Obavijesti

Promo sadržaj

Za vrhunski selfie više ne moram koristiti profesionalni aparat

Za vrhunski selfie više ne moram koristiti profesionalni aparat
3

Filteri i aplikacije za uređivanje fotografija stvar su prošlosti jer je na tržište stigao mobitel koji ima sve što je potrebno za najbolju fotografiju

Kvalitetna kamera na mobitelu prvi je preduvjet za dobar selfie. Sve generacije zaljubile su se u fotografiju snimljenu prednjom kamerom, ali nisu svi podjednako uspješni u tome. Osim dobre kamere za idealan selfie treba pripaziti i na osvjetljenje te izbjegavati sjene preko lica. Pozornost treba obratiti i na kut snimanja fotografije i pozadinu koja nas okružuje. 

Za sve one koji nemaju kvalitetnu kameru i pogodne uvjete, postoje brojne aplikacije s filterima, kako one besplatne, tako i one koje se plaćaju.  Niti poznate osobe nisu imune na selfije, a svoje na društvenim mrežama redovito dijeli Doris Pinčić, poznata televizijska voditeljica. Iako ima profil prepun zavidnih portreta, priznaje kako ni njoj  selfiji nisu uvijek uspijevali od prve, a otkrila nam je i tajne svojih vrhunskih fotografija. 

„Inače nisam neki stručnjak za fotkanje, nekako mi je prirodnije biti iza objektiva, što je i logičnije zbog mog posla, ali Huawei odradi posao za mene. Predloži mi filter, boje, fokus. Lako je lijepo ispadati i imati sjaj u očima uz takav fotić. Zbilja nevjerojatna kamera i to na mobitelu“, izjavila je Doris.

Kako bi mogla ovjekovječiti svaki trenutak, Doris koristi Huawei P20, jedan od modela P20 serije čije su kamere razvijene u suradnji s njemačkom fotografskom kućom Leica. U novi Huawei P20 Doris se, kako kaže, zaljubila na prvu. Prisjetila se i kako je fotografiranje izgledalo dok je ona odrastala. Zbog fotoaparata s filmom od tridesetak fotografija bilo je potrebno dobro razmisliti je li nešto vrijedno fotografiranja, a danas taj problem više nema. 

Zahvaljujući umjetnoj inteligenciji i 3D facial modelingu, Huawei P20 prepoznaje objekte koje fotografira pa se postavke kamere automatski prilagođavaju kako bi mogli snimiti savršenu fotografiju. Prednja kamera od 24MP dolazi s nekoliko odličnih dodataka kako bi omogućila vrhunski selfie svaki put te nudi inteligentne prijedloge za postavljanje kako bi se poboljšali uvjeti fotografiranja, a hvata i najsitnije detalje u noćnim uvjetima te sprječava mutne fotografije. S ovakvom je kamerom uvijek lagano dobiti zapanjujuću fotografiju. Fotografije Doris Pinčić Instagram profilu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Debljina i probiotici
PROMO

Debljina i probiotici

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), preko 65 % Hrvata ima prekomjernu tjelesnu masu ili debljinu, a taj broj stalno raste, što predstavlja veliki javno-zdravstveni problem.

Ponosni na povijest, uzbuđeni za budućnost!
PROMO

Ponosni na povijest, uzbuđeni za budućnost!

Karlovačko pivo specijalnim izdanjem slavi 170. rođendan
Predstavljen program ovogodišnjih Dana Grada Čakovca
PROMO

Predstavljen program ovogodišnjih Dana Grada Čakovca

Konferencijom za novinare održanom u Caffe baru „Bedem“ u petak je predstavljen dio programa kojim će se obilježiti Dan Grada Čakovca.