Promo sadržaj

Komentari 0

Vitamini i minerali kojima treba nadopuniti prehranu ako želite zatrudnjeti ili očekujete prinovu

Vitamini i minerali kojima treba nadopuniti prehranu ako želite zatrudnjeti ili očekujete prinovu

Prije svega, ako radite na bebi, onda je poželjno za žene, ali i muškarce, da u organizmu imaju dovoljno hranjivih tvari neophodnih za uspješno začeće

Pregnacare i Wellman linije proizvoda nude optimalnu potporu temeljenu na 50 godina iskustva i istraživanja  britanske tvrtke Vitabiotics.

Važni vitamini B skupine

Jeste li znali da, ukoliko ste prethodno duže vrijeme uzimali kontracepcijske pilule, je vrlo moguće da vam nedostaje vitamina B skupine? Vitamine B6, B9 (folna kiselina) i B12 u vrijeme trudnoće organizam mora imati na raspolaganju u dovoljnoj količini. Preporučenu količinu od 400 μg folne kiseline bilo bi idealno započeti uzimati minimalno tri mjeseca prije začeća i nastaviti uzimati barem tijekom prva tri mjeseca trudnoće, kako bi spriječili pojavu defekta neuralne cijevi djeteta. Također, folna kiselina doprinosi rastu tkiva majke tijekom trudnoće.

Vitamin D je potreban svima

Brojni autoriteti, pa tako i Britansko Ministarstvo zdravlja, preporuča dnevnu dozu od 10 μg vitamina D za sve, uključujući trudnice, dojilje i djecu mlađu od 5 godina. Stoga svakako potražite kombinirani dodatak prehrani koji, uz folnu kiselinu, sadrži i vitamin D.

Uz vitamine potrebni su i minerali

Minerali koje organizam treba u vrijeme trudnoće su željezo- koje pridonosi smanjenju umora, jod -koji doprinosi normalnom kognitivnom razvoju i cink- koji doprinosi normalnom reproduktivnom zdravlju.

Trudnice trebaju izbjegavati vitamin A

Velike količine vitamina A mogu naštetiti nerođenom djetetu. Ako ste trudna ili razmišljate o bebi nemojte jesti jetru ili proizvode od jetre poput pašteta budući da mogu sadržavati visoke količine vitamina A. Također, izbjegavajte uzimanje univerzalnih multivitaminskih dodataka koji sadrže vitamin A. Dodaci prehrani mogu, umjesto vitamina A, sadržavati beta karoten koji se u organizmu po potrebi prirodno pretvara u vitamin A te je siguran i prikladan za uzimanje tijekom trudnoće.

Stručnjaci preporučuju uzimanje DHA Omega-3 masnih kiselina

Informirajte se i razmislite o uzimanju dodatnih količina omega-3 masnih kiselina s većim udjelom DHA masne kiseline. DHA omega-3 je posebno važna za vrijeme trudnoće jer doprinosi normalnom razvoju mozga i očiju fetusa.

Znanstveno formulirani dodaci za trudnice iz Pregnacare linije proizvoda kombiniraju važne hranjive tvari u pažljivo izbalansiranim omjerima tako da nema potrebe za uzimanjem nekoliko tableta odjednom, s izuzetkom omega-3 kapsula. Svaki period trudnoće se ponešto razlikuje pa prije začeća treba uzimati Pregnacare Conception, za vrijeme trudnoće Pregnacare Original, Pregnacare Omega ili Pregnacare Max, a nakon poroda Pregnacare Breastfeeding.

Ukoliko imate problema s gutanjem tableta, uzmite Pregnacare Liquid, tekući dodatak prehrani koji se poput sirupa uzima na žlicu.

Vrlo često je uzrok problema sa začećem u muškarcima. Za muškarce je Vitabiotics razvio Wellman Conception, formulu koja podupire reproduktivno zdravlje muškarca, baš kao što Pregnacare Conception pomaže ženama.

Dobri suplementi za trudnoću ne moraju biti skupi. Pregnacare dodaci prehrani, koštaju otprilike 4 do 6 kn na dan, manje nego što ćete izdvojiti za kavu u kvartovskom kafiću. A korist za vas i vašu prinovu bit će nemjerljivo veća.

Za detaljnije informacije posjetite našu web stranicu na adresi https://vital.hr/brands/vitabiotics/pregnacare/