedinstvenog i konkurentnog turističkog proizvoda na tržištu, pri čemu je namjera bila produžiti rad na cjelogodišnje poslovanje, povećati popunjenost smještajnih i ugostiteljskih kapaciteta, odnosno povećati poslovne prihode te posljedično zaposliti dodatnu radnu snagu“, izjavio je Damir Stanišić, direktor Rotokora.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 16.758.785 kn, pri čemu je 5.925.678 kn sufinancirano bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, pri čemu je ovaj konkretan projekt izravno odgovorio na jedan od najvećih izazova poduzetnika u turizmu, a to je trajanje sezone.

Uz planirane potpore iz novog financijskog razdoblja 2021.-2027., Hrvatskoj će u sljedećih nekoliko godina na raspolaganju biti i dodatna sredstva kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti. Dio tih sredstava poduzetnici će moći ostvariti upravo kroz potpore u turizmu. Uspjeh tvrtke Rotokor svakako može biti poticaj i drugim hrvatskim poduzećima da prijave svoje projekte na natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava.

Više informacija o primjerima uspješnih projekata i mogućnostima financiranja bespovratnim sredstvima iz fondova Europske unije potražite na stranici www.strukturnifondovi.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.