Obavijesti

Promo sadržaj

Vaše dijete želi mobitel? Kad je najbolje vrijeme da ga dobije?

Vaše dijete želi mobitel? Kad je najbolje vrijeme da ga dobije?
1

Kako tehnologija može utjecati na najmlađe i što znači odgovorno korištenje pametnih telefona

Pametni telefoni, ali i tehnologija općenito uvelike olakšavaju naše živote. Lakše i brže komuniciramo, dogovaramo se, efikasnije odrađujemo posao… Slično je i s djecom koja danas uz pomoć pametnih telefona mogu učiti, razvijati se i educirati dok ih roditelji u svakom trenutku mogu kontaktirati prilikom odlaska u školu, na trening ili na druženje s prijateljima. 

Međutim, iako mobiteli prvenstveno imaju pozitivnu ulogu, većina djece će uslijed nedovoljne kontrole vrlo lako dane provoditi zureći u ekrane. Stoga stručnjaci savjetuju roditeljima dosljedan pristup prilikom davanja mobitela djeci na korištenje, a naročito ako se radi o manjoj djeci.

Huawei, društveno odgovorna kompanija kojoj su korisnici na prvom mjestu, potiče i prepoznaje potrebu za odgovornim korištenjem pametnih telefona kod djece, ali i odraslih. Stoga su odlučili provesti istraživanje na području Hrvatske kako bi ispitali navike korištenja pametnih uređaja kod djece i odraslih, ali i kako bi osvijestili javnost o odgovornom i umjerenom korištenju istih.

Ako ste roditelj i želite sudjelovati u istraživanju, odgovorite na dolje navedena pitanja, dok ćete o rezultatima moći čitati uskoro.