Obavijesti

Promo sadržaj

Uzbuđenje raste: Apple uskoro prikazuje novi iPhone

Uzbuđenje raste: Apple uskoro prikazuje novi iPhone

Apple je ove godine ostvarivao dobre, ali ne i nezaboravne rezultate, sa rastom dionice od 38% do sada

Iako su burze bile uzbuđene zbog novootkrivenog potencijala umjetne inteligencije, glavni focus je bio na tvrtkama koje su u direktnoj vezi sa ovom tehnologijom, kao što su Nvidia i Microsoft – a neki dioničari su ignorirali činjenicu da Apple već godinama razvija mašinsko učenje i ne planira prestati.

Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako trgovati cijenom dionica Applea (takozvani financijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica”. Vodič je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovde.

Ipak, Apple zna kako privući pažnju investitora, a otkrivanje najnovijeg iPhone-a svakako neće proći ispod radara. Tvrtka će 12. i 13. Rujna prikazati svoj najnoviji proizvod, iPhone 15, kao i novi Apple Watch model i posljednji iPad mini. Era Steve Jonesa možda se završila, ali iPhone je i dalje nenadmašan po profitu, sa 48,5% udjela u ukupnom prihodu tvrtke.

Uvaženi Wedbush-ov analitičar, Dan Ives, procenjuje da oko 250 milijuna iPhone-a diljem svijeta nisu zamijenjeni u protekle četiri godine, a prosječan korisnik ovog uređaja prelazi na novi model svake dvije ili tri godine. To znači da bi zanimanje za novi model moglo biti ogromno.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovde.

Apple je u kolovozu premašio očekivanja kada je objavio da je uslužni sektor porastao za 8%. Ova oblast trenutačno zauzima drugo mjesto po profitu, iako u nekim odsjecima nije ostvarila rezultate u skladu sa prognozama. Izvršni direktor Apple-a, Tim Cook, naglasio je kako su umjetna inteligencija i mašinsko učenje dio praktično svakog proizvoda tvrtke.

Investicijske banke su optimistične. JP Morgan prognozira cijenu od 215 dolara, dok Citigroup očekuje rast od oko 34% na 240 dolara.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovde.

Izvori: MarketWatch, Statista, Yahoo News, CNBC, The Independent, Benzinga

CFD-ovi su kompleksni visoko spekulativni instrumenti, koji donose visoki rizik brzog gubitka novca zbog financijske poluge ili zaduživanja. Trebate dobro razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju i možete li podnijeti visoki rizik od gubitka svog vašeg investiranog kapitala. Budite svjesni: možete izgubiti sve, no ne više od salda na računu za trgovanje. 79% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Ti proizvodi možda nisu prikladni za sve klijente, stoga svakako morate biti sigurni da razumijete rizike i potražiti neovisan savjet. Ukoliko nastavite investirati u ugovore za razliku (CFD) na virtualne valute, zapamtite da su vrijednosti izuzetno volatilne i mogu rezultirati značajnim gubicima kroz kratko razdoblje. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili zahtjev za transakcijom u bilo kojem financijskom instrumentu. Fortrade odbacuje svaku odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih informacija, kao niza bilo kakve posljedice koje nastanu kao posljedica uporabe ovih informacija. Ne daju se bilo kakva jamstva točnosti ili potpunosti tih informacija te, stoga, svaka osoba koja djeluje na temelju tih informacija, čini to u potpunosti na vlastiti rizik. Informacije na ovom web-mjestu nisu namijenjene za stanovnike Sjedinjenih Država ili Belgije i nisu zamišljene da budu distribuirane ili korištene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
PROMO

Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu

Strateškim odabirom kompanija za preuzimanje i težnjom izvrsnosti u složenim procesima njihove integracije, Studenac nastavlja širenje na hrvatskom tržištu

Jeste li znali da se prava mala tvornica čokolade skriva u Opatiji?
PROMO

Jeste li znali da se prava mala tvornica čokolade skriva u Opatiji?

Uživajte u čarima odmora u hotelu Continental u Opatiji
Nastavi tradiciju uz Staročeško
PROMO

Nastavi tradiciju uz Staročeško

U današnje vrijeme, kod pristupa potrošačima sve je bitnija autentičnost i postojanost branda, a još bitnija je i očuvanost tradicije. Upravo smo na tradiciju najponosniji u Pivovari Daruvar kao nešto što iznimno poštujemo i čuvamo.