Obavijesti

Promo sadržaj

Vrijeme je upisa na fakultete: Zašto se isplati studirati i koje prednosti donosi diploma

Vrijeme je upisa na fakultete: Zašto se isplati studirati i koje prednosti donosi diploma
2

Ako još uvijek dvojite trebate li upisati fakultet i kako ga odabrati, donosimo vam nekoliko razloga koji će vam možda malo razbistriti um

Bolja primanja, lakši posao i brže zaposlenje

Ljudi koji su diplomirali u prosjeku zarađuju više od onih koji nisu završili fakultet. Prema određenim procjenama, ovisno od zemlje do zemlje i struke do struke, diplomirani prvostupnici godišnje zarađuju 50 % ili više od onih koji imaju završenu samo srednju školu.

Osim boljih primanja, diploma vam može pomoći da dobijete tzv. intelektualne poslove, koji su često lakši za obavljanje od poslova koji podrazumijevaju fizički angažman.

Poslodavci sve više biraju visokoobrazovani kadar za iste poslove koje su nekad obavljali radnici s nižom razinom obrazovanja. Razlog tomu je povećanje stupnja složenosti poslova u tehničkom, digitalnom i procesnom smislu, te se stoga visokoškolsko obrazovanje danas javlja kao nužnost prilikom zapošljavanja.

Sve to dodatno ide u prilog prednosti visokog obrazovanja jer se u konačnici bilježe i niže stope nezaposlenosti diplomiranih studenata.

Pronalazak svojih interesa, širenje mreže poznanstava, rad u inozemstvu

Bez obzira na to znate li točno što želite studirati ili ne, većina fakulteta omogućava slušanje općih predmeta kako bi svatko otkrio svoje interese. Stručnost profesora, njihova predavanja te dijeljenje iskustva i znanja također mogu biti inspiracija za usmjeravanje vaše karijere.

Poslovni kontakti jedna su od najvećih prednosti koja vam donosi uspjeh na poslovnom planu. A oni se, osim na poslu, stječu i studiranjem, tijekom kojeg se intenzivno provodi vrijeme s ljudima koji imaju poslovnu perspektivu. Studiranjem se stvaraju veze koje traju cijeli život.

Zanima li vas život izvan naše zemlje? Stjecanje diplome nije preduvjet za rad u inozemstvu, no ako imate diplomu, vaše šanse za bolji posao puno su veće.

Komunikacijske i analitičke vještine

Osim što ćete steći specifična znanja, studiranjem ćete poboljšati komunikacijske vještine koje su itekako korisne za gotovo svako radno mjesto te su jedna od cjenjenijih kompetencija. Od usmene komunikacije i prezentacijskih vještina do pisanja, rada u timu i istraživanja, visoko obrazovanje uči vas da vidite opću sliku i da budete u stanju bolje analizirati situacije kako biste mogli rješavati probleme.

Ako vas zanima studiranje, proučite ponudu Veleučilišta Baltazar Zaprešić, institucije s više od 20 godina tradicije te više od 7000 diplomanata. Veleučilište Baltazar osigurava visoki standard studiranja uz suvremeno opremljene učionice i vrhunske predavače, a omogućuje studiranje na četirima lokacijama, u Zaprešiću, Zagrebu, Osijeku, Biogradu na Moru, te online studiranje.

Veleučilište Baltazar izvodi preddiplomske stručne studije Poslovanje i upravljanja te Informacijske tehnologije, kao i izuzetno tražene specijalističke diplomske stručne studije Upravljanje inovacijama, Komunikacijski menadžment, Menadžment javnog sektora, Projektni menadžment te Financijski menadžment.

Programi studija na Veleučilištu Baltazaru koncipirani su prema principima koje koriste suvremene europske visokoškolske institucije.

Osim programa stručnih studija, Baltazar nudi Erasmus+, program međunarodne razmjene studenata, kojim razvija suradnju u obrazovanju s partnerskim ustanovama u svijetu kroz poticanje mobilnosti studenata i sudjelovanje u međunarodnim projektima. Studenti koji su sudjelovali na Erasmus+ programu kažu kako im je to bila sjajna prilika za usavršavanje, ali i izgradnju svoje osobnosti, osamostaljenje i proširenje vidika, a sve to uz puno dobre zabave i stjecanje trajnih prijateljstva.

Na Veleučilištu Baltazar ističu kako se, osim stručnosti i modernim tehnologijama za rad, pozornost posvećuje i dodatnim sadržajima poput izvrsno opremljene knjižnice te mogućnosti uključivanja u sportske aktivnosti i brojne tematske radionice.

Cilj je osigurati visoki standard studiranja te učiniti studiranje zabavnim i pristupačnim.

Više o Baltazaru i uvjetima upisa potražite na bak.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.