Obavijesti

Promo sadržaj

Varaždinski FOI organizira natjecanje pilota dronova „DPA MEDIA CHALLENGE“

Varaždinski FOI organizira natjecanje pilota dronova „DPA MEDIA CHALLENGE“

"Skini prašinu s drona i sučeli se s drugim pilotima drona. Pokaži što znaš i osvoji DPA Media Challenge", poručuju organizatori natjecateljima

Fakultet organizacije i informatike iz Varaždina (Sveučilište u Zagrebu) u suradnji s Turističkom zajednicom Varaždinske županije i Varaždinskom županijom organizira DPA MEDIA CHALLENGE – Drone Pilot Academy natjecanje namijenjeno svim dron entuzijastima koji posjeduju ili su u procesu dobivanja licence za upravljanje bespilotnim letjelicama. Natjecanje će se održati na području Sjeverne Hrvatske, od 11. travnja do 21. svibnja 2022. Iako su lokacije, zbog osiguravanja autentičnosti ovog natjecanja, zasada tajne, organizatori ističu kako je riječ o prirodnim i turističkim ljepotama koje će sudionicima pružiti brojne mogućnosti za pokazivanje svog talenta.  

Natjecanje je namijenjeno svim entuzijastima i zaljubljenicima u nove snimateljske izazove i dobar multimedijski sadržaj, a jedini uvjet je da posjeduju ili će ishoditi prije predaje materijala dozvolu za upravljanje dronom, izdanu od strane Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.  

Prirodne atrakcije sjeverne Hrvatske

Cilj natjecanja je predstaviti atraktivnosti sjeverne Hrvatske i prirodne ljepote u obliku multimedijskog  sadržaja (videa i fotografije), snimanog iz zraka, što će dati dodatnu vrijednost promociji sjeverozapadnog kraja Hrvatske u digitalnom okruženju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pretprijave na natjecanje počinju 4. travnja i traju do 8. travnja (do 12:00 sati). Svi sudionici natjecanja mogu se prijaviti putem obrasca dostupnog na stranici https://bit.ly/35TaOff.

Zadatak, upute za snimanje i predaju materijala svi prijavljeni sudionici dobit će nakon isteka roka predprijave, a samo snimanje lokaliteta planirano je u razdoblju od 11. travnja do 9. svibnja, jer do tada (do ponoći) prijavljeni sudionici moraju najkasnije dostaviti svoj finalni multimedijski materijal - video u trajanju od maksimalno 30 sekundi i fotografiju. Organizatori napominju kako će se 23. travnja održati i zajedničko druženje prijavljenih na jednoj od planiranih lokacija s ciljem dobivanja odgovora na sva potencijalna pitanja. 

Publika bira svoje favorite

Važnu ulogu u natjecanju čini publika kojoj će biti omogućeno glasanje o predanim materijalima putem službene Facebook stranice DPA Challenge-a i to od 10. do 16. svibnja 2022. godine. 

Nakon završetka glasanja publike, najbolje ocijenjene radove ocijeniti će i stručni žiri natjecanja te odabrati najbolja 3 multimedijska sadržaja. Najbolji rad bit će nagrađen s 5.000, drugi najbolji s 3.000 i treći s 1.500 kuna nagrade. Autorima najboljih radova na DPA Media Challenge-u bit će uručene nagrade 21. svibnja na završnoj svečanosti u Varaždinu. 

Inače, ovo natjecanje je namijenjeno i polaznicima prve i druge generacije Drone Pilot Akademije (DPA) koju FOI provodi u suradnji s Europskim Talent Centrom Hrvatska – Centrima izvrsnosti Varaždinske županije te uz potporu Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo. Edukacije su održane u jesen 2021. godine, a sama Drone Pilot Academy namijenjena je učenicima srednjih škola, studentima i svim zainteresiranim građanima starijima od 16 godina, zainteresiranima da nauče odgovorno upravljati bespilotnim letjelicama. Nove generacije Drone Pilot Akademije, FOI će upisivati i ove godine jer prva ovogodišnja edukacija započinje već 2. travnja 2022. 

Više o natjecanju možete pronaći na službenoj web stranici DPA, gdje su dostupne informacije o planiranim edukacijama i mogućnostima upisa, a za sva pitanja možete se obratiti na email adresu info@dronepilotacademy.edu.eu. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince