Obavijesti

Promo sadržaj

Za olimpijsku pobjednicu Saru Kolak briga o zdravlju važna je jednako kao i sam trening

Za olimpijsku pobjednicu Saru Kolak briga o zdravlju važna je jednako kao i sam trening
2

Prošle su četiri godine od Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, a sportska i olimpijska zajednica je još uvijek pod dojmom sjajnih uspjeha naših sportaša koji su se vratili kući s čak 33 medalje. Tako su za Hrvatsku, Olimpijske igre 2016. postale najuspješnije od samostalnosti

S obzirom na to da ove godine ipak nećemo gledati naše reprezentativce u Tokiju, rado se prisjećamo jednog od najvećih iznenađenja u povijesti atletike, čudesne Sare Kolak koja je pozlatila sve svoje napore i predane treninge. Tada se Sara, s tek navršenom 21 godinom, nakon teške ozljede i 15 mjeseci izbivanja s atletskih terena, plasirala na Olimpijske igre i oborila svoj osobni, ali i hrvatski rekord u bacanju koplja. Uspjeh je značajniji kada se uzme u obzir kako je u prva dva kruga držala 15. mjesto, da bi u posljednjem krugu koplje bacila čak 10 metara dalje i osvojila prvo mjesto.

Živim atletiku još od malena

Kad gledam unatrag, sve mi se čini tako nestvarno. Vidim tu djevojčicu u osnovnoj školi koja je počela na nastavi tjelesnog. Nastavnik je primijetio da mi dobro ide bacanje lopte pa sam se u toj disciplini natjecala kada sam bila sedmi razred. Nekim logičnim slijedom sam počela trenirati i igrati rukomet. Sport je postao dio mene i počela sam trenirati bacanje koplja u Atletskom klubu Sloboda iz Varaždina. Istinski sam se zaljubila u taj sport što me dovelo do toga da upišem Prvu riječku gimnaziju i pređem u klub Kvarner.“, ističe Sara.

Prvu godinu srednje škole Sara je živjela u đačkom domu, a zatim je vrlo brzo i cijela obitelj doselila u Rijeku. Početkom 2013. je počela nastupati u juniorskoj diviziji što joj je napokon omogućilo da svoj talent pokaže cijelom svijetu na europskim i svjetskim prvenstvima. Svoju svjetsku klasu pokazala je već iste godine u talijanskom Rietiju gdje je na Europskom juniorskom prvenstvu osvojila brončanu medalju. Tada nije oborila samo svoj osobni rekord, već i državni juniorski, i seniorski rekord za čak 99 centimetara.

Ozljede nažalost dolaze u paketu s uspjehom

Osjećaj obaranja seniorskog rekorda narušila je ozljeda leđa i desnog ramena. Tada sam postala svjesna da profesionalno bavljenje sportom uz napore i izazove treninga te čari pobjede nosi i rizik od ozljeda. Kako bi spremna dočekala svaku nepoželjnu ozljedu koja me snađe, odlučila sam ugovoriti dopunsko zdravstveno osiguranje u Croatia osiguranju. Nakon Italije sam propustila nekoliko manjih juniorskih natjecanja, a iduće godine sam se osjećala spremno i nastupila na Svjetskom juniorskom prvenstvu u SAD-u. Ponovno sam osvojila broncu, ali stanje s ramenom se drastično pogoršalo i operacija je bila neminovna.“

Oporavak je bio uistinu dug i zahtjevan. Na sreću, uz vrhunske stručnjake, hrabrila me i činjenica da uz sebe imam Croatiju. Odlučila sam se boriti i ne dopustiti toj ozljedi da mi stane na put.“, prepričava nam Sara koja je nakon operacije prešla u seniorsku konkurenciju. Već u prvom nastupu nakon ozljede je ponovno postavila novi hrvatski rekord i pokazala zašto je istinski zlata vrijedna. Nakon toga je uslijedilo nekoliko sjajnih rezultata na raznim europskim i svjetskim natjecanjima, a jedan od njih joj je donio i plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Sve poslije je povijest.

Moram priznati da mi je ta ozljeda bila ogromna motivacija i stvarno sam ponosna na sebe što sam postigla takav uspjeh. Gledajući unatrag, iznimno sam si zahvalna na trudu i ustrajnosti, ali i na tome što sam tako mlada bila svjesna potrebe za dobrim osiguranjem. Još uvijek sam osigurana u Croatiji, a to se pokazalo izvrsnim i sad u ovim okolnostima pandemije. Svakako preporučam dopunsko zdravstveno osiguranje Croatia osiguranja, a posebno jer ovih dana uz policu ostvarujete i besplatno serološko testiranje na IgG antitijela COVID-19.“ Kako kaže Sara, to joj iznimno važno kao sportašici, a dodatna pogodnost je i besplatno pokriće *B liste lijekova u prvoj godini osiguranja.

Dopunsko zdravstveno osiguranje Croatia osiguranja u potpunosti pokriva participacije u troškovima zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja. Uz policu Croatia dopunskog osiguranja, osim osnovnog pokrića, ostvarujete i niz dodatnih pogodnosti.

Ugovorite dopunsko zdravstveno osiguranje do 31. 8. 2020. godine i na poklon dobivate serološko testiranje na IgG antitijela COVID-19 u prvoj godini korištenja.

Testirati se možete u Croatia Poliklinikama i suradnim ustanovama u Zagrebu, Splitu, Puli, Rijeci, Koprivnici, Osijeku i Slavonskom Brodu za police ugovorene do 31.08.2020.

*B lista lijekova uključuje dva pakiranja svakog lijeka s dopunske liste lijekova (B liste) po nezaštićenom imenu lijeka u osigurateljnoj godini.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve