Poznato je da je mnogim Hrvatima pivo omiljeno piće, a s obzirom na to da se bliži ljeto, svaka prilika da se rashladite dobro dođe. Te prilike najviše volimo iskoristiti kad smo među svojima
Uživanje u roštiljanju: Otkrijte kako brzo rashladiti pivo
Jeste li znali da je pivo treće najpopularnije piće na svijetu? Odmah poslije vode i čaja. Zbog toga ne čudi što ga mnogi od nas vole piti u raznim prilikama. Odlično je kao osvježenje u vruće ljetne dane, ali i kao piće koje volimo popiti kad se nađemo s ekipom. Uz njega su se gledale najvažnije utakmice i slavili najsretniji trenuci.
Ipak, nema ništa bolje nego počastiti se pivom uz finu klopu s roštilja. Sjajno je što se roštilj i pivo savršeno dopunjuju, a u nastavku otkrijte koje pivo trebate birati uz određenu vrstu mesa, ali i kako ga tijekom ljetnih vrućina i roštiljanja možete brzo rashladiti.
Kako najbrže rashladiti pivo dok pripremate roštilj?
Često se nađemo u situaciji u kojoj se ekipa nenadano javi s prijedlogom za roštiljanje, a svi dobro znamo da to ne može proći bez hladnog piva. No što ako nije rashlađeno? U tim trenucima poslužite se trikom koji će vam pomoći spasiti situaciju i u najkraćemu mogućem roku sniziti temperaturu piva na idealnu. Sve što trebate učiniti je pribaviti ili napraviti velike količine leda, koje ćete staviti u veliku posudu. Zatim u posudu s ledom stavite boce piva koje treba rashladiti.
Trik je sljedeći: pomiješajte dvije litre vode i pola kile soli. Napravljenu smjesu dobro promiješajte pa prelijte preko leda i piva. Naime, sol omogućuje ledu da se brže topi, a kako bi to bilo moguće, led mora crpiti toplinu iz nekog izvora. U ovom slučaju to je vaše toplo pivo. Riječ je, naravno, o drugom zakonu termodinamike. A ako isprobate ovaj trik, vaše pivo bit će rashlađeno za svega par minuta i bit će spremno za konzumaciju.
Roštilj s ekipom i pivo savršen su par
Dolaskom lijepog i toplog vremena otvara se i sezona roštilja te svaki slobodan vikend gledamo da provedemo s ekipom uz sočno meso i dobru atmosferu. Na repertoaru se tijekom roštiljanja mogu pronaći razne vrste mesa, no i razne vrste piva. Tako se uz fine ćevapčiće i pljeskavice odlično sljubljuje Karlovačko Lager pivo, čija tradicija proizvodnje seže još u daleku 1854. godinu. Uz malo teže komade mesa, kao što su odresci i vratina, najbolje će pasati Karlovačko crno, za čiju se proizvodnju koriste čak tri vrste slada, a to su svijetli, prženi karamelni i prženi tamni ječmeni slad. Preporučljivo je točiti ga pod kutom od 135 stupnjeva s visine od 7 do 10 cm.
A uz hrskava pileća krilca najbolje ide Karlovačko Radler, pivo koje je napravljeno od 100% prirodnih sastojaka te ne sadrži umjetne boje, konzervanse niti sladila. Poznat je po osvježavajućem okusu, a kako bi se svi sastojci sljubili, prije konzumacije bocu treba okrenuti naopačke.
Papa Siksto V. - "Božji urbanist" koji je od Rima napravio metropolu
Matej Sunara istražuje arhitektonsku baštinu Pape Siksta V. u Rimu, koji je obnovio crkve, sagradio palače, fontane i vodovod, te popločao ulice radi bolje povezanosti gradaFantastični okusi, vrhunski stručnjaci i nezaboravna zabava na Weekend Food Festivalu
Najbolji odabir okusa i sadržaja ove je godine u staru rovinjsku Tvornicu duhana privukao više od 2500 tisuće posjetitelja na treći po redu Weekend Food Festival.Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!