Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 2

Za mir u glavi: Opustite se onako kako to rade nogometaši

Za mir u glavi: Opustite se onako kako to rade nogometaši

Neymar, Antoine Griezmann, Jesse Lingard, Fernando Torres, David James, Ryan Babel... lista poznatih nogometaša koji obožavaju provoditi slobodno vrijeme s joystickom u ruci svake je godine sve duža - i to s razlogom

VIDEO

Igranje PlayStationa način je opuštanja od stresnih treninga i natjecanja mnogim vrhunskim i svjetski poznatim nogometašima. Engleski reprezentativac Marcus Rashford tako, primjerice, navodi da mu je igranje videoigara omiljeni način provođenja slobodnog vremena, a Francuz Dembele propuštao je čak i treninge u Barceloni zbog ljubavi prema PlayStation konzoli.

Legendarni talijanski trener Pirlo u autobiografiji je otišao toliko daleko i ustvrdio da je PlayStation najbolji izum nakon automobila. A Brazilac Wendell Lira, dobitnik nagrade FIFA Puskas 2015., zbog svoje je ljubavi prema gejmanju odustao od nogometne karijere i posvetio se profesionalnom igranju videoigara. Zanimljivo je istaknuti da je na igrama zaradio više novca nego što je imao kao nogometaš.

Blagotvoran učinak na zdravlje

Igranje videoigara dugo je bilo smatrano isključivo razbibrigom. No je li doista tako? Znanstvenici su istražili zdravstvene benefite ovog zabavnog hobija te je tako istraživanje objavljeno na JMIR Serious Games, platformi koja promiče digitalno zdravlje i otvorenu znanost, pokazalo kako videoigre blagotvorno utječu na depresiju i anksioznost.

Potvrđuje to i cijenjeni američki portal za zdravlje WebMD, koji vode zdravstveni radnici. Naime, osim što ima mnoge prednosti za mentalno zdravlje, igranje videoigara pokazalo se i kao odlično sredstvo u oporavku od traume. Videoigre također mogu pomoći u oslobađanju od stresa i u podizanju raspoloženja. One nas tjeraju na razmišljanje, daju nam osjećaj ispunjenosti kad nešto postignemo, ali čak i kod gubitka imaju edukacijsku ulogu jer nas uče kako se nositi s neuspjehom i kako nastaviti pokušavati. 

Group,Of,Friends,Play,Video,Games,Together,At,Home,,Having

Prava prilika za sve gejmere

Ako i vi želite saznati koje sve dobrobiti sa sobom donosi igranje videoigara, sad je savršena prilika za to. Naime, od 18. do 28. studenog 2022. godine u trgovinama i na web shopu Sancta Domenica očekuju vas odlične cijene PlayStation igara i dodataka.

Iz ponude izdvajamo Sonyjev bežični upravljač DualSense za PS5, čija je izvorna cijena snižena na 399 kuna (52,96 eura). Upravljač ima sveobuhvatnu dodirnu povratnu informaciju, koja će u vašim rukama, pomoću dinamičkih vibracija, simulirati osjećaj svega, od okruženja do trzaja različitih oružja. Dinamički adaptivni okidači omogućit će vam da iskusite različite razine sile i napetosti dok komunicirate sa svojom opremom i okruženjem u igri. Od povlačenja sve zategnutije tetive do pritiskanja kočnica na jurećem automobilu, osjećajte se fizički povezanim sa svojim radnjama na zaslonu.

Osim navedenoga, upravljač ima ugrađeni mikrofon i priključak za slušalice od 3,5 mm, pomoću kojih tijekom igre možete razgovarati sa suigračima na mreži, te zvučnik, s kojim odabrane igre dobivaju dodatnu dimenziju sa zvučnim efektima veće vjernosti. Gumb za kreiranje omogućuje da snimate i uživo emitirate svoje igranje, a senzor pokreta unijet će intuitivnu kontrolu pokreta u podržane igre s ugrađenim akcelerometrom i žiroskopom.

Evoluiranog dvobojnog dizajna koji kombinira legendarni intuitivni izgled s poboljšanim palicama i novoosmišljenom svjetlosnom trakom, bežični upravljač DualSense dostupan je u četiri bojeponoćno crna, galaktička ljubičasta, nova ružičasta i zvjezdano plava.

Igre za već od 79 kuna

PlayStation®4 igre u ovom su promotivnom razdoblju dostupne po cijeni od već od 79 kuna (10,49 eura). Primjerice, The Last Of Us part II igra je koja prati priču već dobro poznate protagonistice Ellie pet godina nakon opasnog putovanja kroz pandemijom poharane Sjedinjene Američke Države. Nesretni događaj koji poremeti njezinu sreću u Jacksonu u državi Wyoming natjera Ellie na odlazak na nezaustavljivo putovanje u potrazi za pravdom i konačnim mirom. Dok lovi odgovorne za smrt svoje voljene partnerice, suočava se s razarajućim fizičkim i emocionalnim posljedicama svojih radnji.

Ovdje je potrebno spomenuti i Uncharted: Legacy of Thieves Collection, igri namijenjenoj za PlayStation®5, čija je trenutna snižena cijena 149 kuna (19,78 eura). Igra uključuje dvije popularne avanture za jednog igrača iz UNCHARTED™ 4: A Thief’s End i UNCHARTED™: The Lost Legacy, koje su hvaljene širom svijeta. Svaka je priča ispunjena smijehom, dramom i visokooktanskom borbom te prikazuje dosjetljivost, lukavost i vrhunske trenutke voljenih lopova - Nathana Drakea i Chloe Frazer. Da bude još impresivnija, programeri iz Naughty Doga u ovoj su verziji poboljšali vizualne prikaze i brzinu sličica u sekundi.

Ostatak ponude igara po sniženim cijenama za PS4 pronađite ovdje, a za PS5 ovdje i zapamtite da su fizički kupljene igre bolji izbor u odnosu na digitalne jer zadržavaju trajnu i kolekcionarsku vrijednost te za njihovo igranje nije potrebno biti spojen na internet.

Black Friday ponuda koja uključuje akcijske cijene PlayStation igara i dodataka dostupna je i kod partnera Sancta Domenice: ekupi, ZELDA gaming shop, Sophos lab i Svijet medija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura