Promo sadržaj

Komentari 0

Wolt Awards 2022 otkrio što Hrvati najviše vole jesti

Wolt Awards 2022 otkrio što Hrvati najviše vole jesti

Najčešći odabir korisnika pretežito su burgeri i pizze, a sve su popularnija jela iz kategorije azijske kuhinje, grilla i deserta

Wolt, vodeća digitalna aplikacija za dostavu u Hrvatskoj, je početkom ove godine ponovo proveo svoje tradicionalno ocjenjivanje najboljih restorana u Hrvatskoj - Wolt Awards 2022

U izboru su se našli svi restorani koji su dostupni u Wolt aplikaciji duže od šest mjeseci, a ovo ocjenjivanje bilo je nešto drugačije od dosadašnjeg jer restorani nisu prethodno bili grupirani po kategorijama, već su korisnici sami mogli odabrati tri omiljena restorana iz svojeg grada te im shodno tome dodijeliti zlatne, srebrne ili brončane medalje. A rezultati su prilično zanimljivi. 

Submarine Burger, hrvatski lanac burgera koji je svojedobno uvršten na kartu najboljih burgera u Europi, ponovo se našao u samom vrhu odabira korisnika te odnio prvo mjesto u Zagrebu te drugo u Rijeci. Na drugom mjestu u Zagrebu našao se već dobro poznati azijski Umami, što potvrđuje da sve više Hrvata voli orijentalne okuse te eksperimentiranje s egzotičnim namirnicama. Na trećem mjestu u Zagrebu te prvom u Splitu našao se Good Food, jedan od najprepoznatljivijih i najpopularnijih restorana na street food sceni, ali i jedan od pionira healthy food pokreta u Hrvatskoj. 

Isti trend vidljiv je i u drugim gradovima - restoran Old House i Fast Food Popaj u Splitu, Kooglana i Pizza Galileo u Rijeci, ili Rocher Caffe i Rulla Street Food u Osijeku govore kako su najčešći odabir korisnika pretežito burgeri i pizze, ali sve su popularnija jela iz kategorije azijske kuhinje, grilla, deserta i drugih kategorija. Restorani koji su proglašeni najboljima, a možete ih vidjeti na linku, imat će besplatnu dostavu od 30. siječnja do 5. veljače kako bi svi mogli uživati u najviše ocijenjenoj hrani u njihovom gradu. 

Wolt je digitalna aplikacija za dostavu, koja samo u Hrvatskoj ima preko 800 tisuća preuzimanja, a trenutno je dostupan u 27 gradova. Iz Wolta kažu, do kraja godine planiraju prošenje na nove gradove, ali i uvođenje novih usluga kako bi cjelokupno korisničko iskustvo učinili još boljim. „Oduvijek smo puno pažnje posvećivali zadovoljstvu naših korisnika te na osnovi njihovih potreba kontinuirano uvodimo nove poslovne linije i segmente. Tako smo uveli vrlo uspješnu dostavu iz trgovina gdje sve veći broj korisnika naručuje namirnice, elektroniku, robu i ostale proizvode putem Wolta, a otvorili smo i svoje vlastite Wolt Market i Wolt Electronics trgovine. Uskoro uvodimo i nekoliko sasvim novih usluga, a sve s ciljem da korisnicima pružimo najbolje iskustvo“, rekao nam je Marin Šušnjar, generalni direktor Wolta u Hrvatskoj. 

Wolt je trenutno najbolje ocijenjena aplikacija za dostavu hrane na Google Play i App Storeu i jedina je aplikacija u Hrvatskoj s Apple Award nagradom za dizajn, inovativnim sustavom narudžbe i dostave te kvalitetnim portfeljem restorana što ovo ocjenjivanje čini vjerodostojnim uvidom u gastronomske preferencije Hrvata. A slažete li se s izborom većine možete provjeriti do kraja tjedna, do kada traje besplatna dostava iz najbolje ocijenjenih restorana!