Varaždinska festivalska sezona se „zagrijava“, biser sjevera Hrvatske je blizu | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Varaždinska festivalska sezona se „zagrijava“, biser sjevera Hrvatske je blizu

Varaždinska festivalska sezona se „zagrijava“, biser sjevera Hrvatske je blizu
7

Posjet Varaždinu je uvijek dobra ideja, pogotovo u ljetnim mjesecima kada živost i vrevu na gradske ulice donose raznolika događanja i festivali.

Uz bogatu kulturnu ponudu, šarmantne ulice i zelene oaze te mozaik sadržaja, Varaždin postaje idealno mjesto za opuštanje, uživanje i istraživanje.  

Špancirfest

Ljeto u prvom hrvatskom UNESCO-vom gradu glazbe 

Varaždin je dokaz kako ljeto na kontinentu može biti itekako uzbudljivo. Već od početka lipnja kalendar je ispunjen raznolikim sadržajima i događanjima, a pogotovo je „živo“ subotama koje su u prvom hrvatskom UNESCO-vom gradu glazbe prožete glazbom na svakom koraku. Glazba s balkona palača, glazbena kamperica na središnjem gradskom trgu te popularni taktovi koji odzvanjaju na orguljama u varaždinskoj katedrali dio su već prepoznatljivog programa glazbenih subota koji promoviraju lokalnu glazbenu scenu. Na različitim lokacijama u povijesnoj gradskoj jezgri pa sve do prostora tvornice Varteks neće nedostajati festivala, izložbi, koncerata na otvorenom, kazališnih predstava, radionica, ljetnog kina i sportskih događaja. 

UNESCO grad glazbe

Festival varaždinskih dvorišta – Zavirite, istražite, doživite!   

Vikend 15. i 16. lipnja donosi jedinstvenu priliku za istraživanje skrivenih kutaka povijesne jezgre Varaždina zahvaljujući najšarmantnijem varaždinskom festivalu. U svom devetom izdanju Festival varaždinskih dvorišta otvorit će vrata do sada najvećeg broja dvorišta, njih čak 18, od kojih će svako ispričati svoju priču i posjetiteljima omogućiti da dožive i osjete autentičan duh grada, bez obzira radi li se o stvaralačkim radionicama, modi, umjetnosti, glazbi, tradicijskoj kulturi, dječjem stvaralaštvu, edukativnim aktivnostima, kreacijama i instalacijama, 3D printanju i crtanju ili arhitektonskim šetnjama.…Uz ona dobro poznata dvorišta koja su kroz godinu dostupna za javnost, prigoda je ovo i da se zaviri u privatne prostore u srcu grada, koje iza visokih zidova njihovi vlasnici brižno čuvaju i uređuju.  

Festival Varaždinska dvorišta

Raznovrsni i atraktivni program namijenjen je svim generacijama i neovisno o dobi svatko će moći pronaći nešto što ga zanima i veseli, čineći ovaj festival idealnom prilikom za obiteljski izlet ili opušteno druženje s prijateljima.      

Festival Varaždinska dvorišta

Špancirfest – emocija koja traje, doživljaji koji se pamte 

Najisčekivaniji varaždinski događaj godine je najveći i najpopularniji ulični festival u Hrvatskoj, Špancirfest. U deset dana festival oživljava Varaždin bogatstvom sadržaja i događanja za sve generacije stvarajući živopisnu atmosferu u kojoj svaka ulica povijesne  jezgre postaje neodoljiva kulisa, a svaki korak posebna priča. U četvrt stoljeća Špancirfest je razvio prepoznatljivost i vjernu publiku, a brojni koncerti, ulični performeri, predstave i radionice, izlagači i gastro ponuda, ukupno gotovo 500 programa, u Varaždin za kraj ljeta privuku više od 300 tisuća posjetitelja. Od 23. kolovoza do 1. rujna pred nama je 26. izdanje festivala koje, uz dobro poznate festivalske zone i sadržaje koji ih prate, donosi i neke novine koje će ovogodišnje izdanje Špancirfesta učiniti još privlačnijim i raznovrsnijim.   

Špancirfest

Događanja je mnogo, Varaždin vas čeka… 

Špancirfest
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Osjetite bezbrižnost godišnjeg odmora i izbjegnite najčešće ljetne prevare koje vrebaju
PROMO

Osjetite bezbrižnost godišnjeg odmora i izbjegnite najčešće ljetne prevare koje vrebaju

Uz pomoć Aircash Mastercard kartice novac možete držati na jednome mjestu i kontrolirati troškove. Dobra stvar je i da Airchash karticu možete napuniti gotovinom na preko 100.000 prodajnih mjesta u EU

Održiva energetska rješenja za svijetlu budućnost
PROMO

Održiva energetska rješenja za svijetlu budućnost

Na tržištu obnovljive energije, relativno nova, ali brzorastuća privatna tvrtka, Minergy, brzo se istaknula svojim inovativnim pristupom i vrhunskom kvalitetom usluga
Uz Mastercard ostvarite 25% povoljniji smještaj u urbanoj oazi Hotela Zonar Zagreb
PROMO

Uz Mastercard ostvarite 25% povoljniji smještaj u urbanoj oazi Hotela Zonar Zagreb

Popust vrijedi za smještaj u sobama i apartmanima Hotela Zonar do 29. studenog ove godinePopust vrijedi za smještaj u sobama i apartmanima Hotela Zonar do 29. studenog ove godine