Promo sadržaj

Komentari 0

Zagreb - domaćin finala Europskog Jet Ski prvenstva!

Zagreb - domaćin finala Europskog Jet Ski prvenstva!

Sljedeći vikend, od 28. do 30. lipnja na zagrebačkom jezeru Jarun održat će se atraktivan i prepun adrenalina AQUABIKE EUROPEAN CONTINENTAL CHANPIONSHIP

Nakon prve utrke Europskog jet ski prvenstva održane u svibnju u portugalskom Panafielu te druge utrke u mađarskom Leveleku, treća i ujedno fnalna utrka ovogodišnjeg AQUABIKE EUROPEAN CONTINENTAL CHANPIONSHIP-a održat će se na zagrebačkom jarunskom jezeru. Rezultati hrvatskih vozača nakon druge, mađarske etape prvenstva obećavaju zanimljivu završnicu. Naš Slaven Ivančić osvojio je prvo mjesto u vrlo zahtjevnoj kategoriji SKI GP2- najjačoj serijskoj klasi i time zadržao vodeće mjesto u ukupnom poretku prvestvenstva, dok je u juniorkoj kategoriji SKI GP3 mladi Vito Obrovac izborio drugo mjesto u juniorskoj klasi utrke te zauzima treće mjesto u ukupnom poretku.

Kako bi se ponovno okupili i podržali naše vozače, organizator je na prvenstvo pozvao mnoga poznata imena- legende hrvatskog jet ski sporta, koji su 90tih godina sa svojim jetevima vladali jarunskim jezerom. Svojim prisustvom i korisnim savjetima biti će odlična podrška hrvatskom Jet ski timu, a navijanje domaće publike zasigurno će potaknuti ove mlade sportaše da u svom gradu ostvare još bolje vožnje i rezultate. Tako na jarunsko jezero dolaze Jet Ski legende: Dalibor Turković, Bojan Varjačić, Krešimir -Kec Erdec, Siniša -Cina Jadanec, Mario Lešina, Davorka Vulić, Andjelka Lastrić, Sonja Erdec, Sandra Krajinović, Ivan Tvrdeić, Valin Dimitrijević, Andrej Hundić, Kristijan Ištef, Lobel Frebel, Tomislav Baotić, Manuelo Petrinec, Mihael Kos, Josip Drmeš, Elvis Mihaljević, Gerard Bartol-Lastrić, Danijel Zelenko, Goran Kvakarić, Kruno Stepanić, Alan Brezni, Siniša Šogorić, Bruno Seitz.

"Oduševljeni smo vrhunskim rezultaima koje su postigli naši vozači tijekom prva dva kruga prvenstva pa će tako Euroropsko Jet ski finale biti još uzbudljivije i napetije. Pvenstvo počinje u petak 28.lipnja, a natjecanja će se odvijati u subotu i nedjelju, 29. i 30. lipnja. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje. Na finalnu utrku Europskog jet ski prvenstva u Zagreb dolazi preko 120 vozača i 500 članova njihovih timova. Utrke će se održavati u disciplinama sjedeći jetevi (Runaboat), stojeći jetevi (SKI) i egzibicijski odnosno free style jetevi", rekao je Davor Hundić, direktor manifestacije, predsjednik hrvatskog Jet ski saveza i svjetski jet ski prvak, poznat kao dvostruki Guinnessov rekorder u neprekidnoj vožnji jet ski skutera preko 1.000 kilometara duž naše obale, od Rijeke do Dubrovnika i nazad u jednom danu.

Hundić nas dalje upoznaje s detaljima događanja - Utrke će se održavati u više kategorija: muškoj, ženskoj i juniorskoj. Odlična je vijest da su svoj dolazak na zagrebačku, finalnu utrku povrdili svi natjecatelji i natjecateljice koji se svrstavaju u top 10 vozača svoje kategorije, tako da očekujemo pravu sportsku atrakciju Tijekom trodnevnog odvijanja prvenstva planira se iznimno bogat program. U petak 28.lipnja nakon prijava, tehničkih pregleda, kvalifikacija i slobodnih vožnji u 20:00 sati u centralnom šatoru na otoku Univerzijade održat će se wellcome party za sve vozače i članove njihovih timova, uz živu svirku banda Full Gas. Party je otvorenog tipa pa su naravno pozvani svi posjetitelji i navijači, kako bi se svi zajedno dobro zabavili i upoznali uoči početka finalnih utrka.

Program će se nastaviti u subotu kvalifikacijama i prvim utrkama. Nakon toga uslijedit će iznenađenje za gledatelje. S prvim sutonom, u subotu u 20:00 sati počinje iznimno aktraktivan program vožnji: paralel-slalom u kojem će se najbolje vozačice i vozači direktno sučeliti u istovremenim paralelnim vožnjama na dvije staze,po sistemu ispadanja. Potom će uslijediti freestyle vožnje i nastup u atraktivnoj disciplini, u kojoj svaki vozač ima trominutni show gdje prezentira svoje vještine u izvođenju raznih, vrlo smjelih skokova i bravura na vodi.  Posebnom ambijentu pridonijet će odvijanje natjecanja u večernjim satima tijekom kojeg će na tornju pokraj trkališta biti postavljena dva svjetlosna topa. Sve vožnje će se odvijati ispred samih tribina, tako da će se događanja moći pratiti sa obje strane regatne staze.

Utrka jet skija nastavlja se u nedjelju kada je, nakon dnevnih vožnji, u 19:00 sati predviđena ceremonija zatvaranja uz dodjelu nagrada pobjednicima ovogodišnjeg AQUABIKE EUROPEAN CONTINENTAL CHANPIONSHIP-a.

Uz pokroviteljstvo Predsjednice RH Kolinde Grabar- Kitarović i Grada Zagreba, projekt je sufinancirao Središnji državni ured za šport (SDUŠ) te tako direktno pomogao u realizaciji ovog događaja. Medijsko pokroviteljstvo natjecanja omogućio je 24 Sata te sponzori HEP i tvrtka Aquasport.  Vidimo se na zagrebačkom jezeru Jarun od 28. do 30.lipnja!

Za više  informacija: www.aquabike-europe-croatia.eu