Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 3

Vaginalne infekcije: Muče vas svrbež i lagano peckanje?

Vaginalne infekcije: Muče vas svrbež i lagano peckanje?

Znate li da čak 3 od 4 žene na svijetu tijekom života dobiju vaginalnu upalu? Ova naoko bezazlena pojava može stvoriti ozbiljne zdravstvene probleme, ali pravilnom higijenom intimnog područja mnoge od njih moguće je spriječiti

VIDEO

Pravilna intimna higijena ključna je za očuvanje ženskog zdravlja. Prije svega, važno je sačuvati fiziološku ravnotežu intimnog područja, izuzetno osjetljivog dijela ženskog tijela. Pritom je potrebno odabrati odgovarajuća, blaga, ali učinkovita sredstva za pranje, koja neće narušiti bakterijsku floru vagine, sačinjenu od dobrih i neophodnih bakterija. Provodeći uravnotežen higijenski režim, možemo spriječiti nastanak mnogih smetnji i problema koji mogu pogoditi genitalno područje. 

Self-healing,Heart,Chakra,Meditation.,Woman,Sitting,In,A,Lotus,Position

Riječ je o nezaobilaznom dijelu cjelovite brige o sebi koji se prenosi s generacije na generaciju, počevši od najnježnijih djevojačkih dana. Zbog toga donosimo nekoliko jednostavnih pravila i mali vodič kroz učinkovite navike koje lako mogu postati dio vaše rutine. 

Koliko puta na dan je dovoljno?

Za pravilno održavanje higijene vaginalnog područja dovoljno je koristiti mlaku vodu i nekoliko kapi blagog sredstva za intimnu higijenu. No koliko je puta na dan potrebno prati vanjski dio vagine? Obično se preporučuje to činiti jedanput na dan, što je sasvim dovoljno da ovo osjetljivo područje zaštitite od nastanka mikroba i nefunkcionalnih bakterija te da održite intimnu ravnotežu.   

Naravno, pranje se savjetuje i prije i nakon svakog spolnog odnosa, kao i u slučaju obilnog znojenja tijekom izuzetno vrućih dana ili nakon intenzivne fizičke aktivnosti. Posebnu pozornost intimnoj higijeni valja posvetiti i nakon posjeta bazenima ili drugim prostorima s visokom vlagom.

Odabir sredstva za intimnu higijenu

Tijekom plodnog razdoblja žene vaginalno područje ima blago kiseli pH - oko 4,5, a upravo to omogućava nastanak dobrih bakterija, ali i učinkovitu kontrolu onih štetnih. Kako bismo održali ove dragocjene prirodne uvjete, potrebno je pažljivo odabrati sredstvo za intimnu njegu. Preporučuje se odabir onih čiji se pH kreće od 3,5 do 5,5, a izbjegavati valja klasične sapune te gelove i šampone osmišljene za druge namjene budući da su mnogo alkalniji i agresivniji.

Malo specifičniju njegu odabrat će djevojčice i žene koje su ušle u menopauzu, a u prodaji se mogu pronaći i proizvodi namijenjeni trudnicama ili ženama koje su tek rodile. Drugim riječima, potražite proizvode obogaćene prirodnim ekstraktima koji djeluju umirujuće, antibakterijski, emolijentno i osvježavajuće, a za to će se pobrinuti sastojci kao što su neven, kamilica, čajevac, zobeno mlijeko i aloe vera

Vrijedne sastojke za očuvanje njegu intimne zone sadrži inovativni proizvod GYNO PRO - 100% prirodan uljni sprej za svakodnevnu intimnu higijenu, koji će vam pomoći u održavanju svježine intimnog područja te će ublažiti osjećaj nelagode, peckanje i svrbež.

Proizvod je dovoljno nanijeti na vanjsko vaginalno područje ili na dnevni uložak, više puta na dan ili prema potrebi. GYNO PRO namijenjen je svim uzrastima, a prikladan je i za trudnice i rodilje. Na tržištu je dostupan već deset godina, a njegovu vrijednost prepoznale su tisuće žena. 

Važnost temeljitog sušenja

Prilikom pranja intimnog područja nije dovoljno samo odabrati pravu temperaturu vode i odgovarajući gel ili emulziju nego posebnu pozornost treba posvetiti ispravnim pokretima. Uputno je pranje početi od prednjeg prema stražnjem dijelu intimnog područja, kako biste izbjegli doticaj vagine i urinarnih putova s bakterijama iz probavnog trakta. Ova uputa vrijedi za sve faze pranja, ali i za sušenje.

A upravo je sušenje jedna od najvažnijih faza pravilne intimne higijene, iako se često obavlja prilično površno i u najvećoj žurbi. Intimno područje najbolje je sušiti čistim pamučnim ručnikom, bez trljanja, laganim tapkanjem, a ako imate vremena, isprobajte i metodu sušenja toplim zrakom, odnosno fenom. 

Higijena ručnika i donjeg rublja

Ručnici koje koristite za intimnu higijenu moraju biti samo i isključivo vaši i nikad ih ne smijete dijeliti s drugim članovima obitelji. Isti se savjet, naravno, odnosi na donje rublje, kupaće kostime i sve ostale odjevne predmete koji dolaze u doticaj s vanjskim intimnim područjem. 

Underwear,Clothes,(underpants),For,Baby,Girl,Hanging,On,The,Clothesline

Donje rublje neka bude pamučno budući da ga je potrebno prati na temperaturama koje su dovoljno visoke za uklanjanje svih tragova bakterija i virusa. Osim toga, te je odjevne predmete potrebno temeljito isprati kako na njima ne bi ostali tragovi deterdženata. 

Intimno zdravlje doista je lako postići, a prevencija kroz primjerenu higijenu, uz pomoć biranih, učinkovitih i ciljanih proizvoda prvi je korak u tom smjeru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran
Zbirne liste pravovaljanih lista za izbor članova u europski parlament iz RH
PROMO

Zbirne liste pravovaljanih lista za izbor članova u europski parlament iz RH

Na osnovi članka 18. stavka 1. Zakona o izboru članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske („Narodne novine“, broj 92/10, 23/13 i 143/13), Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske, utvrdilo je i objavljuje: