Obavijesti

Promo sadržaj

Vargon predstavlja promjene u vodstvu i jačanje suradnje s Wienerberger grupom

Vargon predstavlja promjene u vodstvu i jačanje suradnje s  Wienerberger grupom
5

Tvrtka Vargon, vodeći hrvatski proizvođač cjevovodnih sustava, 1. siječnja 2024. godine ponosno je predstavila značajnu promjenu u svom vodstvu

Tin Ban, predsjednik Uprave tvrtke Wienerberger, preuzeo je ključnu ulogu predsjednika Uprave Vargona uz kojeg su Marko Šustić kao financijski direktor i član Uprave te Tomislav Franko kao komercijalni direktor i član Uprave. Marko Šustić nastavlja istu funkciju obnašati i u Wienerberger Hrvatska, Slovenija, Bosna i Srbija te Semmelrock Hrvatska, dok će Tomislav Franko i dalje biti odgovoran za komercijalno poslovanje Wienerberger Hrvatska i Slovenija. Ova važna akvizicija uslijedila je nakon nedavnog preuzimanja Vargona od strane austrijske grupacije Wienerberger, koji je time dodatno osnažio svoju poziciju kao sveobuhvatni partner u građevinskim materijalima na europskom tržištu.

Vargon, osnovan 1990. godine u Rijeci, impresionira svojim bogatim iskustvom i inovativnim pristupom u proizvodnji plastičnih cijevi. Tvrtka nudi širok asortiman kvalitetnih rješenja za kućne vodovodne i kanalizacijske instalacije, uključujući Vargokal, Vargoterm i Vargoplen sustave. Osim po proizvodnji, Vargon je prepoznatljiv i po snažnom fokusu na ekološkoj održivosti, koristeći reciklirane materijale, energetski efikasne proizvodne procese te investicije u solarnu energiju kako bi minimizirao svoj ekološki otisak. Tin Ban, uz svoju trenutnu ulogu predsjednika Uprave Wienerbergera, preuzeo je i dužnost predsjednika Uprave Vargona. Njegovo imenovanje označava novu eru za Vargon, otvarajući mogućnosti za daljnji rast i inovacije, a ključnu ulogu u razvoju tvrtke, stvarajući temelje na kojima Vargon nastavlja graditi svoju budućnost, igrao je Goran Brašnić, koji je do sada bio generalni direktor i vlasnik.

Vargon se odlikuje svojim inovativnim rješenjima u proizvodnji plastičnih cijevi, neprestano prateći suvremene trendove u tehnologiji i proizvodnji. Integracijom s Wienerberger grupom, Vargon sada proširuje svoju ponudu te s Porotherm zidnim rješenjima, Tondach krovnim rješenjima, Wienerberger Leadax Roov krovnom membranom i Semmelrock opločenjima nudi sistemska rješenja za odvodnju i dovod vode, a značajan potencijal rasta Wienerberger očekuje i kroz suradnju s Pipelifeom. Ova promjena ne samo da jača poziciju Vargona na tržištu Jugoistočne Europe, već i potvrđuje predanost tvrtke održivom razvoju i inovacijama, zadržavajući istodobno vjernost misiji unapređenja industrije i svakodnevnog života. Poslujući iz svoje proizvodne lokacije u blizini Rijeke, tvrtka je ostvarila prihod od 26,4 milijuna eura u 2023. godini uz radnu snagu od oko 250 zaposlenika.

Integracijom s Wienerberger grupom, Vargon je spreman suočiti se s novim izazovima i prilikama, zadržavajući svoju posvećenost vrhunskoj kvaliteti i ekološkoj osviještenosti. Tvrtka ostaje predana unapređenju industrije i stvaranju održivije budućnosti te se kroz očuvanje planete, strategiju održivosti, water management i bioraznolikosti savršeno uklapa u priču Wienerberger grupe. Vargon će iskoristiti Wienerbergerovu kompetenciju rješenja i diverzificirati se u infrastrukturna rješenja i tako proširiti Wienerbergerov portfelj proizvoda u in-house segmentu, kao i u području infrastrukture.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

10 godina borbe – Svjetski dan multiple skleroze
PROMO

10 godina borbe – Svjetski dan multiple skleroze

Izgubili su zdravlje, zbog dijagnoze mnogi i posao, a sada se boje kako će im uzeti i vozačke dozvole

Svježa hrana koja će vam uljepšati dan
PROMO

Svježa hrana koja će vam uljepšati dan

Kupnja novog hladnjaka može biti vrlo složen proces. Kako pronaći pravog? Novi Gorenje samostojeći hladnjaci zasigurno će vam ubrzati rad srca.
Kampanja “Juicy brine” predstavlja omiljeni voćni sok u inovativnom pakiranju
PROMO

Kampanja “Juicy brine” predstavlja omiljeni voćni sok u inovativnom pakiranju

Juicy stručnjaci već 25 godina brinu o kvaliteti sokova proizvedenih od najboljeg voća, a ususret rođendanu predstavljena je nova kampanja "Juicy brine" koja donosi omiljeni Juicy sok u modernom re-dizajnu i održivom pakiranju.