Obavijesti

Promo sadržaj

WeWork u rujnu izlazi na burzu! Što trebate znati?

WeWork u rujnu izlazi na burzu! Što trebate znati?
2

WeWork izlazi na burzu u rujnu ove godine, nakon čega ćete odmah moći trgovati cijenom dionica ove tvrtke preko Fortrade-a

Kako biste spremni dočekali ovaj dugo-najavljivani IPO i kako biste iskoristili njegov pun potencijal, Fortrade je za sve zainteresirane pripremio specijalni vodič korak-po-korak “Kako trgovati cijenom dionica”.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovdje.

Što je WeWork?

Sjedište tvrtke WeWork je u New Yorku i posluje u funkciji vlasnika nekretnina. Nudi usluge zajedničkog kancelarijskog prostora koji obuhvaća pristup internetu, telefonske linije i poštanske usluge. Procjenjuje se da vrijednost tvrtke iznosi oko 47 milijardi dolara, što je vrijednost koja se obično vezuje za tvrtke iz tehnološkog sektora.

Sektor zajedničkog kancelarijskog prostora naglo je porastao u proteklih 5 godina. Naime, nove i postojeće tvrtke pokušavaju smanjiti cijenu iznajmljivanja kancelarijskog prostora kako bi im više kapitala ostalo za poslovna ulaganja. WeWork je vodeća tvrtka na ovom polju koja se pojavila u pravo vrijeme i iskoristila veliku potražnju. 

Tvrtka je prošle godine ostvarila nevjerojatnih 1,7 milijardi dolara prihoda od rente i naknada za usluge. Njeni klijenti su tvrtke i pojedinci koji u zakup uzimaju kancelarijski prostor. Tvrtka je duplirala prihod u odnosu na 2017. godinu, a analitičari predviđaju da će se sličan rast nastaviti i ove godine. Japanska banka Softbank je u srpnju 2017. godine uložila 500 milijuna dolara u WeWork nakon čega je tvrtka nastupila i na ogromnom kineskom tržištu. WeWork je u 2019. godini saopćio kako je dobio još 2 milijarde dolara u investicijama od Sotftbank-a.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovdje.

S druge strane, neki analitičari smatraju da je previše izvršne moći koncentrirano u rukama osnivača tvrtke, Adama Njumana, te da su troškovi tvrtke previsoki.

Drugi tvrde da bi pristup tvrtke financijskom tržištu putem inicijalne javne ponude (initial public offer - IPO) povećao njenu transparentnost i izvršnu odgovornost, što bi je također natjeralo na smanjenje troškova. Tvrtka se odlučila upravo na taj potez i u kolovozu je objavila kako će pokrenuti inicijalnu javnu ponudu.  

Što je IPO?

Kada tvrtka odluči ponuditi dionice za javno trgovanje na burzama, raspisuje inicijalnu javnu ponudu na kojoj prodaje unaprijed dogovoren broj dionica. IPO tvrtke WeWork će se održati u rujnu, ali još nije određen točan datum. Bit će to drugi najveći IPO u 2019. godini, posle Uber-a. Ovaj događaj privlači veliku pažnju ulagača koji se raduju prilici da trguju dionicama ove tvrtke.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovdje.

Izvori: Bloomberg, Financial Times, Fortune

Fortrade Ltd je autoriziran i reguliran u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca. Možete izgubiti sva sredstva, no ne više nego što imate na računu za trgovanje. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. Fortrade ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Weekend Food Festival inspirira i slavi strast prema lokalnim okusima i inovacijama
Promo

Weekend Food Festival inspirira i slavi strast prema lokalnim okusima i inovacijama

Weekend Food Festival, jedan od najvažnijih gastronomskih festivala ove će godine u velikom dijelu biti posvećen lokalnoj gastronomiji. Očekuje se više tema koje se tiču lokalne kuhinje i tradicionalnih specijaliteta.

Upoznajte tradicionalnu hercegovačku kuću
PROMO

Upoznajte tradicionalnu hercegovačku kuću

Matej Sunara istražuje tradicionalne hercegovačke kuće u Turčinovićima, otkrivajući njihovu jedinstvenu arhitekturu
Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...