Obavijesti

Promo sadržaj

Varaždinski FOI modernizirao svoje studije, a brucoši od jeseni kreću i u nove prostore!

Varaždinski FOI modernizirao svoje studije, a brucoši od jeseni kreću i u nove prostore!
7

Varaždinski FOI jedini je fakultet u Hrvatskoj koji povezuje i informatička znanja i poslovne vještine, a svoje je studije nedavno u potpunosti modernizirao. Nova generacija studenata od jeseni će raditi u labosima u novoj zgradi FOI-ja!

Spoj informatičkih i ekonomskih znanja i poslovnih vještina – tako bi se najbolje mogli opisati studijski programi (smjerovi) na Fakultetu organizacije i informatike (FOI) kojeg će uskoro upisivati nova generacija budućih brucoša. FOI usko surađuje s najjačim poslodavcima u Hrvatskoj, uvodi ih u nastavni proces kroz model work based learninga, stoga je upravo u suradnji s njima u potpunosti modernizirao studije i uveo u nastavni plan nova interdisciplinarna područja.  

Umjetna inteligencija, računalne igre i Internet stvari na studiju informatike 

Na glavnom informatičkom studiju Informacijski i poslovni sustavi (IPS) studentima se omogućavaju nove izbornosti, odnosno nove četiri grupe izbornih predmeta, usklađenih s ovim modulima: Razvoj programskih sustava, Umjetna inteligencija u poslovanju, Umreženi sustavi i računalne igre te Analiza i dizajn poslovnih sustava. Novi su moduli usko povezani s novim tržištem rada i onim što danas nazivamo Industrijom 4.0. Strojno učenje, vizualizacija podataka i znanja, automatsko zaključivanje, robotika, inteligentni agenti, kiber-fizički sustavi, Internet stvari, Internet usluga i pametne tvornice – sve to zahtjeva novu generaciju stručnjaka koju u Hrvatskoj, prema ovakvom modelu, obrazuje samo FOI! Novi popis predmeta na ovom informatičkom studiju vidite ovdje.

Studij ekonomije koji povezuje informatiku i poslovanje 

FOI-jev preddiplomski studijski program Ekonomika poduzetništva (EP) jedinstven je po tome što povezuje ekonomska znanja, već i danas vrlo tražene informatičke vještine. Ekonomisti koji završavaju ovaj studij sve više pronalaze posao i u IT tvrtkama zbog svojih izuzetnih poslovnih vještina i organizacijskih i  komunikacijskih sposobnosti. Ekonomiste se uči poslovnom načinu razmišljanja već od prve godine studija (među ostalim svake godine organiziraju i Sajam studentskih proizvoda), a tvrtke im nerijetko nude stručnu praksu i zaposlenje i prije nego li završe svoje obrazovanje.  

Studirati na FOI-ju možete u Varaždinu, Sisku, Zaboku i Križevcima 

FOI ima svoja 4 sveučilišna centra diljem Sjeverozapadne Hrvatske, gdje svi oni koji uspješno polože državnu maturu mogu upisati i preddiplomski stručni trogodišnji studij Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja (ITDP). Radi se o nedavno moderniziranom studiju, koji studente uvodi u dva nova smjera – Razvoj aplikacija i Informatička podrška poslovanju. Nakon prve zajedničke godine, u drugoj godini slijedi usmjeravanje prema jednom od tih dvaju područja. Studij je u potpunosti prilagođen studentima koji su paralelno i u radnom odnosu. Novi popis predmeta na ovom studiju vidite ovdje.  

Brucoši od jeseni i u novoj zgradi FOI-ja  

Nova generacija studenata FOI-ja, koja će upisati studije na ljetnom ili jesenskom roku, praktičnu će nastavu imati i u novoj zgradi FOI-ja. Radi se o Vili Oršić u strogom centru Varaždina, koja je u završnoj fazi obnove, a do nove akademske godine 2022./2023. bit će spremna za brucoše, opremljena najmodernijom opremom za rad u laboratorijskoj nastavi. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve