Obavijesti

Promo sadržaj

Vraćaju se Dani komunikacija: Pridružite se rovinjskoj kreativnoj oazi

Vraćaju se Dani komunikacija: Pridružite se rovinjskoj kreativnoj oazi
2

Nakon trogodišnje pauze vraćaju se Dani komunikacija – oaza svih zaljubljenika u tržišne komunikacije – uz bogat program, ključne teme komunikacijske industrije i prijeko potrebnu dozu vitamina D.

U neizvjesnosti koja je zadesila Europu, duboko suosjećamo sa svima u Ukrajini koji su izravno pogođeni i njihovim bližnjima u cijelom svijetu. Svjesni činjenice da je u nesigurnim i teškim okolnostima ključno u najboljoj vjeri nastaviti živjeti i raditi koliko god je to moguće, članice HURA-e i organizatori Dana komunikacija pomažu žrtvama sukoba na različite načine i svojim akcijama pokušavaju doprinijeti najboljim mogućim ishodima.

Zato će i DK2022 će još jednom, možda više nego ikada, ispuniti svoju svrhu: usmjeriti struku daljnjem razvoju i stvaranju kvalitetnije budućnosti od 31. ožujka do 3. travnja na poznatoj lokaciji rovinjskoga hotela Lone. I ranije prepoznati po jedinstvenoj festivalskoj ponudi koja iskače iz uobičajenoga i potiče na promjenu, Dani komunikacija svojim netipičnim pristupom žele nastaviti osvajati srca svih željnih kritičkog razmišljanja, novih pristupa i inovativnih tehnologija.

„Teško je opisati atmosferu inventivnosti i optimizma koje na jednom mjestu može stvoriti grupa nevjerojatno talentiranih kreativaca i komunikatora. Tu smo atmosferu već iskusili, a ovogodišnje će uspomene s festivala, nakon svega što nas je snašlo tijekom protekle dvije godine, baš zbog toga biti posebno dragocjene“, izjavila je direktorica festivala i programa Dunja Ivana Ballon. „Naša zajednica u teškim se vremenima posebno iskazala svojom originalnošću, izlaženjem iz ustaljenih okvira i empatijom – ovaj festival održava se vama u čast. Čekamo vas u Rovinju.“

Dani komunikacija pripremili su predavanja niza lidera koji oblikuju naše društvo i industriju za bolje sutra. Dolaze nam vodeća lica struke: James Victore (Texas, SAD), profesionalni “hell-raiser“, autor svjetskoga bestsellera Feck Perfuction, umjetnik koji je izlagao u MoMA-i i Louvreu te dizajner koji diže prašinu na svakoj pozornici na kojoj nastupi; direktorica Fashion House Gucci za komunikacije i medije za 37 zemalja Europe, Bliskog Istoka i Azije Maria von Scheel-Plessen (Italija); Emmyjem nagrađivani dizajner kojega prate milijuni na društvenim mrežama Chris Do (California, SAD); Merlee Jayme (Filipini), powered by Dentsu, jedna od samo osam žena među 100 najboljih kreativnih direktora svijeta; Rei Inamoto (New York City, SAD), powered by Zagrebačka banka, jedan od 25 najboljih svjetskih kreativaca po Forbesu; Olga Gutiterrez de la Roza (Nizozemska), stručnjakinja za kognitivne, bihevioralne i vizualne znanosti u struci i donedavno globalna šefica za dizajn proizvoda FMCG diva Procter & Gamble; ekspert za odnose s javnošću koji je vodio jednu od najnagrađivanijih PR agencija na svijetu Prime Weber Shandwick David Orlic (Švedska); Munise Can (Nizozemska), potpredsjednica za strategiju Highsnobiety, donedavno direktorica strategije za VICE; osnivačica kreativnog konzorcija V4Good i dugogodišnja izvršna kreativna direktorica Grey MENA Vidya Manmohan (Indija); Tim Leake s možda jednim od najzanimljivijih predavanja Cannes Lionsa naziva Ugly sells (California, SAD); Rachel Lowenstein (New York City, SAD), powered by GroupM, globalna direktorica inkluzivnih inovacija Mindsharea; i DK Throwback: jedan od najboljih predavača festivala po odabiru sudionika i omiljeni ilustrator i umjetnik  – Mr. Bingo. Nakon programa glavne dvorane, tek će uslijediti najava sadržaja druge dvorane festivala s isključivo domaćim predavanjima i diskusijama, dodjelama nagrada i popratnim sadržajima, koji će, između ostaloga, uključivati i nove streaming lokacije, među kojima i mogućnost gledanja predavanja s plaže.

Predsjednica Uprave HURA-e i Organizacijskoga odbora festivala Anđela Buljan Šiber zahvalila je svim, novim i starim, članovima DK zajednice: „Dani komunikacija od samog su početka bili poseban festival i ove mu se godine veselimo kao prvog dana. Možda još i više. Konačno ćemo ponovno svi biti na jednom mjestu, inspirirani predavanjima i motivirani za nove izazove. Da i drugi vole ovaj festival kao i mi, pokazuje i činjenica da su ljudi strpljivo čekali više od dvije godine i nisu povlačili kupljene kotizacije. To povjerenje moramo uzvratiti i budite sigurni da hoćemo – imamo odličan program, očekujemo osvježavajuće i svima korisne razgovore.“ U duhu empatije koju je komunikacijska zajednica uvijek rado iskazuje i djelima, pozvala je sve koji su u mogućnosti i na www.danikomunikacija.com.


O DANIMA KOMUNIKACIJA:
Dani komunikacija prepoznati su kao jedan od najboljih evenata na svijetu prema britanskom Association Excellence Awardsu zbog svog out of the box pristupa, jedinstvene festivalske ponude, visokokvalitetne produkcije i organizacije. Odlične ocjene publike i već najavljeni program upućuju na izvrsno novo izdanje festivala – koji je poznat po tome da se na njemu okupljaju ključni predstavnici oglašivača, agencija, stručnjaci za odnose s javnošću, predstavnici medija i ostali profesionalci iz komunikacijske industrije ključni za stvaranje i pokretanje promjena. Uz poziv organizatora da postanete dijelom nove generacije domaćih predvodnika industrije, više informacija pročitajte na službenim stranicama festivala www.danikomunikacija.com.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince
REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj