Obavijesti

Promo sadržaj

Young Leaders Forum - preko 20 zanimljivih govornika na konferenciji oduševilo uzvanike

Young Leaders Forum - preko 20 zanimljivih govornika na konferenciji oduševilo uzvanike
17

Stotinu odabranih uzvanika u dobi od 18 do 35 godina imalo je priliku slušati predavanja, sudjelovati u raspravama nakon panela i graditi mrežu kontakata uz bogat neformalni program kojeg su organizatori pripremili.

Drugu godinu zaredom, kraj travnja obilježila je konferencija koja okuplja uspješne ljude iz raznih industrija. Ispred mladih lidera govorilo je više od 20 vrhunskih predavača. Za sve mlade već uhodane lidere iz Hrvatske i one koji tek to planiraju postati Young Leaders Forum je place to be! Čak stotinu perspektivnih mladih ljudi, pretežno iz IT sektora, posjetilo je YLF2023 i imalo priliku razvijati svoje vještine vođenja i proširiti mrežu kontakata s kolegama iz raznih industrija koji su se već okušali na liderskim pozicijama i bili spremni podijeliti svoja iskustva. 

No, Forum mladih lidera više je od same konferencije, vrhunski je to događaj za nove lidere. Održavajući se na jednoj od najljepših lokacija, iskustvo konferencije podignuto je od starta na višu razinu. Jedinstvena je to prilika da doživite zadivljujuć otok Sv. Katarina s pogledom na šarmantni i bezvremenski Rovinj. Forum okuplja pojedince iz Hrvatske kako bi se uključili u rasprave koje potiču na razmišljanje, umrežili se s kolegama i stručnjacima te stekli dragocjene uvide u najnovije trendove i prakse u vodstvu.


Na Forumu mladih lidera uzvanici su imali priliku sudjelovati u interaktivnim sesijama i panel raspravama koje su vodili neki od najbistrijih umova ekonomije, gospodarstva, politike, kulture, sporta i poduzetništva. Od učenja o najnovijim tehnološkim dostignućima i nošenju sa sveprisutnom umjetnom inteligencijom do predavanja kroz koje su mogli osvijestiti vlastite želje i oformiti stavove kako voditi te poboljšati komunikacijske i upravljačke vještine - ovaj je forum osmišljen kako bi vam pomogao rasti i osobno i profesionalno.


Konferencija je otvorena govorom Rafika Mansoura, zamjenika pomoćnika tajnika za politiku u Uredu za obrazovna i kulturna pitanja Državnog tajništva Sjedinjenih Američkih Država i Karla Kolesara, posebnog savjetnika ministra vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske. Glavni govor The power of story, Pete Radovicha, potpredsjednika produkcije i višeg kreativnog direktora sportskog programa televizije CBS izazvao je gromoglasan aplauz. Inspirativna priča i predavanje Radovicha, odraslog u Americi, uz nikad zaboravljenu Hrvatsku kojoj se uvijek vraćao i provodeći ljeta na dalmatinskoj obali, najviše govori o snazi emocije koju je potrebno prenijeti publici da bi se ona zainteresirala. 


Uzvanici su nakon Radovicha imali priliku pogledati dokumentarni film Navalny te poslušati razgovor s producenticom filma i dobitnicom nagrade Oscar Diene Becker koja se susrela s raznim izazovima prilikom produkcije filma Navalny - primjerice, enkriptiranom komunikacijom s kolegama zbog opasnosti tematike kojom su se bavili. Opisala je svoj put do pozicije na kojoj sada jest i obrazložila zašto je svako iskustvo u životu zlata vrijedno.

Drugi dan konferencije započeo je video pozivom s Chrisom Williamsom, osnivačem i direktorom Lucille's Hospitality Group i Lucille's 1913 koji je vodeći u sektoru ugostiteljstva u Houstonu, gradu koji je pretekao čak i New York po broju restorana i bori se s nemilosrdnom konkurencijom. Williams ističe kako je sve krenulo od bakinog recepta koji se do danas nije promijenio. Neki od sudionika iz publike iskoristili su priliku za promociju hrvatskih proizvoda poput maslinova ulja i likera od pelina. Dan se nastavio u tonu snažnih žena - u panelu The Leadership Journey: Women Who Lead sudjelovale su Ariana Vela, CEO u AVELANT tvrtki koja se istaknula projektom izgradnje Pelješkog mosta, Iva Hraste Sočo, glavna menadžerica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i Diene Becker uz moderatoricu Vedranu Likan, rukovodeću partnericu tvrtke Colliers Hrvatska, Slovenija i BiH. Hrabrost i predan rad se uvijek isplate, a zaokret u karijeri pozitivna je promjena i ne treba je se bojati, zaključile su panelistice te podijelile uz to i svoja iskustva balansiranja poslovnog i privatnog života. 

Dragan Primorac održao je predavanje u kojima je predstavio vlastite velike uspjehe u području medicine i forenzike, od mladog laboranta do prestižnih nagrada i životno značajnih pomaka bez kojih možda ni danas ne bismo mogli prepoznavati posmrtne ostatke pomoću DNK. Sanjaj - to je parola koju je često koristio u svom govoru, ali uz snove mora postojati pokriće koje će voditi ka njihovom ispunjenju.

Jedan od panela okupio je i znalce iz područja ekonomije - Sandru Švaljek, zamjenicu guvernera HNB-a, bivšeg ministra financija i bivšeg zamjenika premijera Zdravka Marića, trenutnog direktora tvrtke Marabizz i Velibora Mačkića, posebnog savjetnika predsjednika RH za ekonomiju. Panel je moderirala predavačica Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta, Vedrana Pribičević i potakla sudionike na raspravu o brojnim pitanjima i problemima koje utječu na razvoj države - poput demografije, monetarne politike, uvođenja eura. 

Krešimir Macan, vlasik PR agencije Manjgura, održao je predavanje Leaders as Influencers of Tomorrow, a u publici se moglo vidjeti i nekoliko poznatih influencera s područja RH. 

Sunčano poslijepodne začinio je razgovor Damjana Rudeža, bivšeg profesionalnog NBA košarkaša, direktora programa nadolazećeg festivala Sunset Sports Media Destival koji će se odviti u Zadru početkom lipnja - i Pete Radovicha s kojim blisko surađuje na projektu - no ono što ih prvenstveno spaja jest prijateljstvo i ljubav prema sportu.

Za sve IT-jevce u publici, ali i ostale, zanimljiv je bio panel o poslovanju unutar big tech industrije. Vedran Bajer, menadžer za Hrvatsku u Microsoftu, Bruno Bajec, product menadžer za Jadran i Bugarsku u Dell Technologies, Aurora Volarević, potpredsjednica korporativnih odnosa u Infobipu sudjelovali su u panelu koji je moderirao Saša Cvetojević, poduzetnik i investitor, CEO MBE Adriatic & Insako. AI postao je buzzword - a kako će on utjecati na razvoj poslovanja i na koji način se koristi u poslovanju ESG objasnili su na panelu.

Zaključni razgovor drugog dana bio s Alekom El-Kazalom, direktorom projekta Ultra Europe, koji je ujedno bio i moderator cijele konferencije te na tih sat vremena zamijenio uloge s Radovichem koji se nadovezao na vlastito predavanje o prijenosu emocije na publiku - ono što su predstavnici Ultra Europe definitivno uspjeli i okupljaju od 2013. godine u Hrvatskoj ogroman broj partyjanera.

Uz slušanje domaćih i stranih predavača, deset mladih sudionika konferencije odabrano je za sudjelovanje na open mic večeri na kojoj su predstavili sve što imaju za ponuditi. 

Treći, ujedno i posljednji dan konferencije prije isplovljavanja za Rovinj, jutro je započelo predavanjem Armanda Matijevića, osnivača i direktora tvrtke Splitx - Our journey from Split to Silicon Valley - Best of Both Worlds. 

Posljednji panel o gradovima budućnosti moderirala je Maruša Stamać, medijska i komunikacijska stručnjakinja, a nasuprot nje na pitanja o razvoju tri hrvatska grada odgovarali su gradonačelnik Pule Filip Zoričić, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović i zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin. S kojim se problemima susreću i na koji način utječu na njihovo rješavanje bilo je zanimljivo čuti u sat vremena dugoj diskusiji.

Konferencija se u potpunosti odvijala na engleskom jeziku, a završena je u pozitivnom tonu obraćanjem Drewa Giblina, PR službenika Ministarstva vanjskih poslova SAD-a koji je sve sudionike pozdravio i na hrvatskom jeziku. 

Young Leaders Forum organizira Hrvatski ured za kreativnost i inovacije u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u Hrvatskoj te uz podršku sponzora SAMSUNG, DELL Technologies, Coca-Cola HBC Hrvatska, Costa Coffee i Hiperprodukcija.

Nakon tri dana zanimljivih predavanja ostaje zaključiti - slijedite svoje snove i budite strastveni prema onome što radite te ne propustite sljedeće izdanje Young Leaders Foruma i napravite prvi korak prema tome da postanete lider kakav želite biti. Više informacija moguće je pronaći na službenoj web stranici https://youngleaders.huki.hr/

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sonja i Natalija, žene koje ruše rodne stereotipe
PROMO

Sonja i Natalija, žene koje ruše rodne stereotipe

Posjetili smo dvije iznimne žene koje svakim danom ruše nametnuta rodna ograničenja i dokazuju istinsku snagu žena

Svi su pohrlili po ulaznice za "Progledaj srcem"
PROMO

Svi su pohrlili po ulaznice za "Progledaj srcem"

Duhovno-glazbeni spektakl godine okupit će najpopularnije izvođače duhovne glazbe u Areni Zagreb
"Um širi od neba": Kineski predsjednik Xi i francuska kultura
PROMO

"Um širi od neba": Kineski predsjednik Xi i francuska kultura

Svaki put kad kineski predsjednik Xi Jinping održi novogodišnji govor, njegove police u uredskom prostoru unutar kompleksa Zhongnanhai uvijek su proučavali znatiželjni knjiški crvi diljem zemlje i svijeta.