Obavijesti

Promo sadržaj

Uživanje u roštiljanju: Otkrijte kako brzo rashladiti pivo

Uživanje u roštiljanju: Otkrijte kako brzo rashladiti pivo

Poznato je da je mnogim Hrvatima pivo omiljeno piće, a s obzirom na to da se bliži ljeto, svaka prilika da se rashladite dobro dođe. Te prilike najviše volimo iskoristiti kad smo među svojima

Jeste li znali da je pivo treće najpopularnije piće na svijetu? Odmah poslije vode i čaja. Zbog toga ne čudi što ga mnogi od nas vole piti u raznim prilikama. Odlično je kao osvježenje u vruće ljetne dane, ali i kao piće koje volimo popiti kad se nađemo s ekipom. Uz njega su se gledale najvažnije utakmice i slavili najsretniji trenuci.

Ipak, nema ništa bolje nego počastiti se pivom uz finu klopu s roštilja. Sjajno je što se roštilj i pivo savršeno dopunjuju, a u nastavku otkrijte koje pivo trebate birati uz određenu vrstu mesa, ali i kako ga tijekom ljetnih vrućina i roštiljanja možete brzo rashladiti.

Kako najbrže rashladiti pivo dok pripremate roštilj?

Često se nađemo u situaciji u kojoj se ekipa nenadano javi s prijedlogom za roštiljanje, a svi dobro znamo da to ne može proći bez hladnog piva. No što ako nije rashlađeno? U tim trenucima poslužite se trikom koji će vam pomoći spasiti situaciju i u najkraćemu mogućem roku sniziti temperaturu piva na idealnu. Sve što trebate učiniti je pribaviti ili napraviti velike količine leda, koje ćete staviti u veliku posudu. Zatim u posudu s ledom stavite boce piva koje treba rashladiti. 

Trik je sljedeći: pomiješajte dvije litre vode i pola kile soli. Napravljenu smjesu dobro promiješajte pa prelijte preko leda i piva. Naime, sol omogućuje ledu da se brže topi, a kako bi to bilo moguće, led mora crpiti toplinu iz nekog izvora. U ovom slučaju to je vaše toplo pivo. Riječ je, naravno, o drugom zakonu termodinamike. A ako isprobate ovaj trik, vaše pivo bit će rashlađeno za svega par minuta i bit će spremno za konzumaciju.

Roštilj s ekipom i pivo savršen su par

Dolaskom lijepog i toplog vremena otvara se i sezona roštilja te svaki slobodan vikend gledamo da provedemo s ekipom uz sočno meso i dobru atmosferu. Na repertoaru se tijekom roštiljanja mogu pronaći razne vrste mesa, no i razne vrste piva. Tako se uz fine ćevapčiće i pljeskavice odlično sljubljuje Karlovačko Lager pivo, čija tradicija proizvodnje seže još u daleku 1854. godinu. Uz malo teže komade mesa, kao što su odresci i vratina, najbolje će pasati Karlovačko crno, za čiju se proizvodnju koriste čak tri vrste slada, a to su svijetli, prženi karamelni i prženi tamni ječmeni slad. Preporučljivo je točiti ga pod kutom od 135 stupnjeva s visine od 7 do 10 cm. 

A uz hrskava pileća krilca najbolje ide Karlovačko Radler, pivo koje je napravljeno od 100% prirodnih sastojaka te ne sadrži umjetne boje, konzervanse niti sladila. Poznat je po osvježavajućem okusu, a kako bi se svi sastojci sljubili, prije konzumacije bocu treba okrenuti naopačke. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Papa Siksto V. - "Božji urbanist" koji je od Rima napravio metropolu
PROMO

Papa Siksto V. - "Božji urbanist" koji je od Rima napravio metropolu

Matej Sunara istražuje arhitektonsku baštinu Pape Siksta V. u Rimu, koji je obnovio crkve, sagradio palače, fontane i vodovod, te popločao ulice radi bolje povezanosti grada

Fantastični okusi, vrhunski stručnjaci i nezaboravna zabava na Weekend Food Festivalu
PROMO

Fantastični okusi, vrhunski stručnjaci i nezaboravna zabava na Weekend Food Festivalu

Najbolji odabir okusa i sadržaja ove je godine u staru rovinjsku Tvornicu duhana privukao više od 2500 tisuće posjetitelja na treći po redu Weekend Food Festival.
Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!