Promo sadržaj

Komentari 0

Vrijeme je za prvi sajam nautike i turizma u Europi nakon CORONE

Vrijeme je za prvi sajam nautike i turizma u Europi nakon CORONE

Split, 05.06.2020. - Hrvatski dani male brodogradnje i turističke atrakcije od idućeg vikenda otvaraju svoja vrata u Marini Kaštela.

Na današnjoj konferenciji za medije koja je održana u Marini Kaštela, predstavljen je program 12. po redu Hrvatskih dana male brodogradnje i Sajma turističkih atrakcija. Za posjetitelje će obje manifestacije uz BESPLATAN ULAZ biti otvorene od subote 13.06.2020. od 11 sati, ( radno vrijeme od 09 do 20 sati, te u utorak do 17 sati ). Organizacijski odbor koji čine Branimir Matijaca, Damir Skelin i Tomi Božiković, te domaćini: vlasnik Marine Kaštela kapetan Joško Berket i Zamjenik gradonačelnika grada Kaštela Grgica Benutić, uz predstavnike glavnih pokrovitelja, a to su Aljoša Bašić, direktor marketinga TOMMY d.o.o i Silvija Bareša direktorica korporativnih komunikacija OTP banke, kao i Nada Maršić direktorica turističke zajednice grada Kaštela, prenijeli su predstavnicima medija najzanimljivije novosti i svoje impresije suradnje na ovogodišnjem izdanju ovih manifestacija.

"Za uspjeh u ovogodišnjoj organizaciji je bilo ključno što smo od vlasnika Marine KAŠTELA kapetana Joška Berketa i njegovog tima kao domaćina i gradonačelnika Kaštela Denisa Ivanovića koji zbog neodgodivih obveza nije danas sa nama , te kaštelanskog stožera dobili puno razumijevanje i potporu, u nastojanju da s ovim manifestacijama, na ovoj prostranoj lokaciji pokažemo kako se normalno funkcioniranje i svakodnevni život može organizirati unatoč ograničenjima uvjetovanim pandemijom koja je nadam se iza nas. HDMB i STA kao sasvim drugačije koncipirani događaji od klasičnih sajmova, počevši od besplatnog ulaza, do načina prezentacije plovila, opreme i turističke ponude, i nadalje se razvijaju kao manifestacija doživljaja i privlačno mjesto posjeta. Zahvaljujući povjerenju naših izlagača, te naših pokrovitelja OTP banke, tvrtke TOMMY i portala NJUŠKALO osigurali smo da ponuda izloženih proizvoda bude prilagođena stvarnim potrebama našeg tržišta.“ rekao je na samom početku predsjednik Udruge DHMB Damir Skelin.

U svom obraćanju kapetan Joško Berket, bez čijeg razumijevanja i podrške, organizacija Hrvatskih dana male brodogradnje i Sajma turističkih atrakcija u ovim izazovnim vremenima i odgodu od 2 mjeseca ne bi bila moguća je istakao: "Hrvatskim danima male brodogradnje i Sajmu turističkih atrakcija sam prošle godine odlučio pokloniti povjerenje i dosadašnja suradnja mi potvrđuje kako je to bila ispravna odluka. Uočena prilika za novi iskorak Grada Kaštela i Marine Kaštela prvom godinom suradnje je i dokazana. Okolnosti vezane uz pandemiju suočile su nas ove godine s mnoštvom izazova, s kojim se trudimo uspješno nositi. Siguran sam kako ćemo u budućnosti svi zajedno svjedočiti još uspješnijim i raskošnijim izdanjima ovog sajma na ovom našem prostoru".

Koordinator ovog projekta i jedan od osnivača Branimira Matijace, HDMB I STA 2020., prisutnima se obratio slijedećim riječima: “Ove godine je ovo uistinu po mnogo čemu poseban projekt. Prije svega, ovo je prvi sajam nautike i turizma u Europi i šire, koji se organizira nakon duže vremena, a iz svima poznatih razloga. Upravo na ovogodišnjem izdanju Hrvatskih dana male brodogradnje i Sajma turističkih atrakcija naglasak je u potpunosti stavljen na plovila domaćih proizvođača, kao i na izlagače iz segmenta nautike i turizma koji su isključivo domaće tvrtke. Vrijeme u kojem živimo samo je potvrdilo važnost naše misije, koja je punih 12 godina naglašava domaću proizvodnju!" Potom je dodao: "Hrvatski dani male brodogradnje su i nadalje centralno mjesto za predstavljanje novih plovila izašlih iz domaćih škverova, te nautičke opreme, te svega što je pokretano električnom energijom, a znatan prostor zauzima i auto industrija!". Na kraju se zahvalio Županiji Splitsko-dalmatinskoj i Turističkoj zajednici županije na višegodišnjoj podršci u organizaciji ovog događaja, te dodao kako se ove godine sve organizira pod pokroviteljstvom Svetog Antona, jer ove manifestacije svoja vrata otvaraju u subotu 13. lipnja, u 11 sati, na dan sv. Antona, sveca zaštitnika ribara, mornara, brodolomaca, ali i dobre žetve.

Zamjenik gradonačelnika grada Kaštela Grgica Benutić, je istakao kako je nastavak organiziranja ove manifestacije u Kaštelima, još jedna potvrda kako se Kaštela kao destinacija sve više prepoznaju i razvijaju, kako u nautičkom, tako i u turističkom smislu." Razna atraktivna događanja u Kaštelima potiču sve moje sugrađane da razvijaju svoje poslove, kako bi osobno doprinosili ovom trendu, na dobrobit cijelih Kaštela."

Silvija Bareša se obratila predstavnicima medija u ime OTP banke kao pokrovitelja i odmah istakla višegodišnju dobru suradnju s organizatorima, a na dobrobit razvoja kako male brodogradnje kao gospodarske grane, tako i širenja turističke ponude. "Kao banka pratimo Hrvatske dane male brodogradnje od njihovih početaka, i sretni smo što su se stvorili uvjeti da se Dani uspiju održati I ove godine unatoč izvanrednim uvjetima koji su nas pratili nekoliko prethodnih mjeseci. Ovu manifestaciju oduvijek smatramo bitnom za razvoj I poticaj domaće male brodogradnje, i izuzetno nam je bitna svaka aktivnost koja potiče domaću proizvodnju u koju i mi jako puno ulažemo. To u ovim vremenima ima posebnu važnost, te se samo još nadamo lijepom vremenu da posjetitelji mogu imati potpuni ugođaj kada posjete sajam.”

Aljoša Bašić u ime GENERALNOG pokrovitelja SAJMA, trgovačkog lanca TOMMY istakao je kako TOMMY na isti način vodi brigu o kvalitetnim projektima, kao i o svojim kupcima, posebno ako su usmjereni prema dobrobiti građana RH i lokalne zajednice. „Hrvatska mala brodogradnja jedan je od pozitivnih primjera hrvatskog gospodarstva uopće, vezuje i oživljava našu bogatu tradiciju brodogradnje, razvija je za buduće naraštaje, što posebno cijenimo i vrednujemo. Očuvanje naše tradicije i baštine, u čemu svakako prepoznajemo brodogradnju, jedan je od naših zadataka, jedan od načina kako mi vidimo društveno odgovorno poslovanje. U tom kontekstu ponosno ističemo i generalno pokroviteljstvo omiškog festivala dalmatinskih klapa , sinjske Alke, splitskog festivala, pomaganjem ovih projekata čuvamo našu zajedničku baštinu i na taj način želimo stvarno i aktivno provoditi društveno odgovorno poslovanje tvrtke Tommy. Današnja složena gospodarska situacija zasigurno otežava poziciju pokrovitelja, ali nas to ipak ne zaustavlja da uz izvanredne napore damo podršku i u ovim zahtjevnim vremenima. Drago nam je da se sajam održava u srcu prekrasne Marine Kaštela, upravo ova činjenica, budući je iz Kaštela Tommy ponikao i započeo svoj rast i razvoj, dodatno nas je vezalo uz ovu manifestaciju."

Direktorica TZG Kaštela Nada Maršić čestitala je organizatorima ove manifestacije izuzetno značajne za grad Kaštela slijedećim riječima: “Ovo je najbolji mogući uvod u turističku sezonu, svake godine, posebno ove kada cijeli svijet, Hrvatska i Kaštela trpe posljedice pandemije Covid 19, a turistički rezultati i najave su samo sjena onih iz ranijih godina. Hrabrost i pozitivna promišljanja u organizaciji ovakvih i sličnih manifestacija, svakako su na korist svim dionicima a posebno Kaštelima.“

Na kraju je Damir Skelin istakao kako je kolega Tomi Božiković zbog hitnih organizacijskih obveza ispricao svoj dolazak, pa na kraju prenio njegovu pisanu izjavu: "Izložbeno-prodajni SAJAM TURISTIČKIH ATRAKCIJA i ove će godine tržištu ponuditi najnovije proizvode iz segmenta sportske, turističke i adrenalinske opreme. Osigurali smo i najnoviju ponudu, eco-elektro vozila, adrenalinskih parkova , te opreme za kayaking, trekking, SUP padlling, biciklizam i ostale aktivnosti na moru i u prirodi. Uz izložbeni dio manifestacije, neće izostati ni zabavna događanja i „Žujina“natjecanja za posjetitelje, pa i naš ovogodišnji slogan ostaje "PO MJERI ČOVIKA“.